חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ההבדל בין שירות זימונית למענה טלפוני

עולם המוקדים הטלפוניים ( Call Centers ) נחלק לחמישה תחומים עיקריים:

* זימוניות / ביפרים
* מענה טלפוני אנושי 24/7
* מוקד מיקור חוץ (אאוטסורסינג)
* טלמרקטינג יוצא

ההבדל המהותי בין כל אחד מהמוקדים הללו הינו בסוג הנציג / המוקדן, שיטות התימרוץ והתיגמול שלו ובמהות ואופן התנהלות השיחה הנובעת מפעילותו של אותו נציג. אי אפשר להחליף בין הנציגים במוקדים השונים מבלי לאבד איכות, מקצועיות ותמורה לכסף.

יש הגורסים שהתוצר של מוקד הזימוניות לעומת מוקד המענה הטלפוני האנושי הינו זהה: שם, טלפון והודעה, אך אין ספק שטעות גדולה בידם. השוואה בין שני תחומי המוקדים מעלה את המימצאים הבאים:

מטרת השירות

* זימונית/ביפרים: גיבוי לבן אדם ולסלולר, אין צורך שהנציג יפעיל שיקול דעת במהלך השיחה. עליו לבצע פעולה רובוטית של קליטת הודעה ותו-לא.
*

* מענה טלפוני אנושי 24/7: גיבוי למזכירה של העסק או למוקד טלפוני של החברה. הנציג מתמודד מולארבע תכנים של שיחה- לקוח חדש, לקוח קיים, דברים דחופים, דברים משתנים, ופועל בהתאם.


אורך שיחה ממוצע

זימונית/ביפרים: 1/2 דקה.

מענה טלפוני אנושי 24/7: 1 וחצי דקות.

תימחור לפי

זימונית/ביפרים: הודעה

מענה טלפוני אנושי 24/7: דקת שיחה.

תמריצים לנציגים

זימונית/ביפרים: כמות הודעות לשעה. כפועל יוצא הנציג מזרז ומקצר את השיחה ולוקח הודעה קצרה.

מענה טלפוני אנושי 24/7: מדד משולב המורכב מ: כמות הודעות לשעה, שדות שמולאו בהודעה עפ"י דרישת הלקוח, איכות השיחה. כפועל יוצא הנציג נותן שירות, מוסר מידע, מנהל דו-שיח פרטני מול המתקשר.

תסריט שיחה

זימונית/ביפרים: לא נחוץ וחסר חשיבות.

מענה טלפוני אנושי 24/7: דורש פירוט רב, מקצועית בבנית תסריט השיחה ומהוה מרכיב מרכזי בהצלחת השירות.

הכשרה והדרכה

זימונית/ביפרים: קצרה, בתחילת העבודה.

מענה טלפוני אנושי 24/7: מחייב הכשרה ראשונית של מספר ימים ולאחר מכן הדרכה על בסיס יומי למקרה של שינויים בתסריט, טעויות שחוזרות על עצמן ויתר תקלות של מסך הנציג.

איסוף הודעות באמצעות

זימונית/ביפרים: מכשיר ביפר או מיסרונים (SMS)

מענה טלפוני אנושי 24/7: פקס, דואר אלקטרוני, אתר אינטרנט, מיסרונים, מערכת ניהול הודעות וכיו"ב.

טיפולים במקרים דחופים

זימונית/ביפרים: אין

מענה טלפוני אנושי 24/7: ניתן לבצע מספר פעולות במקרים דחופים בזמן אמת. מחייב פעלת שיקול דעת קריטי מצד הנציג ובנת מערך מתאים מצד נותן השירות.

ניתוקים לפני שיחה

זימונית/ביפרים: יותר מתקשרים מנתקים בתחילת השיחה כי שומעים שהגיעו למוקד הודעות.

מענה טלפוני אנושי 24/7: פחות שיחות נינטשות כי המתקשרים חושבים שהגיעו למזכירה של המשרד ומוכנים להמתין יותר זמן על הקו עד למענה.

לסיכום

בסוף התהליך כולם לוקחים שם, טלפון והודעה אך יחי ההבדל הגדול, שאם לא כן, גם המשיבון ו/או התא הקולי מספקים את אותו "תוצר".

