מרכיבים: |
|
1 קילו |
|
חזה עוף\ הודו |
|
2 |
|
גמבה אדומה - בינוניים |
|
2 |
|
בצל לבן גדולים |
|
1-2 |
|
פלפל חריף ירוק
|
1 פלפל ירוק מתוק |
1-2 |
|
פלפל יבש שלם - מתוק או חריף, חתוך לרצועות
|
|
2 כפית/ות |
|
רוטב סויה |
|
קורט |
|
פלפל שחור כמה שאוהבים |
|
70 סמ"ק |
|
שמן סויה\ חמניות - או כל שמן אחר |
|
1 כפית/ות |
|
אבקת מרק |
|
אופן ההכנה:
אופן ההכנה פשוט מאוד, רק צריך להכין את המרכיבים מראש.
לחתוך את העוף הגמבה והבצל לאצבעות דקות (גוליאנים).
לקצוץ את הפלפל הירוק.
לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל, ברגע שהוא מזהיב קלות (אבל ממש קלות) להוסיף את העוף הפלפל הירוק והמרק עוף, ולא להפסיק לערבב, עד שהעוף נהייה לבן, מוסיפים את הגמבות והפלפל ירוק מתוק.
מתבלים בשאר המרכיבים.
מניחים את המנה עם הרוטב שנוצר על מצה קריספית,ונהנים
lemon3.co.il
הדרישה בפסח היא לאוכל ממלא ומשביע מכוון שחסרים לנו הפחמימות של הלחם, המתכון הזה מהיר, ממלא ומזין, ומאוד זמין (מבחינת המרכיבים)
הרעיון הוא לא לטגן אותם למוות, הירקות צריכים להיות חצי מוכנים, והעוף לבן.
חג שמח