מרכיבים: |
|
1 קילו |
|
סלק אדום |
|
70 גרם |
|
בצל סגול קוביות |
|
50 סמ"ק |
|
שמן זית |
|
30 גרם |
|
חרדל דיז'ון גרגירים |
|
50 סמ"ק |
|
חומץ בן יין אדום |
|
0.5 |
|
לימון סחוט למיץ |
|
0.25 כפית/ות |
|
סוכר לבן |
|
0.25 כפית/ות |
|
מלח |
|
0.25 צרור / חבילה |
|
פטרוזיליה קצוצה |
|
אופן ההכנה:
במידה וקניתם סלק אדום מבושל ארוז בווקום זו אופציה נהדרת.
אם לא פשוט בשלו את הסלק האדום למשך 45-60 דקות (אפשר לבדוק את הרכות עם קיסם ארוך) במים חמים ללא מלח.
ברגע שהסלק מוכן, לשטוף במים קרים עד שיתקרר,(הסלק ישמח ויעריך אם תצנן אותו במי קרח) לקלף ולחתוך לקוביות. לערבב יחד עם כל שאר המרכיבים ולהוסיף את הפטרוזליה הקצוצה לפני ההגשה.
lemon3.co.il
סלט נהדר לשמור במקרר ולנשנש מתי שמתחשק. או לצד מגשי אירוח של טורטיות כריכונים וקישים.
במתכונת לילדים, אתם יכולים לוותר על מה שהם לא אוהבים כגון הבצל הסגול, החרדל וכו'.
בתאבון