תחום הניתוחים הפלסטיים הופך בשנים האחרונות ליותר ויותר פופולרי, אך הוא עלול לטמון בחובו גם סכנות בדמות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי. המקרים השכיחים ביותר בתחום הרפואה הפלסטית הם ניתוחי הגדלת חזה, שבהם נשים בוחרות לערוך טיפול אסתטי על ידי החדרת שתלי סיליקון לשדיהן. ניתוחים נפוצים נוספים הם ניתוחי שאיבת שומן, מתיחת פנים, ניתוחי אף ועוד.
המאפיין העיקרי בסוג הניתוחים המוזכר לעיל הינו כי למעשה מדובר בניתוחים שאפשר בלעדיהם. לפיכך, אך טבעי כי ההקפדה על הליכי התאמת המטופל לניתוח והניתוח עצמו תהא מוגברת. זהו ההבדל העיקר בין תביעות רשלנות רפואית בניתוח פלסטי לתביעות רשלנות בניתוחים אחרים, שהינם הכרחיים למטופל. ודוק, הפסיקה הכירה בחובת זהירות מוגברת המוטלת על המנתח הפלסטי כלפי מטופליו. במסגרת החובה המורחבת האמורה, על המנתח הפלסטי ליתן למנותח העתידי את כל ההסברים הרפואיים הרלוונטיים לסוג הניתוח ובתוך כך לפרוס בפניו את הסיכונים שיש בסוג הניתוח, לרבות סיכונים שהסבירות להתממשותם הינה נמוכה. רופא שיפר את חובת הזהירות המוגברת האמורה, יסתכן בהגשת תביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי כנגדו.
ניתן לקחת כדוגמא את ניתוחי הגדלת החזה השכיחים, זאת על מנת להבין את הסיכונים שיש בניתוחים הפלסטיים. בניתוחים אלו, עשויה המטופלת לסבול מנזקים רבים, כגון א-סימטריה בין שדיה המנותחים, כיווץ של קופסית השד, אשר גורם לעיוות בחזה האישה, דימומים פנימיים ואף זיהומים שונים העלולים להתרחב ולגרום לנזקים החמורים מנזקים אסטטיים. הנה כי כן, על הרופא המנתח לדאוג לכך שהמטופלת תדע אודות כל הסיכונים האמורים, עובר לניתוח, כך שיתאפשר לה להגיע להחלטה מושכלת בדבר ביצוע הניתוח.
יש להבהיר כי מרבית הרופאים הפלסטיים מחתימים את מטופליהם על טופס הסכמה, במסגרתו הם מצהירים כי פורטו בפניהם כל הסיכונים הרלוונטיים לניתוח וכי הם הגיעו להחלטה מושכלת, לאחר שקילת המידע, כי ברצונם לערוך את הניתוח. אולם, עצם העובדה שהמטופל חתם על אותו טופס הסכמה איננה מורידה כהוא זה מאחריות הרופא. כלומר, במסגרת תביעת רשלנות רפואית בניתוח פלסטי, יבדוק בית המשפט, בהסתמך על הראיות, העדויות והרשומות הרפואיות שייפרסו בפניו, האם אכן ביצע הרופא את חובת הגילוי המוטלת עליו. במידה ואותן ראיות יעידו על הפרת החובה, ייתכן ובית המשפט יקבע כי התנהגות הרופא מהווה רשלנות רפואית בניתוח, על אף העובדה שהמטופל חתם על טופס ההסכמה.
כאשר סובל אדם מנזקים שונים לאחר ניתוח פלסטי שעבר, עליו לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית שיבדוק את תיקו הרפואי ויקבע האם עומדת לזכותו עילת תביעה נזיקית. ישנה חשיבות רבה בשכירת שירותיו של עורך דין רשלנות רפואית המנוסה בתחום, היות ובחירה בעורך דין שכזה תמקסם את הפיצוי שיינתן לניזוק במסגרת תביעת רשלנות רפואית בניתוח. יחד עם זאת, על מנת למזער את הסיכונים להיווצרותו של נזק, יש לבחור היטב אף את הרופא שאצלו עורכים את הניתוח הפלסטי. רצוי כי אותו מנתח יהא רופא המתמחה בתחום הכירורגיה הפלסטית. בנוסף, חשוב לראות דוגמאות של ניתוחים קודמים שערך הרופא הספציפי ומעל הכול יש לשאול את כל השאלות שעולות בראש המנותח עובר לניתוח ולחקור אודות סוג הניתוח וסיכוניו.