נציג במוקד הזימוניות איננו יכול לתפקד גם כנציג במוקד המענה האנושי. הוא אולי עולה פחות אך תהליך השיחה שונה: תמריצים, הכשרות והדרכות יומיות, תכני השיחה, אופן התנהלות מול המתקשרים, תיפעול מסך הנציג… וכל יתר ההבדלים שהוזכרו.

אין ספק שכל ניסיון למזג בין מוקד המענה הטלפוני האנושי למוקד הזימוניות מאפשר למפעיל השירות לנצל במקסימום את שעת הנציג ולחסוך בעלויות תיפעול אולם התוצר המתקבל הוא בהתאם, והדבר גורם לזילות שירות המענה הטלפוני האנושי ולמיזעורו לכיוון שירות הזימוניות.


לעדכונים נוספים, טיפים ופוסטים חדשים המובאים על ידי קישורית אתם מוזמנים להתעדכן בבלוג של חברת קישורית כאן ולהצטרף לעמוד הפייסבוק של קישורית

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קישורית- ספקית שירות המענה הטלפוני האנושי-עסקי המובילה בישראל מאז 1993
http://www.kishurit.co.il/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קישורית מענה טלפוני לעסקים

מאת: קישורית מענה טלפוני לעסקיםשימור לקוחות21/07/111299 צפיות
הגיע הזמן להתעורר! חשבו לעצמכם: כמה כסף אתם מוציאים סה"כ בשנה אחת על החזקת נציג אחד? משכורת, תשלומי ביטוח, הטבות, ימי השתלמות, ימי חופשה בתשלום וכמובן תשלום על המרחב העבודה והציוד.

מאת: קישורית מענה טלפוני לעסקיםייעוץ עסקי05/06/111218 צפיות
בדיון שנערך לאחרונה בכנסת, כפי שדווח ב-YNET, נאמר כי באם חברות הסלולר לא תפעלנה לקצר את פרקי זמני ההמתנה במוקדי השירות הטלפוניים, תקודם חקיקה (אותה מקדם מזה זמן ח"כ איתן כבל) שתטפל בנושא ותחייב מענה, תוך שלוש דקות.

לפני כשבוע (14.5.11), שודרה כתבה במהדורת מוצ"ש של חדשות ערוץ 2, אודות לחץ בעבודה, ובה ניתן היה אף למצוא את חברת קישורית (ניתן לצפות בחלק אודות קישורית בסרטון המצורף למעלה). אז מי מאיתנו לא מצא את עצמו חוזר מיום עבודה עייף ומותש, כשכל רצונו הוא לחלוץ את נעליו, להתיישב ולהירגע מהיום הלחוץ שעבר עליו? זה קורה לכולם, אבל יש אנשים שתחושת לחץ בשל המתרחש בעבודה, מלווה אותם באופן יום-יומי. כיצד עליהם להתמודד איתו? על כך ננסה לענות במאמר זה.

מיקור חוץ יכול להיות מושג מפחיד עבור בעלי עסקים קטנים. הפחד העיקרי הוא מאיבוד שליטה או חוסר יכולת לעמוד בתשלומים הכרוכים בשירות מסוג זה. הגיע הזמן לזנוח את החששות ולהתגבר על זה, כי מיקור חוץ הוא בהרבה מקרים הפתרון האידיאלי.

מה עולה לכם בראש כשאתם שומעים את הביטוי – "מוקד טלפוני"? אני בטוח שעבור רובכם האסוציאציה היא תמונה של אולם מלא באוזניות המחוברות לראשים, קיובים, מסכי מחשב וזמזום בלתי פוסק של קולות. אז נכון, התמונה הזאת לא באמת רחוקה מהמציאות (אתם מוזמנים לבקר אצלנו…), אבל מאחורי מוקד טלפוני מצליח יש בעיקר הרבה ארגון, תכנון ומחשבה.

כמה פעמים קרה לכם שהתקשרתם למוקד טלפוני, ולא רק שנאלצתם להמתין דקות ארוכות, אלא שבאותו זמן גם זמזמו לכם באוזן מסרים שיווקיים? אתם לא לבד.

בשבוע שעבר פורסם באתר MAKO על עידן חדש במשרד בעקבות השקת השילוב של "גוגל Voice" עם הדואר האלקטרוני ג'ימייל, במטרה להפוך אותו מדואר אלקטרוני פשוט למרכז תקשורת מתקדם.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211487 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211324 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211159 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211356 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201272 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201185 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201051 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica