מאפה בנוסח וולינגטון
בצק עלים
קוביית פילה בקר,7 ס"מ על 7 ס"מ,בעובי ס"מ וחצי
חזה אווז מעושן פרוס
פטריות שמפיניון פרוסות דק
רצועות בצל דקות
יין פורט,אם אין,יין קידוש מתוק[ברצינות]
ביצה טרופה
מוסקט טחון
מלח,פלפל לבן
חמאה לטיגון
הכנה:
לצרוב על מחבת את הפילה משני צדדיו לסגירה[מס'' שניות]ולהוציא.
באותה מחבת,לטגן בצל ופטריות בחמאה עד להזהבה[לא השחמה],כאשר זהוב,להוסיף מוסקט ויין
לצמצם להוסיף מלחפלפל על פי הטעם,להוציא למסננת ולצנן.
כאשר מצונן,להוסיף ביצה טרופה
לרדד ריבועי בצק עלים,כאשר יש להותיר שוליים של 3 ס"מ לעטיפה
לעטוף כל נתח פילה בפרוסת חזה אווז,להניח במרכז ריבוע הבצק,לרפד מלמעלה בדוקסל[תערובת הפטריות והבצל]
לסגור את הבצק כאשר מקפלים את הקצוות שפיץ מול שפיץ ליצירת מראה של מעין 4 משולשים קטנים[מקווה שאיני מסבך אותך,העניין באמת פשוט]
לחמם תנור ל180- מע'' חום,למרוח חלבון ביצה על המאפה מלמעלה,אפשר לעטר בסומסום,או שחור גרוס,או פפריקה או פשוט מאום.
לאפות למשך חצי שעה +-
מומלץ עם רוטב כבד כגון פלפלת,בשמל וכו'',על פי טעמך.
עד לפעם הבאה,אדיוס