חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית בלידה – מום מולד

מאת: lawtipרשלנות רפואית02/04/20111310 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פלונית נישאה לבעלה בשנת 1991 וכעבור שנה נכנסו השניים להריונם הראשון. במהלך ההריון הפנה אותה רופא הנשים המטפל בה לבדיקות שונות וביניהן בדיקת חלבון עוברי, אשר ממצאיה הצביעו על כך שקיים סיכוי ממשי כי התינוקת שהאם נושאת בריחמה תיוולד עם מום. אשר על כן, הופנתה האם לקבלת ייעוץ גנטי בבית חולים. באותה פגישת ייעוץ הומלץ להורים לבצע בדיקת ניקור מי שפיר, על מנת לאבחן טוב יותר את מצב העובר, כאשר היועץ הגנטי מפרט בפניהם את הסיכונים הטמונים באותה בדיקה. הבדיקה נערכה עוד באותו יום ולא נתגלו בה מומים גנטיים ועל כן החליטו ההורים על המשך ההריון באופן סדיר. בשנת 1992 נולדה ביתם הבכורה כשהיא בריאה ואינה סובלת ממום כלשהו.

כעבור שנתיים הרתה האם בשנית ובגין הריון זה היא הגישה, בצוותא עם בעלה ובנה הקטין, תביעת רשלנות רפואית בלידה . ודוק, הרופא המטפל שוב הפנה את האם לבדיקת חלבון עוברי, אשר ממצאיה היו סבירים. כעבור חודשיים ביצע רופא אחר בדיקת אולטראסאונד שגרתית באם, אשר במסגרתה נמצא ממצא מדאיג בגוגולת העובר. אשר על כן, הופנתה האם לרופא המטפל בה, על מנת שישקול עריכת בדיקת ניקור מי שפיר. הרופא המטפל לא המליץ על עריכת הבדיקה וההריון נמשך, תוך שהרופא עורך לאם בדיקות שגרתיות ומעקב סביר.

בחודש אוגוסט 1995 נולד בנם השני של ההורים, כאשר הוא סובל ממום מולד (תסמונת דאון). במסגרת תביעת רשלנות רפואית בלידה שהגישו התובעים לבית המשפט המחוזי בירושלים, הם טוענים כי התנהגותו של הרופא המטפל מהווה רשלנות רפואית בלידה שכן על פי הפרקטיקה הרפואית המקובלת אסור היה לו להסתפק בעריכת בדיקות שגרתיות לאם, אלא, לאור עברה הרפואי וממצאי בדיקת האולטראסאונד, כאמור, היה עליו להפנות את האם לייעוץ גנטי ולביצוע בדיקות נרחבות, הכוללות גם בדיקת ניקור מי שפיר. במסגרת טענותיהם, העידו ההורים כי לו היו יודעים שילדם ייולד עם תסמונת דאון, הם היו מפסיקים את ההריון וניתן ללמוד על כך מהתנהלותם במהלך ההריון הראשון, במסגרתו כן בוצעו הבדיקות המקיפות.

לטענת הנתבעים (הרופא המטפל והמוסד הרפואי שמעסיקו) אין כל רשלנות רפואית בלידה במקרה דנן, היות והבדיקות שנערכו לאם כן היו מקיפות ואף הומלץ לה, לטענתם, לגשת לייעוץ גנטי. עוד טוענים הנתבעים כי אף אם קיימת רשלנות רפואית בלידה, הרי שלא מתקיים כל קשר סיבתי בינה לבין מומו של הקטין, זאת משום שהאם סירבה לבצע את בדיקת דיקור מי השפיר, מסיבות השמורות עימה.

