ביום 14.4.11 החליט ביהמ"ש העליון בדעת רוב לאשר החלטתו לבטל הכרזת קטינה כברת-אימוץ בגלל השינוי החיובי שחל באמה לאחר ההכרזה. נימוקי ההחלטה נדחו על מנת לאפשר לאם ובתה לבלות יחדיו בליל הסדר, וכעת מפרסם בית המשפט את נימוקי ההחלטה.
הקטינה הוכרזה כברת אימוץ הן על ידי ביהמ"ש לענייני משפחה והן בערעור שהוגש למחוזי, אולם ביהמ"ש העליון פסק את ביטול ההכרזה, בקובעו, כי השתקמותה הדרמטית של האם מאיינת את עילת האימוץ. על פסק דין זה הגיש היועמ"ש בקשה לקיים דיון נוסף, וזו נדחתה כאמור.
בפסק הדין רחב היריעה אשר הדיר שינה מעיני השופטים רובם ככולם, נתקבלה ברוב דעות של חמישה שופטים מול ארבעה, החלטת השופט מלצר לאשר את פסק הדין נשוא הדיון הנוסף, ולהשאיר את ההחלטה לבטל את הכרזת הקטינה כבת-אימוץ על כנה.
השופט מלצר טען, כי כאשר עילת האימוץ העומדת בבסיס ההכרזה הינה חוסר מסוגלות הורית, ערכאת הערעור מחויבת לתת דעתה על שינויים שהתפתחו לאחר ההכרזה, זאת מכיוון שעילה זו צופה פני עתיד, ועל כן אם במועד הערעור תפקוד ההורה השתנה, כך שהוא מסוגל לטפל בילד, הרי שלמעשה התאיינה עילת האימוץ, משום שלא מתקיימת דרישת הצפי העתידי.
השופט הוסיף, כי נוכח העובדה, כי כמעט ואין דרך חזרה מרגע הכרזת קטין כבר-אימוץ, יש לנהוג במידתיות ולאורך כל המסע שעד קבלת ההחלטה הסופית, לתור אחר חלופות מתונות יותר, ובעת שמצב ההורה השתנה, לבטל את ההכרזה אלא אם נמצאו שיקולים כבדי משקל שלא לעשות כן.
"זו נקודת המוצא, המגלמת את 'קשר הדם' שבין הורה לילדו, זהו גם הפיתרון המידתי", קבע השופט, אשר לדעתו הצטרפו המשנה לנשיאה ריבלין והשופטים ג'ובראן, הנדל וארבל.
בדעת מיעוט קבעה הנשיאה בייניש, כי ביהמ"ש שלערעור רשאי להתחשב בשינויים שחלו במצב ההורה לאחר שהקטין הוכרז כבר אימוץ, אולם עליו לעשות כן כאשר שיקול טובת הקטין משפיע מהותית על בחינת המסוגלות ההורית. במקרה זה, טענה הנשיאה, אם נותנים משקל מהותי לטובת הקטינה, המסקנה הינה כי על אף השינוי שחל באם, היא עדיין נעדרת מסוגלות הורית, ועל כן יש להכריז על הקטינה כבת אימוץ, אך לצמצם את תוצאי האימוץ, כך שלאם תהיה אפשרות להיפגש עם בתה ארבע פעמים בשנה.
"לצערי, עמדתי זו לא נתקבלה על ידי חבריי בדעת הרוב, ואין לי אלא להביע תקווה שהחששות הכבדים ביחס לגורלה בעתיד של הקטינה, יתבדו", סיימה השופטת את פסק דינה, אליו הצטרפו השופטים נאור, רובינשטיין וחיות.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.