פארטו – שימוש מושכל בחוק- יכול לעשות רק טוב לקמעונאים
וילפרדו פארטו,כלכלן איטלקי שחיי במאה הקודמת,שם לב לתופעה – כש 80% מהקרקעות של איטליה מוחזקים על ידי כ- 20% מהאוכלוסייה.
"תופעה זו" חזרה על עצמה גם בקרקעות של מדינות אחרות וגם במגזרים רבים ומגוונים של חיינו..
האם חוק פארטו יכול לסייע לנו – הקמעונאים לשפר את הביצועים ?
תשובה: בשימוש מושכל – המון.
להלן מספר נקודות :
1) מלאי – המלאי וניהולו הוא נושא קריטי בקמעונאות ,במיוחד
בניהול מלאי של פריטים עונתיים.
הידיעה ש- 80% מערך המלאי נגרם על ידי 20% מהפריטים,תמקד
את תשומת הלב שלנו לאותם 20% פריטים בראש וראשונה.
2) מכירות – הידיעה שכ- 80% מערך המכירות בא מכ- 20%
מהפריטים,תמקד אותנו בראש ובראשונה למכירות של פריטים אלה.
נדאג שפריטים אלה תמיד יהיו זמינים למכירה,מוצגים ומשולטים.
נדאג שהאיכות של מוצרים אלה תמיד תהיה גבוהה,בהביננו שהלקוח
רגיש לאיכותם.
הפארטו אינו נעצר ברמת כלל החנות – אלא יורד לרמת המחלקה
והקטגוריה.
כלומר על כל מנהל מחלקה ברשת לדאוג שאכן הפארטו אצלו פועל
ללא דופי.
3) ספקים – הידיעה שכ- 20% מהספקים שלנו תורמים לכ- 80%
מהמחזור,תיתן לנו תובנות נכונות של ניהול זמן,ניהול מו"מ מסחרי
לשיפור מחירי הקנייה,תצוגות מוצרים,בולטות בחנות ובדיקת מוצרי
הספקים הנ"ל אצל הרשתות המתחרות.
4) לקוחות – הידיעה שכ -20% מהלקוחות שלנו תורמים 80%
מהפדיון,תמקד אותנו בחשוב ובפחות חשוב.
מועדון לקוחות וקשר בלתי אמצעי עם הלקוח,כן שיחת טלפון הביתה
האם גברתי/אדוני מרוצה מהחנות ? מה אנו יכולים לשפר ? האם ישנם מוצרים שאתם מחפשים ולא קיימים אצלנו? יכולים להדק את הקשר ולחולל פלאים למכר החנות.
5) עובדים – הידיעה שכ- 20% מהעובדים עושים 80% מהעבודה,יכולה
לשפר את ביצועינו כמנהלים,לעודד ולתמוך בתורמים ולדלל את
השאר.
6) שטחי תצוגה/מכר – הידיעה שכ- 20% מהשטח תורם כ- 80%
מהמכר,יכולה לסייע לנו רבות בבחירת המוצרים הנכונים בשטחים אלה
ובצמצום שטחים שוליים וחסרי חשיבות.
7) זמן – ניהול זמן במיוחד בתחום הקמעונאי העמוס והמלא הוא קריטי.
הידיעה ש- 20% מהזמן מביא לכ- 80% מהתוצר היומי שלנו,תמקד
אותנו בעיקר ותצמצם את הטפל.
יובל לובנשטיין,משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה. שימש במגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות כמו,שופרסל,הום סנטר וקנה ובנה.