הסודות מאחורי המדפים – איך יכולה להראות חנות המזון העתידית ?
יובל לובנשטיין
מי מאיתנו עוד זוכר את החלבן, אשר הניח לנו את בקבוקי החלב ליד הדלת בכל בוקר ? או את מוכר הנפט, אשר עבר עם העגלה והפעמון והכריז נפט.
אכן דברים השתנו במרוצת עשרות השנים האחרונות.
לא פחות ואולי יותר, מעניינת הסוגיה , איך תראה חנות המזון העתידית.
האם בכלל תהיה חנות שכזו ? האם הכול יוזמן על ידינו מהמחשב או יוזמן דרך המקרר, אשר ידע לאתר כמה מזון יש לנו במקרר, יאגור לתוכו את המידע לגבי קצב הצריכה שלנו, סופי שבוע וחגים ובסוף התהליך יזמין עבורנו את הסחורה.
מחקרים המסתמכים על התנהגות הצרכנים כיום, מדברים על שימוש מוגבר ברשת ואו במחשב לביצוע הזמנות.
איך נתון כזה עשוי להשפיע על חנות המזון העתידית ?
כבר היום ברור שיש גבול לגודל החנות, שצרכן יכול להסתובב, במילים אחרות מתחילים לראות כבר היום מגמה של הקטנת גודל החנויות.
מחלקות מוצרי החשמל הולכות וקטנות והופכות להיות לעמדות תצוגה ופחות לעמדות מכירה, לאור כניסת האינטרנט והקנייה דרכו.
ישנם היום מספר פיתוחים ואו רעיונות, אשר חלקן לבטח יצא לפועל.
* שבב על כל מוצר, יאפשר מעבר עגלה דרך שער, אשר יקרא את
המוצרים והמחירים, כלומר לא יהיה צורך יותר בקופאיות.
* תוכנה אשר מדמה את החנות של הרשת, הלקוח מצטייד "בעגלה
וירטואלית" ומטייל בין המדפים ואוסף את המוצרים, אשר מגיעים אליו
לאחר מכן על ידי הרשת בשירות משלוחים.
* שילוט מבצעים על גבי העגלה, אשר מודיע ללקוח על מבצע, כאשר הוא
נמצא באזור שבו מונחים המוצרים.
* מקרר ממוחשב, אשר יודע לקרוא את רמת המלאי במקרר, פריטים
שהוכנסו, פריטים שהוצאו וכן יודע לחשב את הצריכה ולבצע הזמנה.
מאחר והאדם הוא חייה חברתית, אשר אוהב לפגוש, לדבר, לרכל ולהכיר אנשים אחרים, נראה שמקומם של רשתות המזון יישאר, בדומה לשוק ואו לכיכר העיר מאות שנים אחורה, אם כי נראה שגודל החנויות ילך עם השנים ויקטן וכנ"ל לגבי מספרן, שהרי את השירות ואו את רובו נקבל דרך המחשב ודרך שירות המשלוחים.
תהליך די דומה שמה שעוברים היום הבנקים, אם כי בהתאמות הנדרשות.
מקום המגורים ומקום הבנק – הופכים יותר ויותר לפחות משמעותיים.
זהו בינתיים ועכשיו נחזור למציאות ולתורים המעצבנים בתור לקופה.
חג שמח !
יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה.