חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית במתן טיפול אנטיביוטי

מאת: lawtipרשלנות רפואית20/11/20111259 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תביעת רשלנות רפואית הבא מקורה בפציעות שנגרמו למרים (שם בדויק) בפיגוע טרור שאירע בחודש ספטמבר שנת 1997, עת היתה מרים בת 14 שנים בלבד. כשהיא סובלת מכוויות נרחבות ומחבלה בבטן, הובהלה מרים לבית חולים הדסה, שם עברה ניתוח בו ביום. לאחר כעשרה ימים, לקתה מרים בכשל רב מערכי והלם ספטי, שנגרמו לה בעקבות אלח דם שפיתחה, וכתוצאה מכל אלה, נגרמו למרים נזקים נוירולוגיים נרחבים.

האירועים שכללו דום לב היו דרמטיים, ורק לאחר שהצוות הרפואי ביצע החייאה במשך למעלה מ-10 דקות, חזר ליבה של מרים לתפקד. בימים שלאחר האירועים, הייתה מרים ללא הכרה ומצבה היה קשה, היא הונשמה, סבלה מלחץ דם נמוך, מדופק נמוך ומחום גבוה, ובדיקות שנערכו לה העלו, כי כתוצאה ממחסור בחמצן, נגרם לה נזק מוחי.

כשבועיים לאחר מכן, החלה הכרתה של מרים לשוב אליה בהדרגה, ובמהלך החודשים הבאים היא עבר שיקום איטי. בתחילה לא יכלה לאכול, לעמוד או לדבר, אך בהמשך החלה ליצור קשר עם סביבתה. כיום סובלת מרים מקשיי ריכוז וזיכרון, עייפות יתר, איטיות, פגמים ביכולת הדיבור, וכן מקשיים רגשיים, התנהגותיים וחברתיים.

טענות תביעת רשלנות רפואית שהוגשה התמקדו בשני עניינים. ראשית נטען, כי החלטת בית החולים להפסיק את מתן האנטיביוטיקה למרים הייתה רשלנית. ושנית נטען, כי הטיפול הרפואי שמרים קיבלה לפני, במהלך ולאחר האירועים הייתה רשלנית. מנגד, טענה ההגנה, כי הטיפול שקיבלה מרים, ובכלל זאת ההחלטה להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, נעשה בצורה סבירה, שאינה חורגת מהסטנדרט הרפואי המקובל.

בית המשפט המחוזי סבר, שהטיפול האנטיביוטי ניתן למרים כטיפול מוקדם בזיהום שהיה קיים כבר, וטיפול כזה, בניגוד לטיפול מונע, מחייב תקופת טיפול ארוכה יותר. וכך, בנסיבות המקרה, הבחירה, להפסיק את הטיפול באנטיביוטיקה, בדגש על האופן שבו היא נתקבלה, סטתה מהפרקטיקה המקובלת ועל כן לקתה ברשלנות. בפסק הדין שניתן ביחס לתביעת רשלנות רפואית זו נקבע, כי אף אם מראש, לא הייתה חובה על בית החולים להתייעץ עם מומחה בנוגע להפסקת האנטיביוטיקה, משעה שכן התייעצו עימו, החלטה לסטות מהמלצתו חייבה שקילה ראויה של כלל גורמי הסיכון האפשריים. אך בפועל, ההחלטה לא נתקבלה באופן מושכל.

כמו כן, נקבע, כי אלמלא הופסקה האנטיביוטיקה, רוב הסיכויים כי אלח הדם ממנו סבלה מרים היה נמנע. לאור כל זאת, ולאור שאר הממצאים וחוות הדעת מומחי רשלנות רפואית, קבע בית המשפט המחוזי, כי בית החולים חב ברשלנות הן בגין האבחון המאוחר של אלח הדם והן בגין הפסקת האנטיביוטיקה.

בית המשפט העליון אשרר את כל קביעותיו של בית המשפט המחוזי, וסבר אף הוא, כי הייתה רשלנות רפואית מצד בית החולים, הן בנוגע להפסקת הטיפול האנטיביוטי והן באבחון אלח הדם. אף בגובה הפיצויים שנפסקו נמנע בית המשפט העליון מלהתערב, והשאיר את קביעת המחוזי על כנה. גובה הפיצויים שנפסקו עמד על מיליוני שקלים.

אם אתם סבורים שנגרם לכם נזק עקב טיפול רפואי לקוי שקיבלתם בבית החולים, או שתהליך קבלת ההחלטות בעניינכם לא היה מקצועי כנדרש, רצוי שתיוועצו בעורך דין המתמחה בענייני נזיקין בכלל, ורשלנות רפואית בפרט, ייתכן ויימצא שאתם זכאים לפיצוי.

ע"א  8799/08

אין האמור מהווה תחליף לעיון בפסק הדין המלא ובייעוץ של עורך דין רשלנות רפואית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

LawTip.co.il - הדרך למימוש זכויותיך מתחילה כאן !

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת lawtip

מאת: lawtipביטוח01/08/128989 צפיות
הן זהו סוד כי לצורכך סגירת עסקת הביטוח תהיה מוכנה חברת הביטוח לעשות עבורכם הרבה. אך מה קורה בעת פקודה ? האם תהיה מוכנה חברות הביטוח לעמוד לימינכם ולשלם לכם את כל תגמולי הביטוח ? לא בטוח. בכתבה הבא נסקור עבורכם את הפרטים שתאגידי הביטוח היו מעדיפים שלא נדבר עליהם.

מאת: lawtipרשלנות רפואית22/06/121345 צפיות
מקרה מהפסיקה של תביעת רשלנות רפואית אשר הוגשה בגין כשלים / מחדלים שהתקיימו בניתוח להקטנת חזה. היכנסו למאמר על מנת לקרוא את נסיבות המקרה ופסיקת בית המשפט באותו מקרה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית15/04/121274 צפיות
רשלנות רפואית עורכי דין - מתי נפנה אליהם ? כיצד יוכלו לסייע לנו במימוש זכויותינו. על תחום משפטי זה ועל מידע חשוב בדרך אל מימוש זכויותיכם בשל טיפול רשלני, בכתבה הבאה.

מאת: lawtipנזיקין13/01/121247 צפיות
אם סבלת מנזק גוף או רכוש, הרי שלצורך מימוש זכויותיכם עליכם להיוועץ עם עורך דין נזיקין. על מנת לקבל מענה על השאלות הבאות: מי הוא עורך דין נזיקין ? על איזה תחום חולש ? ועוד... כנסו למאמר הבא.

מאת: lawtipרשלנות רפואית19/12/111290 צפיות
במהלך הלידה בריאותכן ובריאות ועוברכן תלוי בבדיקות וטיפולים שונים מצד הגורמים הרפואיים. למרבה הצער, מקרים רבים של רשלנות רפואית בהריון מתרחשים ביום יום, פעמים אף מבלי שנהיה מודע לכך. במאמר הבא אשר נערך עבורכם על ידי צוות פורטל LawTip נפרט על תביעות אלה ועל הדרך למימוש זכויות עקב נזקים שנגרמו במהלך ההריון והלידה. קריאה נעימה, ככל שניתן. בברכה, צוות LawTip.

מאת: lawtipרשלנות רפואית07/11/111178 צפיות
כל אדם בר דעת מבין כי הליך לידה אינו קל וכולל בתוכו סיכונים. עם זאת, פעמים רבות נגרמים נזקים במהלך הלידה, לאם ו/או לעובר, אשר מקורם לאו דווקא בסיכון שמתממש, אלא בהתנהלות הצוות הרפואי. במילים פשוטות - רשלנות רפואית. במקרה הבא, דן בית המשפט העליון בשאלת קיומה של רשלנות רפואית של רופא מיילד ובשאלת נטלי ההוכחה. כנסו לכתבה ושתפו בדעתכם. קריאה מהנה.

מאת: lawtipרשלנות רפואית05/10/111305 צפיות
בפסק דין שניתן לאחרונה פסק בית המשפט כי הרופא המטפל התרשל באי רישום המעקב הרפואי כדבעי ובכך גרם למטופל נזק ראייתי בהוכחת הקשר הסיבתי שבין רשלנות הרופא והנזק שנגרם לו.

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172325 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161846 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161852 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152124 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica