תביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית - מתי ואם בכלל לפנות לבית המשפט...
נפגעי רשלנות רפואית זכאים להגיש תביעת פיצויים עבור הנזק שנגרם להם, נגד הגורם הרפואי שטיפל בהם ולעיתים נגד גופים כמו קופת החולים, או אפילו משרד הבריאות. לא כל הליך רפואי כושל, או טעות באבחון, הם בהכרח רשלנות רפואית. אך בכל מקרה כזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית, שיוכל לבדוק האם יש בידכם עילת לתביעת פיצויים.
ככלל, במסגרת תביעת רשלנות רפואית על התובע לבסס מספר טענות: ראשית, כי הייתה חובת זהירות של הגורם הרפואי שטיפל בו כלפיו. ככלל, בית המשפט מכיר בכך שחובת זהירות קיימת ביחסים שבין גורם רפואי וחולה.
בהמשך עליו להוכיח כי חובה זו הופרה וכי התנהלותו של הגורם הרפואי לא עמדה בסטנדרטים הרפואיים שהיו מקובלים בעת מתן הטיפול ולא תאמה את הידע הרפואי שהיה קיים באותה עת. כלומר, עליו להוכיח כי התנהלות זו הייתה בגדר רשלנות רפואית ולא תאמה את המצופה מהרופא הסביר.
לסיום, על התובע להוכיח קשר סיבתי בין מעשה רשלנות רפואית, לבין היווצרות נזק. כלומר, עליו להוכיח כי הנזק שנוצר הנו תוצאה של התנהלות רשלנית מצד הגורמים ברפואיים שטיפלו בו. כמו כן, עליו להוכיח את היקף הנזק, שכן סכום הפיצוי לו יזכה, יקבע בהתאם למידת פגיעתו.
מקרים נפוצים של רשלנות רפואית
כאמור, לא כל טיפול רפואי כושל, או טעות באבחון, הנם בגדר רשלנות רפואית – אך ישנם מקרים שכיחים של טיפולים רפואיים רשלניים ולפניכם מספר דוגמאות מוכרות ושכיחות יחסית:
טיפול כימותרפי לקוי ומזיק
טעות באבחון ומתן תרופות לא מתאימות
איחור באבחון מחלות קשות ומניעת טיפול
ניתוחים מיותרים כתוצאה מטעות באבחון
מרשם תרופות שגוי או במינון מוגזם
רשלנות רפואית בלידה
רשלנות במעקב היריון
ביצוע טיפול ללא הסכמה מדעת של החולה
טעויות בפענוח בדיקות
טעות בטיפול שיניים
סיבוך בניתוח הסרת משקפיים בלייזר
השארת מטופל ללא השגחה מתאימה
השארת עצם זר בגופו של מנותח
פגיעות עצביות במהלך ניתוח
קיימים מקרים רבים של רשלנות רפואית ובכל מקרה של פגיעה עקב טיפול רפואי כושל, כדאי להתייעץ עם עורך דין ולבדוק את זכויותיכם לפיצוי. תחום נזקי גוף הנו תחום משפטי מורכב, בפרט כאשר מדובר בתביעות רשלנות רפואית. לפי כך, כדאי לפנות אל עורכי דין בעלי ידע וניסיון עשיר בתחום זה, שיסייעו לכם למצות את זכויותיכם.
בכל מקרה וגם אם אינכם בטוח כיצד לנהוג, זיכרו: אין לבצע פעולות באופן עצמאי, טרם קבלת יעוץ של עורך דין העוסק בנושאי רשלנות רפואית. אל תכתבו מכתבים, אל תפנו לקופת חולים ו/או אל כל גורם מטפל אחר. מקרים של טיפולים רפואיים רשלניים הנם מקרים מורכבים מבחינת החוק ולכן חשוב ביותר לפעול לפי הנחיות של איש מקצוע, מיומן ומנוסה בטיפול בנפגעי רשלנות רפואית.
על מנת למצוא מידע נוסף ומאמרים בנושא ליחצו: רשלנות רפואית