פעילות גופנית ואוסטיאופורוזיס - ד"ר קובי עזרא
משך הזמן המינימאלי של הפעילות הספורטיבית הינה לפחות כשלוש שעות בשבוע, תוך התחשבות במגבלות הרפואיות. הפעילות הגופנית צריכה להיות פעילות המעמיסה על העצם על מנת להגביר ולגרות את קצב בנייתה, חשוב לדעת, כי לא כל פעילות גופנית המבוצעת בחדר כושר הינה פעילות המעמיסה על העצם לכן חשוב מאוד להתייעץ עם מדריך כושר ותזונאי מתאימים לפני שמחליטים להתחיל בפעילות בכלל.
הימנעות מצריכת חומרים המזיקים לעצם, כגון: קפאין, אלכוהול, טבק, קורטיקוסטרואידים ותרופות אחרות (אם אפשר)
יש לציין, כי הטיפול באוסטאופורוזיס בעייתי מכמה סיבות. זהו טיפול ארוך, שתועלתו לא נראית תמיד לעין והרבה מהחולים מתקשים להתמיד בו. קשה לנבא איזה טיפול יתאים לאיזה חולה.קשה להעריך את השפעת הטיפול על מסת העצם ועל חוזקה.צריך לזכור שגם הטיפול המוצלח ביותר לא יכול לשקם את מסת העצם ולהחזירה לקדמותה, אלא בעיקר למנוע את התקדמות התהליך.
פעילות גופנית הכוללת תנועות המפעילות לחץ על עצמות ארוכות - ריצה ורכיבה על אופנים הן פעילויות מעולות. מחקרים רבים הראו כי פעילות גופנית מסייעת לחיזוק מערכת השלד והשרירים. הפעילות הגופנית המומלצת הינה בעיקר אימון כוח וסיבולת שרירית בחדר כושר. כמובן תחת הדרכתו הצמודה של רופא הספורט.
רצוי לשלב את תוכנית התזונה הניתנת, היות וישנם מזונות יותר מומלצים לאדם ואילו לחברו הם בגדר אסורים.
מה תורמת לנו פעילות גופנית ?
1) אנרגיה רוחנית וגופנית
2) הפעילות הגופנית מאפשרת לשמור על משקל סביר
3) הפעילות מונעת "ברחת סידן", שהיא בעיה אופיינית לנשים לאחר הפסקת הווסת
עדיף לטייל ברגל מאשר לעסוק בריצה, יש לדאוג לנעליים טובות, רצי להתחיל את המאמץ בקצב איטי ולהגביר לאחר מיכן. במשך הפעלות, קצב הלב צריך לעלות ב-65% - 80 מעל קצב המנוחה. רצוי לשמור על קצב גבוה במשך 3 הדקות הראשונות, ואחר כך לרדת בהדרגה . רצוי להיוועץ עם מומחה ליפני תחילת הפעילות.