בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א קבע, כי אישה שחזרה לחיות עם הגרוש שלה למשך שנה וחצי לאחר גירושיהם, זכאית למחצית המגרש שרכש הגרוש בעת שחיו יחד שנית, אך דחה תביעתה למזונות משקמים.
לאחר שבני זוג התגרשו ונחתם ביניהם הסכם גירושין, חזרו בני הזוג לחיות יחדיו למשך שנה וחצי, עד אשר עזבה האישה שוב. בתביעה שהגישה כנגד הבעל התבקש בית המשפט להורות, כי האישה זכאית למחצית מכל הרכוש של הבעל, וכן למזונות משקמים של 35,000 ש"ח.
האישה אמרה, כי למרות שהצדדים התגרשו הם המשיכו לחיות יחד עד לפרידתם הסופית, ולכן היא זכאית למזונות משקמים. בנוסף טענה, כי לבעל עסקים וממון רב, ובתקופה בה שבו לחיות יחד אף רכש מגרש, עליו התעתדה המשפחה לחיות ולכן היא זכאית למחצית מכל זכויותיו בכלל רכושו.
הבעל טען מהצד השני, כי מכח הסכם הגירושין קיבלה האישה רכוש רב ואינה זכאית לזכויות נוספות. לעניין המזונות המשקמים טען, כי בתקופה בה שבו לחיות יחד נשא בכל הוצאות המשפחה, וזו תקופה מספקת עבור האישה 'להשתקם'.
השופטת שפרה גליק קבעה, כי למרות שלא טענה זאת במפורש, מבססת האישה תביעתה על היות בני הזוג במעמד של 'ידועים בציבור' בזמן בו שבו לחיות ביחד, ובכל מקרה יש להבדיל בין הזכויות להן זכאית האישה בגין תקופת הנישואין- שאז חל הסכם הגירושין בין הצדדים, לבין זכויותיה בגין התקופה בה שבו בני הזוג לחיות ביחד. נפסק, כי בתקופה זו רכש הבעל את המגרש במטרה לבנות עליו בית מגורים למשפחה, ומכיוון שהאישה הייתה שותפה לעיצובו ותכנונו, הרי שהוכחה כוונת שיתוף מיוחדת המצדיקה חלוקת הזכויות במגרש שווה בשווה בין השניים. עם זאת נקבע, כי זהו הרכוש היחיד לו זכאית האישה מכח חזרת הצדדים לחיות יחד לאחר הגירושין.
עוד נקבע, כי מזונות משקמים מיועדים למי שבסיום מערכת היחסים נותרה על סף חרפת רעב, אולם במקרה זה, האישה צעירה ובריאה ויכולה לצאת לעבוד, מה גם שיצאה ממערכת היחסים כשבידה רכוש לא מועט, ולפיכך אינה זכאית למזונות.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.