בהחלטה חריגה, חייב בית המשפט לענייני משפחה בחיפה גבר לשלם מזונות לגרושתו בסך של 25,000 ש"ח בחודש, וזאת עד להכרעה בתביעה הרכושית המתנהלת בין הצדדים.
בני הזוג התגרשו לאחר 28 שנות נישואים, ובתביעה רכושית שהגישה האישה לבית המשפט לענייני משפחה, דרשה לחייב את בעלה לשעבר לשאת במזונותיה כמזונות הסתגלות ושיקום, ולחילופין על חשבון זכויותיה ברכוש המשותף.
האישה טענה, כי לאורך שנות הנישואים הייתה תלויה בבעלה תלות מוחלטת, שכן הוא היה אמון על פרנסת המשפחה, ועשה זאת ביד רחבה, ואילו היא עזבה את עבודתה לפני כ- 16 שנים על מנת לגדל את ששת ילדיהם ולדאוג למשק הבית, הכל כדי לאפשר לו להתפנות לעסקיו ולעבודתו. עוד טענה, כי לבעל יש יכולת כלכלית אדירה וכי הוא מגלגל תחת ידיו עשרות מליוני דולרים בחו"ל, בעוד שלה אין שום מקור הכנסה זמין.
הגרוש טען, כי לא יתכן שיחוייב במזונות לאחר הגירושין ולאחר שבית הדין הרבני פטר אותו מכך במפורש, במיוחד כשמדובר באישה שבגדה בו. בכל מקרה טען, כי עם פירוק שיתוף ממילא תקבל האישה נכסים רבים אשר יאפשרו לה לחיות ברמת חיים גבוהה במשך חייה, ולפיכך אין הצדקה לחייבו במזונותיה כעת.
השופטת אספרנצה אלון קבעה, שאין ספק שהאישה פיתחה תלות כלכלית מוחלטת בגרושה במשך שלושת העשורים בהם נמשכו נישואיהם, כאשר הוא פרנס את המשפחה ברווחה כלכלית בעוד שהאישה, בהסכמתו, תרמה את תרומתה בניהול משק הבית ובגידול ששת ילדיהם.
נקבע, כי לא ניתן לנתק את זכאות האישה למזונות משקמים זמניים משאלת הרכוש, באשר הצדדים צברו רכוש רב שאינו בידיה, ובגלל שלא ניתן לאזן את המשאבים בין הצדדים באופן מיידי, שכן נותרה מחלוקת לעניין זכאות האישה בכספים הרבים שצבר הגרוש בחו"ל, לא ניתן להשאירה עד לסיום המחלוקת ללא כל הכנסה.
לפיכך נפסק, כי בהתחשב בתקופת הנישואים הארוכה, בפערים המשמעותיים בהכנסות הצדדים, בהיקפו הרב של הרכוש ובעובדה שטרם ניתן לבצע איזון משאבים, על הגרוש לשאת במזונותיה הזמניים של האישה בסך 25,000 ש"ח, כאשר החיוב מבוסס הן על שיקולי צדק, שוויון והדדיות, והן על הקביעה, כי תשלום המזונות יבוא על חשבון זכויות האישה ברכושם המשותף.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.
שיווק באינטרנט