חזה עוף על הגריל הוא אחד המאכלים הפשוטים ביותר לעשייה בתחום חזה העוף, בדומה לתבשילים אחרים, חזה עוף על הגריל נעשה מהר מאוד והקפדה ודיוק בזמן הבישול הוא אחד המרכיבים המרכזיים המובילים להצלחה או לכישלון של המנה.
חזה עוף על הגריל מומלץ לעשות עם חזה עוף מופשר ולא קפוא (למרות שניתן להשתמש בחזה עוף חצי מופשר) יש לשמן בצורה דקה ביותר מחבט סטיק (המחבת עליו יש פסים לאורך), לאחר מכן לחמם את המחבת עד שהשמן ירתח (מומלץ לעשות זאת במטרה למנוע מהחזה לשתות את השמן שמרוח על המחבת).
את החזה יש להניח על המחבת הרותח ולתבל את החלק העליון של החזה בתבלינים האהובים עליכם, המומלצים הם כמובן מלח, פלפל שחור גרוס דק, פפריקה (חריפה או מתוקה על פי הטעם האישי של הסועדים).
חזה עוף מופשר בצבעו הראשוני הוא ורוד לחלוטין, נדע שצד אחד מוכן כאשר נראה את קו המתאר של הצד העליון נבצע בצבע לבן, כאשר נבחין בצבע הלבן בקונטור של החלק העליון, נהפוך את החזה על הצד השני.
את הצד העליון (זה שכבר מוכן) נתבל בתבלינים בהתאם לתבלון בחלק העליון, מומלץ להמנע מעודף של מלח ופלפל שחור, פפריקה מתוקה אף פעם לא מזיקה, אלא אם מדובר בכמויות באמת מופרזות.
את החלק השני יש להשאיר על המחבת לעוד בערך 5 - 7 דקות להשלמת הבישול, כמובן שזמן הבישול תלוי בעובי החזה ומומלץ שיהיה כמה שיותר דק על מנת שיהיה טעים ויתבשל מהר מבפנים כמו מבחוץ, אחרת החלק החיצוני יהיה קשה והפנימי יהיה עדיין חי.
שילוב נהדר לחזה עוף על הגריל הוא אורז לבן עם צימוקים שניתן להכין בצורה האהובה עליכם, מתכונים לחזה עוף ניתן למצוא באתר חזה עוף בקישור לעיל.
חזה עוף כאמור משמש במרבית העדות והעמים כמרכיב עיקרי של ארוחות מעולות והוא ניתן לשילוב במגוון מאכלים, מתוקים וחריפים כאחד.