האם חניה וגג הצמודים לדירה מהווים חלק ממנה לפי חוק הירושה? בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א השיב בחיוב על השאלה וקבע, כי לא ניתן להפריד בין דירה לרכוש המשותף הצמוד לה.
לאחר שאשתו נפטרה, ירש בעלה את זכויותיה בדירת המגורים המשותפת שלהם ושני שליש מיתרת עזבונה, ואת השליש הנוסף ירשה אחותה. כעבור מספר שנים נפטר גם הבעל והוריש את רכושו, לרבות זכויותיו בדירה, לנתבע. בתביעה שהגישה האחות לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי הגג והחניה הצמודים לדירת המגורים של המנוחים, אינם מהווים חלק מזכויות המנוחה בדירה, ונחשבים לחלק מיתרת העזבון, ולפיכך שליש מהזכויות מגיע לה.
השופט יהורם שקד הורה למחוק את התביעה על הסף באשר אינה מגלה עילה. נקבע, כי לא ניתן להפריד בין הדירה לבין הרכוש המשותף הצמוד לה, כמו במקרה זה- החנייה והגג. נפסק, כי על פי חוק המקרקעין, נחשב הרכוש המשותף הצמוד לדירה כחלק בלתי נפרד מהדירה, וזאת נוכח ההוראה הקובעת, כי אין תוקף לעסקה נפרדת ברכוש הצמוד, וכי לא ייתכן שעל פי חוק הירושה יוקנה למונח "דירה" פרשנות שונה מזו של חוק המקרקעין.
"פרשנות סעיף 11 לחוק הירושה, לפיה יש להפריד בין הדירה לבין הרכוש הצמוד לה (החניה והגג), הינה פרשנות מרחיקת לכת, שבכל הכבוד, אין בה סבירות והיגיון. אין זה סביר או הגיוני כי כל אימת שבן זוג יירש את זכויות בן זוגו המנוח בדירת המגורים, יחל מחול שדים מצידם של יתר היורשים שיבואו וידרשו את חלקם בעיזבון על דרך של שומת החלקים הצמודים לדירה.", כתב השופט והוסיף כי היקף דירה הינו דבר ידוע אשר כולל את כל השטחים הצמודים לה, וכך הדבר מצויין גם בנסח הטאבו. מה גם, שבמציאות בה כמעט לכל דירה מוצמדת חנייה, פרשנות לפיה חניה צמודה אינה חלק מהדירה חוטאת למטרת החוק, וכל ניסיון להפריד בין הרכוש הצמוד לדירה לבין הדירה הוא מלאכותי ומאולץ.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.