חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

דיאטה תזונה וסיבים תזונתיים - כמה מיתוסים

תריסר מיתוסים בנושא סיבים תזונתיים

"סיבים תזונתיים גורמים לבעיות במערכת העיכול" הוא רק מיתוס אחד מני רבים בנושא תזונה, שהחלטנו להפריך עבורכם היום

מאת: מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה מחוז דן פתח תקווה, כללית

1. מיתוס - סובין הוא חומר דמוי נסורת, שאינו מכיל רכיבי תזונה חיוניים, שבני אדם לא מסוגלים לפרק.

עובדה - סובין אכן מכיל בעיקר סיבים תזונתיים אבל גם ויטמינים מקבוצת B מגנזיום, אבץ, סלניום ותרכובות פנוליות.

2. מיתוס - סיבים בכלל וסובין בפרט, חשובים לתזונה רק אצל מי שסובל מעצירות.

עובדה - מחקרים רבים מוכיחים כי צריכת דגנים מלאים, למשל ברנפלקס, המהווים את המקור  המרכזי לסיבים, מפחיתה באופן משמעותי בעיות שיניים וחניכיים, מפחיתה סיכון לסינדרום X וסוגים מסוימים של סרטן (פה, גרון, קיבה, מעי הגס).

3. מיתוס – אכילת ארוחת בוקר, גורמת ל"פתיחת תאבון" לכל היום – "כשאני לא אוכל בבוקר אני יכול להחזיק מעמד שעות רבות ללא אכילה. אבל אם אני אוכל משהו בבוקר – אני רעב כל היום".

עובדה - אנשים המקפידים על אכילת ארוחת בוקר, אוכלים באופן משמעותי פחות בשעות הערב והלילה. אנשים המקפידים על ארוחת בוקר אוכלים ארוחה קטנה יותר בצהריים. אנשים שלא רגילים לאכול בשעות הבוקר ומאמצים הרגל זה – עלולים לחוש בהתחלה יותר צורך או תחושה של רעב בשעות הבוקר – אך הקפדה על הרגל זה, בהחלט כדאי מאחר ובחשבון הסופי (אצל רוב האנשים) – קטן מאוד הצורך באכילת לילה, במסגרתה צורכים את רוב הקלוריות המיותרת – מומלץ מאוד לאנשים ששומרים על משקל או מנסים להפחיתו!

4. מיתוס - כל דבר "בריא" – הוא בד"כ גם ממש לא טעים.

עובדה – בשנים אחרונות חלה עלייה מתמדת בצריכת מזון עם מאפיינים של מזון בריא על חשבון גרסאות פחות בריאות של אותם המזונות – יש דרישה גוברת מצד הצרכנים ליותר מזון בריא. למשל עלייה בצריכת דגני בוקר מחיטה מלאה.

5. מיתוס: פחמימות זה מזון משמין – למי שרוצה לרדת במשקל עדיף להימנע מאכילת פחמימות.

עובדה:פחמימות, בעיקר אלה שמקורן בדגנים מלאים וקטניות – בנוסף להיותם מרכיב מזין וחשוב בתזונה, חיוניות לשמירה על מצב הרוח, מניעת כאבי ראש, שמירה על הריכוז, הזיכרון, שינה רגוע בלילה ולמניעת תחושת דכדוך ודיכאון. השפעה על המשקל אם קיימת, בדרך כלל חיובית – פחמימות מורכבות מרגיעות את תחושת הרעב לשעות רבות וחוסכות במקרים רבים את הצורך לנשנושים עתירי קלוריות.

6. מיתוס - ככל שהלחם כהה יותר כך הוא בריא יותר כי הוא עשוי מחיטה מלאה ועשיר בסיבים.

עובדה - לא בהכרח. הדרך הנכונה לבדוק את ההרכב של כל מזון – היא ע"י קריאת תוויות מזון – מוצר העשוי מחיטה מלאה – המרכיב הראשון ברשימת הרכיבים יהיה חיטה מלאה או קמח חיטה מלא.

7. מיתוס - מזון עשיר בסיבים גורם לתופעות לא רצויות במערכת העיכול – נפיחות וגזים.

עובדה - לרוב האנשים – תוספת סיבים תזונתיים למזון, דווקא משפרת מאוד את פעולת מערכת העיכול – תוספת מזון עשיר בסיבים עשויה לחייב גם תוספת נוזלים לתפריט היומי – ואז יחסכו ברוב המקרים גם תופעות הלוואי.

8. מיתוס- פחמימות משמינות יותר מחלבונים.

עובדה- ממש לא נכון – גרם פחמימה תורם לנו 4 קלוריות – בדיוק כמו גם גרם חלבון.

9. מיתוס - דיאטה טובה ומהירה תכיל כמה שפחות קלוריות

עובדה - ממש לא נכון – דיאטה שתכיל מעט קלוריות תגרום למשבר תוך זמן קצר – ועלולה להסתיים לבסוף בבולמוס אכילה של ממש ולזלילה לא מרוסנת, בעיקר של מזון בעל ערך תזונתי ירוד. דיאטה טובה באמת היא כזו היכולה להפוך בסוף התהליך לאורך חיים לטווח ארוך – לשם כך היא חייבת להיות מאוזנת מבחינת רכיבי המזון, להתאים לסגנון החיים ולהעדפות אישיות.

10. מיתוס: הסיבים התזונתיים בפרות וירקות נמצאים רק בקליפה לכן אין לוותר עליה.

עובדה: הויטמינים והסיבים התזונתיים נמצאים בכל מקום בפרי ובירק. הקליפה עשירה יותר בסיבים אבל הם גם נמצאים בשאר החלקים. על הקליפה עשויים להיות חומרי ריסוס והדברה ולכן חשוב לשטוף אותה היטב, אך לא לוותר עליה.

11. מיתוס: חלב מתאים לעגל ולא לתזונת האדם הבוגר

עובדה :אמנם החלב הוא באמת מזונם של העגלים, אך גם מזון בעל ערך תזונתי עצום גם לבני האדם בכל הגילאים (להוציא תינוקות – להם כמובן עדיף חלב אם) האדם למד לעבד חלב פרה ולהכין ממנו מאכלים נפלאים לתצרוכת מבוגרים. בדומה לעיבוד דגנים וקטניות. שילוב של דגני בוקר, עם מוצרי חלב, מעשיר ומשפר מאוד את ההרכב התזונתי של שניהם.

12. מיתוס- שתיית שמן זית בבוקר לפני ארוחה – מצוינת לבריאות.

עובדה - ממש לא בהכרח. אמנם שמן זית הוא אכן מרכיב מזון נפלא, אך אין כל צורך לשתות אותו! תרומתו של שמן זית לתזונה, עולה בכמה מונים כשהוא נאכל כחלק מסלט ירקות טרי למשל. חשוב לציין – תוספת כף שמן, תוסיף לתפריט היומי שלכם כ-90 קלוריות וכך בלי להרגיש, תוך פחות משלושה חודשים, תוסיפו עוד  קילו למשקלכם! השמנה כידוע אינה מבשרת בריאות!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

צריכה קוסמטיקאית?אצלנו  באתר תמצאי מידע מקצועי ומקיף בנושא טיפולים קוסמטיים, הסרת שיער, צלוליט ועוד. הכנסי כבר עכשיו לאתר http://www.helga.co.il/ ותוכלי להתעדכן בכל מה שחשוב לדעת בנושא קוסמטיקה וטיפוח.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת קוסמטיקאית ברשת

מאת: קוסמטיקאית ברשתתוספי מזון27/01/111573 צפיות
מה כדאי לכם לדעת על העלמת כתמים וויטמין C - רוצה שהעור שלך יראה טוב ובריא יותר? הרבה יותר?

מאת: קוסמטיקאית ברשתשיער12/10/102467 צפיות
בואו לקרוא כמה עובדות מעניינות על נשירת שיער בעונת הסתו ובכלל...

מאת: קוסמטיקאית ברשתנשירת שיער05/10/101765 צפיות
כמה שיטות מומלצות לטפל בתופעות נשירת שיער לקראת בו הסתיו...

מאת: קוסמטיקאית ברשתיופי וטיפוח - כללי28/07/103014 צפיות
צלוליט היא תופעה שכולנו מנסות למנוע - גבשושיות מצטברות ממש מתחת לעור וחוסמות את זרימת הדם לאיזורים בהם יש צלוליט. מה שנראה כמו "עור ברווז" הן למעשה בצקות קטנות שנוצרו עקב כך. קראו עוד על התופעה וגלו האם גם אתן סובלות מצלוליט.

מאת: קוסמטיקאית ברשתטיפול בעור15/07/101498 צפיות
כולנו מגיעות לגיל שבו כל משטר האימונים והדיאטה כבר לא עוזר והעור מתחיל לתת את אותותיו. הפתרון המוצלח ביותר על מנת לתקוף את בעיית העור הוא יציאה ל"מבצע צבאי" של ממש - טיפול בעור מן הפנים ומן החוץ!

מאת: קוסמטיקאית ברשתקוסמטיקה15/07/101394 צפיות
כולנו מגיעות לגיל שבו כל משטר האימונים והדיאטה כבר לא עוזר והעור מתחיל לתת את אותותיו. הפתרון המוצלח ביותר על מנת לתקוף את בעיית העור הוא יציאה ל"מבצע צבאי" של ממש - טיפול בעור מן הפנים ומן החוץ!

מאת: קוסמטיקאית ברשתטיפול בעור01/07/101681 צפיות
טיפולי אנטי אייג'ינג מועילים בחידוש העור ומניעת התקמטות, אך רבים שוכחים את המשמעות של תוספי תזונה וויטמינים במלחמה בזמן. תוספי התזונה מסייעים בחידוש רקמת הקולוגן, איזון הורמונלי של העור ומלחמה ברדיקלים חופשיים. איך תבחרו תוספי תזונה מתאימים? קראו בכתבה.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192114 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181417 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811238 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica