כשבועיים לאחר שנולדה, נפטרה אמה, והתינוקת הרכה עברה לידיו של אביה, ומזה כעשרה חודשים מתגוררת עמו בבית הוריו. לטענת סבה, אבי אמה המנוחה, בשל סכסוך שפרץ בין המשפחות (משפחת האם ומשפחת האב), האב מסרב לאפשר לו לראות את נכדתו, ועל כן הגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה שיורה על מינויו כאפוטרופוס נוסף, ולתביעה הצטרפה גם אם המנוחה.
האב התנגד למינויו של הסבא לאפוטרופוס נוסף, בטענה כי בתו מטופלת היטב, ולפיכך אין כל הצדקה לכך.
כבוד השופטת אספרנצה אלון קבעה, כי למרות כל האמפתיה שהיא רוחשת להורי האם המנוחה אשר חוו אובדנה הכבד של בתם, אין בידה להיעתר לתביעה.
כב' השופטת פסקה, כי להורה הטבעי מוקנית הזכות לגדל את בתו כפי רצונו וראות עיניו, כאשר האוטונומיה שלו כהורה מוגנת ע"י החוק כל עוד היא משרתת את טובת הקטינה, אשר אכן מטופלת יפה וצרכיה כולם מסופקים על ידי האב כיאות. נכון הוא, כך נקבע, כי לסבים ישנה זכות אנושית וטבעית להיות בקשר עם נכדתם אך זאת בכפוף לזכות האב לגדל ולחנך את בתו לפי אמונתו ותפיסת עולמו, ומבלי שהסבים יתערבו בה.
עוד נקבע ע"י כבודה, כי מינוי אפוטרופוס נוסף כשאחד ההורים הביולוגיים בחיים, ייעשה רק בהתקיים נסיבות כבדות משקל שבעטיין מוצדק לפגוע בזכות היסוד הטבעית של ההורה להחזיק בילדו ולטפל בו כרצונו. במקרה בו הקטינה מטופלת היטב, וכיום אף מתקיימים הסדרי ראייה בינה ובין הסבים במרכז הקשר תוך שיתוף פעולה מצד האב, המאפשר קיום המפגשים, אין הצדקה להתערב באוטונומיה שלו ולמנות אפוטרופוס נוסף.
"יידע הסב ויידע האב, אווירה קשה וחיכוכים בין הצדדים לא יתרמו לקטינה ולא ישרתו את טובתה. הכותרת "אפוטרופוס נוסף", אינה המהות ואינה העיקר. איכות הקשר בינו לבין הקטינה, נכדתו וטיב הקשר עם נכדתו ומשפחת אביה, הם העיקר. רק מסגרת משפחתית רחבה ותומכת הכוללת את הסבים מצד האב, את הסבים השכולים מצד האם, את הדודים משתי המשפחות, תגשים את מכלול זכויותיה, אינטרסיה וצרכיה של א', שכולם כאחד מרכיבים את טובתה", סיכמה כב' השופטת את פסק הדין והביעה תקוותה כי הצדדים יאחדו כוחות על מנת לאפשר לקטינה לגדול, להתחנך ולהתפתח באווירה שלווה, יציבה ורגועה, תוך שמירת זיכרון אמה המנוחה.
בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, בורר, מגשר, עורך דין, רואה חשבון, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.