בית המשפט מאמץ את גירסת התובעים וקובע כי הרופא המטפל התרשל כאשר לא הפנה את האם במועד לביצוע בדיקת מי השפיר ולייעוץ הגנטי. זאת ועוד, עצם ההסכמה לעריכת בדיקת הדיקור בהריון הראשון מלמדת על כך שהאם לא נרתעה מעריכת הבדיקה האמורה, בניגוד לטענות הנתבעים. אשר על כן, בית המשפט קובע כי המעקב שערך הרופא אחר ההריון, נשוא תביעה דנן, היה לקוי באופן המהווה רשלנות רפואית מצידו. יחד עם זאת, לאור העובדה שהאם הייתה מודעת לסוג הבדיקה ולסיכונים הטמונים בה, מגיע בית המשפט למסקנה כי יש לה אשם תורם בשיעור של שלושים אחוזים, שנוכה מסך הפיצוי שנפסק לה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

LawTip.co.il - הדרך למימוש זכויותיך מתחילה כאן !

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת lawtip

מאת: lawtipביטוח01/08/128989 צפיות
הן זהו סוד כי לצורכך סגירת עסקת הביטוח תהיה מוכנה חברת הביטוח לעשות עבורכם הרבה. אך מה קורה בעת פקודה ? האם תהיה מוכנה חברות הביטוח לעמוד לימינכם ולשלם לכם את כל תגמולי הביטוח ? לא בטוח. בכתבה הבא נסקור עבורכם את הפרטים שתאגידי הביטוח היו מעדיפים שלא נדבר עליהם.

מאת: lawtipרשלנות רפואית22/06/121347 צפיות
מקרה מהפסיקה של תביעת רשלנות רפואית אשר הוגשה בגין כשלים / מחדלים שהתקיימו בניתוח להקטנת חזה. היכנסו למאמר על מנת לקרוא את נסיבות המקרה ופסיקת בית המשפט באותו מקרה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית15/04/121275 צפיות
רשלנות רפואית עורכי דין - מתי נפנה אליהם ? כיצד יוכלו לסייע לנו במימוש זכויותינו. על תחום משפטי זה ועל מידע חשוב בדרך אל מימוש זכויותיכם בשל טיפול רשלני, בכתבה הבאה.

מאת: lawtipנזיקין13/01/121248 צפיות
אם סבלת מנזק גוף או רכוש, הרי שלצורך מימוש זכויותיכם עליכם להיוועץ עם עורך דין נזיקין. על מנת לקבל מענה על השאלות הבאות: מי הוא עורך דין נזיקין ? על איזה תחום חולש ? ועוד... כנסו למאמר הבא.

מאת: lawtipרשלנות רפואית19/12/111291 צפיות
במהלך הלידה בריאותכן ובריאות ועוברכן תלוי בבדיקות וטיפולים שונים מצד הגורמים הרפואיים. למרבה הצער, מקרים רבים של רשלנות רפואית בהריון מתרחשים ביום יום, פעמים אף מבלי שנהיה מודע לכך. במאמר הבא אשר נערך עבורכם על ידי צוות פורטל LawTip נפרט על תביעות אלה ועל הדרך למימוש זכויות עקב נזקים שנגרמו במהלך ההריון והלידה. קריאה נעימה, ככל שניתן. בברכה, צוות LawTip.

מאת: lawtipרשלנות רפואית20/11/111261 צפיות
בפסק דין שניתן, נקבע כי בית החולים הפסיק בצורה רשלנית את הטיפול האנטיביוטי שניתן למטופלת, וחויב במתן פיצויים על הנזקים החמורים שנגרמו לה. רוצים לדעת מה היו הנסיבות שהובילו את בית המשפט לקבוע זאת ? כנסו למאמר המלא אודות פסק הדין. קריאה מהנה ופוריה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית07/11/111180 צפיות
כל אדם בר דעת מבין כי הליך לידה אינו קל וכולל בתוכו סיכונים. עם זאת, פעמים רבות נגרמים נזקים במהלך הלידה, לאם ו/או לעובר, אשר מקורם לאו דווקא בסיכון שמתממש, אלא בהתנהלות הצוות הרפואי. במילים פשוטות - רשלנות רפואית. במקרה הבא, דן בית המשפט העליון בשאלת קיומה של רשלנות רפואית של רופא מיילד ובשאלת נטלי ההוכחה. כנסו לכתבה ושתפו בדעתכם. קריאה מהנה.

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172327 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161848 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161840 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161854 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152875 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152149 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152126 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica