רקע
קנדידה הנה פטריית שמרים השוכנת באופן קבוע בגופנו ונחשבת לחלק אורגני מהמעי הגס. במצב תקין הקנדידה היא תחת שליטתה של מערכת החיסון, הבעיות מתחילות כאשר מסיבות מסוימות מתחילה הקנדידה לנדוד ל קומות אחרים, כאשר המקום המועדף עליה הוא נרתיק האישה, בשל קרבתו לפי הטבעת . על הסיבות הרבות המובילות להתפרצות הקנדידה ניתן לקרוא ביתר פירוט במאמר "פטריית קנדידה", אך בבואנו לבחון את הרגלי התזונה שעלינו לאמץ על מנת להימנע מקנדידה או לנטרל אותה אנו מתייחסים למספר תחומים:
· תחום התרופות
· תחום תוספי התזונה
· דיאטה
תרופות
כיום ידוע שיש מספר בלתי מבוטל של תרופות אשר נטילתן מהווה זרז משמעותי בהתפרצות קנדידה במערכת העיכול ובמערכות גוף נוספות. מדובר בעיקר בתרופות אנטיביוטיות אשר כידוע פוגעות גם בחיידקיים הטובים של הגוף, ללא אבחנה. השימוש באנטיביוטיקה מחליש את המערכת החיסונית של הגוף ומביא כך שלקנדידה קל יותר לפרוץ ללא שליטה.
תרופות סטרואידיות המשבשות את פעילותו התקינה של התא, עלולה גם היא להביא להתפרצות הקנדידה. כמו כן תרופות הורמונאליות גלולת וכו' המתערבות במנגנון ההורמונאלי הטבעי של הגוף. על כן, כהמלצה יש להימנע כמה שיותר במידת האפשר מצריכה של תרופות אלו. במידה ואנטיביוטיקה היא בגדר חובה, מומלץ מאוד לאזן ולחזק את תפקוד המעי על ידי שימוש בתוספי תזונה המיועדים לכך.
תוספי תזונה
ראשית מומלץ ליטול תוספי תזונה פרוביוטיים על מנת לשקם את אוכלוסיית החיידקים הידידותיים. כמו כן, מומלץ להשתמש בתוספי תזונה אנטי פטרייתיים כגון: חומצה קפרילית, שום, תמצית זרעי ענבים, (GSE ), שמן אורגנו, שמן זית, עשב ים וביוטין.
דיאטה
רצוי למנוע את התפשטות הקנדידה באמצעות דיאטה החוסמת את מקורות האנרגיה שלה. הדיאטה המומלצת היא נטולת סוכרים ופחמימות, אלכוהול. כמו כן כדאי להימנע כמה שיותר ממוצרי חלב ומזונות שעשויים להכיל עובש. מומלץ לכלול בדיאטה הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. עוף, דגים ודגנים מלאים.
בדרך הטבע, פעילות גופנית ומודעות לחיים נטולי סטרס, עשויים גם הם לקדם את בריאות הגוף ולמגר את הקנדידה.