מתכונים :
מתכון לעוף אפוי :
ל-5 מנות:
5 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים עם העור
4 בטטות קלופות ופרוסות
250 גרם משמשים יבשים
10 בצלצלי שאלוט קלופים
100 גרם צימוקים בהירים
למשרה:
שליש כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה בסגנון סיני אסם
רבע כוס חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
מיץ מלימון בינוני
1 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית קינמון
3 כפות עלי טימין
אופן ההכנה :
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. שמים את העוף בקערה ויוצקים עליו את המשרה. מניחים בצד לשעתיים.
2. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), מסדרים בתבנית בטטות, משמשים, בצלצלי שאלוט וצימוקים ומניחים מעל את נתחי העוף. יוצקים את המשרה שנותר בקערה. מכסים ברדיד אלומיניום.
3. אופים שעה וחצי, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה. מגישים חם.
מתכון לחזה עוף :
רכיבים :
1/2 קילו חזה עוף
1/2 שקית ברוקולי קפוא
4-5 שיני שום קלופות
1 פלפלון צ’ילי אדום טרי או יבש
1 כף קורנפלור
1 כף דבש
רוטב סויה
שמן שומשום
שמן לטיגון
אופן ההכנה :
1. חותכים את חזה העוף לפיסות קטנות ומעבירים לקערה.
2. מערבבים בקערית קטנה 6 כפות רוטב סויה, כף דבש וכף קורנפלור.
3. יוצקים את הרוטב לקערת העוף, מערבבים היטב ומשרים חצי שעה.
4. מחממים שמן במחבת. מעבירים פנימה את העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהעוף משנה את צבעו. אחרי כ-3-4 דקות טיגון מוציאים לקערה.
5. פורסים את שיני השום ופלפל הצ’ילי ומקפיצים במחבת. נזהרים לא לחרוך.
6. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עוד. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים עוד 2 כפות רוטב סויה ומערבבים היטב.
מגישים עם אורז לבן.
תהנו מה- מתכונים , הם מתכונים איכותיים מאוד .