בית המשפט המחוזי מרכז התיר לדיירי בניין אשר חתמו על הסכם"פינוי-בינוי" להמציא כתב תביעה לאחת מבעלי הדירות בבניין שלא חתמה על ההסכםומתגוררת כעת בארצות הברית. בפסק הדין דן בית המשפט בחלופות הרלבנטיות להמצאה מחוץלתחום בנושא זה.
הדיירים, המתגוררים בבניין שהינו חלק ממתחם שהוכרז על ידי ממשלת ישראל כמתחם התחדשות עירונית, חתמו על הסכם פינוי-בינוי המאפשר הריסת הבניין ובניית בניין רב קומות במקום. לטענתם, בכך שלא חתמה, אחראית בעלתהדירה לנזקים שיגרמו להם עקב אי ביצועו של הפרויקט, כאשר לטענתם דרישותיה למתןהטבות כלכליות עודפות, מפעילות לחץ בלתי הוגן על שאר הדיירים ונגועות בתום לב,והנזק שיגרם להם עומד לטענתם על 15,950,000 ש"ח.
השופט בנימין ארנון דן בהרחבה בתנאים למתן היתר להמצאה מחוץ לתחום השיפוט בהתאם לתקנה 500 לתקנות סדר הדין האזרחי, וקבע כי גם לפי תקנה 500(10) המסמיכה את בית המשפט להתיר המצאה אל מחוץ לתחום לנתבע זר הדרוש לתובענה, וגם על פי תקנה 300(5) המתירה את המצאתהתובענה לשם אכיפת חבות בנוגע למקרקעין, יש לקבל את טענת המבקשים בדבר קיומה לכאורהשל עילת תביעה טובה.
לעומת זאת, קבע השופט כי תקנה 500(7) המתירה המצאה אל מחוץ לתחום השיפוט כאשר התובענה מבוססת על מעשה אומחדל בתחום המדינה, אינה חלה במקרה זה, שכן סירובה של הדיירת לחתום על ההסכם נעשהבשיחת טלפון בזמן שהייתה בחו"ל, ולפיכך אינם מתקיימים התנאים לחלותה של תקנה זו, עלאף שבפסיקהקודמת חילופי דוא"ל בין תושב ישראל לתושב זר הוכרו כמספיקים לצורך ביסוס עילהשל ניהול מו"מ בחוסר תום לב בישראל.
לפיכך קבע השופט כי עקב סירובה הבלתי סביר של הדיירת להתקשר בעסקת פינוי-בינוי של הבניין, על פי האחריות הנזיקית המוטלת על דייר המסרב לחתום בהתבסס על חוק פינוי-בינוי, ומכיוון שישראל היא אכן הפורום הנאות לבירור התובענה, יש מקום להתיר את המצאת התובענה מחוץ לתחום השיפוט.
בפסק דין תמצאו אינדקס בעלי מקצוע כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד. קידום אתרים