חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בני הזוג התגרשו, אך האישה תמשיך לקבל מזונות של 25,000 ש"ח בחודש

בהחלטה חריגה, חייב בית המשפט לענייני משפחה בחיפה גבר לשלם מזונות לגרושתו בסך של 25,000 ש"ח בחודש, וזאת עד להכרעה בתביעה הרכושית המתנהלת בין הצדדים.

בני הזוג התגרשו לאחר 28 שנות נישואים, ובתביעה רכושית שהגישה האישה לבית המשפט לענייני משפחה, דרשה לחייב את בעלה לשעבר לשאת במזונותיה כמזונות הסתגלות ושיקום, ולחילופין על חשבון זכויותיה ברכוש המשותף.

האישה טענה, כי לאורך שנות הנישואים הייתה תלויה בבעלה תלות מוחלטת, שכן הוא היה אמון על פרנסת המשפחה, ועשה זאת ביד רחבה, ואילו היא עזבה את עבודתה לפני כ- 16 שנים על מנת לגדל את ששת ילדיהם ולדאוג למשק הבית, הכל כדי לאפשר לו להתפנות לעסקיו ולעבודתו. עוד טענה, כי לבעל יש יכולת כלכלית אדירה וכי הוא מגלגל תחת ידיו עשרות מליוני דולרים בחו"ל, בעוד שלה אין שום מקור הכנסה זמין.

הגרוש טען, כי לא יתכן שיחוייב במזונות לאחר הגירושין ולאחר שבית הדין הרבני פטר אותו מכך במפורש, במיוחד כשמדובר באישה שבגדה בו. בכל מקרה טען, כי עם פירוק שיתוף ממילא תקבל האישה נכסים רבים אשר יאפשרו לה לחיות ברמת חיים גבוהה במשך חייה, ולפיכך אין הצדקה לחייבו במזונותיה כעת.

השופטת אספרנצה אלון קבעה, שאין ספק שהאישה פיתחה תלות כלכלית מוחלטת בגרושה במשך שלושת העשורים בהם נמשכו נישואיהם, כאשר הוא פרנס את המשפחה ברווחה כלכלית בעוד שהאישה, בהסכמתו, תרמה את תרומתה בניהול משק הבית ובגידול ששת ילדיהם.

נקבע, כי לא ניתן לנתק את זכאות האישה למזונות משקמים זמניים משאלת הרכוש, באשר הצדדים צברו רכוש רב שאינו בידיה, ובגלל שלא ניתן לאזן את המשאבים בין הצדדים באופן מיידי, שכן נותרה מחלוקת לעניין זכאות האישה בכספים הרבים שצבר הגרוש בחו"ל, לא ניתן להשאירה עד לסיום המחלוקת ללא כל הכנסה.

לפיכך נפסק, כי בהתחשב בתקופת הנישואים הארוכה, בפערים המשמעותיים בהכנסות הצדדים, בהיקפו הרב של הרכוש ובעובדה שטרם ניתן לבצע איזון משאבים, על הגרוש לשאת במזונותיה הזמניים של האישה בסך 25,000 ש"ח, כאשר החיוב מבוסס הן על שיקולי צדק, שוויון והדדיות, והן על הקביעה, כי תשלום המזונות יבוא על חשבון זכויות האישה ברכושם המשותף.

 

בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.

שיווק באינטרנט

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בפסקדין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון,תמלול, פוליגרף ועוד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פסקדין - דיני משפחה

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/111101 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בת"א חייב בעל לשעבר לשלם לגרושתו פיצוי של 450,000 ש"ח בגין נזקים שנגרמו לה עקב מעשי התעללות שביצע בה במהלך נישואיהם.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/111047 צפיות
ביום 14.4.11 החליט ביהמ"ש העליון בדעת רוב לאשרהחלטתו לבטל הכרזת קטינה כברת-אימוץ בשל השינוי החיובי שחל באמה לאחר ההכרזה. נימוקי ההחלטה נדחו על מנת לאפשר לאם ובתה לבלות יחד בליל הסדר, וכעת מפרסם בית המשפט את נימוקי ההחלטה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהחוק ומשפט - כללי27/05/111151 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בנצרת חייב הורי נפטר לעבור בדיקת רקמות לשם בירור אבהותו של הנפטר, וזאת למרות התנגדותם, לאחר שקבע כי טיעוני ההורים נגד ביצוע הבדיקה, נוגעים לטובתם שלהם ולא לזו של הקטין.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה20/05/11935 צפיות
בית המשפט העליון קבע, כי אם שחטפה את בתה כשלא החזירה אותה לארה"ב - מקום הולדתה, תישאר יחד עם הקטינה בארץ, וזאת נוכח הסכמת האב בטיוטת הסכם גירושין.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה15/04/111289 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע, כי דירה הרשומה על שמו של אחד מבני הזוג מלפני הנישואין, תרשם 80% על שמו ו 20% על שם בת הזוג, וזאת, בין היתר לאור השקעתה בדירה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה08/04/111111 צפיות
האם חניה וגג הצמודים לדירה מהווים חלק ממנה על פי חוק הירושה? בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א השיב בחיוב על השאלה וקבע, כי לא ניתן להפריד בין דירה לרכוש המשותף הצמוד לה. לאחר שאשתו נפטרה, ירש בעלה את זכויותיה בדירת המגורים המשותפת שלהם ושני שליש מיתרת עזבונה, ואת השליש הנוסף ירשה אחותה. כעבור מספר שנים נפטר גם הבעל והוריש את רכושו, לרבות זכויותיו בדירה, לנתבע. בתביעה שהגישה האחות לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי הגג והחניה הצמודים לדירת המגורים של המנוחים, אינם מהווים חלק מזכויות המנוחה

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה08/04/111127 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א קבע, כי אישה ששבה לחיות עם הגרוש שלה למשך שנה וחצי לאחר גירושיהם, זכאית למחצית המגרש שרכש הגרוש בעת שחיו יחד שנית, אך דחה תביעתה למזונות משקמים.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211648 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica