נכון ליום כתיבת מאמר זה, קיימת בישראל מערכת משפט ייחודית המאגדת את כלתחום דיני העבודה, כוללת ואחראית על כל בתי הדין לעבודה. לתפקיד הנחשק של כהונה בבתי הדין לעבודה מתמנים הן שופטים והן נציגי הציבור, ובכלל זה נציגי ציבור המועסקים וכן נציגי ציבור המעסיקים. בנוסף, מערכת המשפט בתחום דיני עבודה מורכבת משתי ערכאות כדלקמן: בית הדין האזורי לעבודה (הממוקמים ברחבי הארץ ובסך הכל 6 בתי דין אזוריים לעבודה והם: בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, בירושלים, בתל אביב, חיפה, ובנצרת) והערכאה השנייה היא בית הדין הארצי לעבודה, היחיד בתחום השיפוט הנ"ל, הנמצא בירושלים.
בתי הדין המחוזיים והאזוריים לענייני עבודה עוסקים בפסיקת החוקים העיקריים והרלוונטיים ביותר, עליהם אמונים מחוקקי והוגי דיני העבודה, שכן, מטרתם היא לייצג, להגן, וכמובן לשמר את זכויות המועסק והעובד באשר הוא ובכל הנוגע לענייני עבודה, ובכלל זה לתביעות בתחום דיני העבודה. לרוב הנושאים בהם מעורבים בתי הדין האזוריים לעיניני עבודה מחולקים על פי הקטגוריות הבאות: חוק הגנת השכר, חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, חוק הלנת שכר , חוק שכר מינימום, חוק שעות עבודה ומנוחה, חוק הודעה מוקדמת לפיטורין והתפטרות, חוק העסקת עובדים זרים והעסקת עובדים על ידי חברות כוח אדם, חוק עבודת נשים, חוק פיצויי פיטורין , חוק שיווין זכויות האישה, חוק החוזים תרופות וחוק החוזים.
עם זאת, חשוב לציין כי כל מקרה נבחן לגופו, ולא כל מקרה של חשד בהלנת שכר, או אי תשלום פיצויי פיטורין או פיטורין מסיבה לא מוצדקת יש חובה שיגיעו לבית הדין לדיני עבודה וייתכן שבאמצעות שליחת מכתב חתום על ידי עורך דין דיני עבודה או משא ומתן בין העובד למעסיק, יימצא פתרון ויוכלו לקצר הליכים משפטיים.