חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תאונת דרכים עם אופניים חשמליות, מי אחראי?

מאת: דוד גרינברגדיני עבודה10/06/20101976 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בשנים האחרונות, הפכו אופניים חשמליות לפופולאריים יותר ויותר, כך שכעת ניתן למצוא אותם בכמויות מרשימות בכל רחבי מדינת ישראל. הבעיה העיקרית היא שגם המשתמשים בכלי תחבורה נוח זה חשופים לפגיעות: המהירות בהם גבוהה הרי, והנסיעה היא בכבישים או במדרכות. המצב הופך למורכב יותר כשמתבוננים על כך שלכלי תחבורה אלה אין ביטוח, וגם לא רישיון.

אז על מי מוטלת האחריות במצבים של פגיעות אלה או בפגיעות אופניים מוזרות אף יותר? ומי יעניק את הפיצויים?

כך הביטוחים האחרים נכנסים לתמונה

מספר פוליסות ביטוח נכנסות לתמונה במקרה של פגיעות במהלך רכיבה באופניים חשמליות. הראשונה היא ביטוח דירה, אשר כולל פעמים רבות אחריות כלפי פגיעות בצד שלישי, וזאת עבור נזקים גופניים בשטח ישראל  - ואפילו מחוץ לדירה. תחת אחריות זו, בהמשך לכך, ניתן לבקש מחברת הביטוח לכלול כיסוי גם עבור הרכיבה על אופניים חשמליות, ואפילו כאשר יש החרגה, לכאורה, של כלי התחבורה מהפוליסה.

ביטוח תאונות אישיות, וביטוחי החיים למיניהם, עשויים אף הם להיות רלוונטיים לסוגיית הפיצויים. הם מתייחסים לפגיעות או לנכויות מתאונת דרכים, ולעיתים גם בכל הנוגע לאופניים חשמליות. במקרה הזה, חשוב לברר כי הפוליסות מאפשרות לקבל מספר פיצויים במקביל על אותה פגיעה.

כאשר הפגיעה נעשית במהלך הנסיעה לעבודה או ממנה, או אפילו כחלק משגרת העבודה עצמה, ניתן להגיש תביעה עבור המוסד לביטוח לאומי, ולדרוש שפגיעה זו תוכר כתאונת עבודה לכל דבר ועניין. כאן, אחוזי הנכות שייקבעו ישפיעו על הפיצוי שיקבל האדם הנפגע, אם בכלל. פגיעה אשר לה אחראי נהג אחר, תאפשר לתבוע את חברת הביטוח שלו – ממש כמו במקרה של תאונת דרכים "רגילה".

על הבעייתיות שבהיעדר החקיקה

כל הכלים שהובאו מעלה יכולים לסייע לנפגעים במהלך רכיבה על אופניים חשמליות לקבל פיצויים, בשיעור זה או אחר: בסופו של דבר, מאפייני המקרה הספציפי, כמו גם הביטוחים שמחזיק אותו אדם, מקבלים את החשיבות המכרעת. אלא שייתכן מאד שהמצב ישתנה בעתיד הנראה לעין, וזאת עקב היעדרם של חוקים ברורים בישראל ביחס לאופניים החשמליות כמכלול.

נכון לעכשיו, מסיבות בירוקרטיות אלה או אחרות, נושא האופניים החשמליות לא מוסדר בחוקי התחבורה של מדינת ישראל. מכאן, נובע שהרכיבה עליהם אינה חוקית – הנושא, חשוב לציין, אינו נאכף כיום כלל על ידי משטרת ישראל, וזאת עקב היעדר החקיקה הזו בדיוק. זהו מצב מורכב, שברור שצריך שיימצא לו פתרון ראוי בעתיד הנראה לעין. סביר מאד להניח שכשהדבר הזה יקרה, תימצא תשובה חד משמעית ואחידה יותר גם לשאלת האחריות על הפגיעות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דוד גרינברג

מאת: דוד גרינברגעזרה והתנדבות09/06/132416 צפיות
נהוג לומר שהנוער של ימנו חסר ערכם ושכל מה שהוא עושה זה לשבת שעות מול המחשב או הטלויזיה. אז תתפלאו מסתבר שיש גם נוער אחר, מסתבר שבני הנוער צמאים למדריך ולדרך וכשיש מי שמנחה הם מתגייסים יוזמים ותורמים מעצמם - תוכנית סח"י - היא יוזמה התנדבותית עבור בני נוער - שתורמים ועושים למען הקהילה והחברה בישראל

מאת: דוד גרינברגבר ובת מצווה17/03/131650 צפיות
בר המצווה הוא אירוע בלתי נשכח בחיי כולנו. המשפחה כולה נרגשת לקראת האירוע, חודשים רבים חושבים ומתכננים איך להפיק אירוע בר מצווה בלתי נשכח. המאמר שלפניכם יתן לכם את עשרת האטרקציות המובילות לאירועי בר מצווה

מאת: דוד גרינברגבניין ואחזקה - כללי15/09/111667 צפיות
מהי עלות וועד בית, מהי עלות הארנונה עבור שטח הדירה וכדומה. יכול להיות שתגלו שהעלות השוטפת, יחד עם תשלומי משכנתא, הינה גבוהה מידי לטעמכם ותחליטו למצוא דירה בעלויות נמוכות יותר.

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111636 צפיות
לא אחת מבקש מבוטח מקופת החולים שלו לקבל טיפול רפואי מסוים וזו מסרבת. בבואנו לבחון את זכאותו של מטופל לקבלת טיפול רפואי זה או אחר, עלינו לבחון את תכליתו של חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ועל מעמדה של קופת החולים לאור תכליות אלו. על כל אלו עמד בית המשפט בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגפסקי דין29/08/111816 צפיות
מבוטח אשר מבקש לקבל טיפול שאינו כלול בסל הבריאות, מופנה לוועדת החריגים. הפסיקה קבעה כי על ועדת החריגים לקיים דיון לאור כללי הצדק הטבעי של המשפט המנהלי. כיצד הדבר בא לידי ביטוי בפועל? שאלה זו נדונה בע"ע 1091/00 שטרית – קופת חולים מאוחדת (ניתן ביום: 21.09.2000).

מאת: דוד גרינברגשיפוצים04/07/111940 צפיות
הסיבה העיקרית לכך הינה העלויות הנמוכות בהחלט בהשוואה לעלויות של דירות מכל פרויקט נדלן קיים כיום. אומנם אל עלויות אלה יש להוסיף את העלות של השיפוצים ולכך יש לשים לב במיוחד, אבל אם נעבוד בצורה חכמה כך גם נקצור פירות ורווח עבור השבחתו של הנכס למכירה אם נהיה מעוניינים בכך בעתיד.

מאת: דוד גרינברגביטוח רכב30/05/111755 צפיות
למרות הכל יהיו כאלה אשר יעדיפו לגשת אל סוכן הביטוח ה"משפחתי" ולבצע ממנו את הרכישה של מוצר ביטוחי זה , בדיוק כמו כל ביטוח אחר שהם רוכשים דרכו בלב שלם , תוך שיקול של שירות אדיב ומעין תחושה של נאמנות לאורך שנים לאותה חברה.

מאמרים נוספים בנושא דיני עבודה

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה10/09/201059 צפיות
עובד המפוטר ממקום עבודתו זכאי לשכר של חודש כנגד כל שנת עבודה (אלא אם כן, הוסכם על שיעור גבוה יותר), בעת פיטוריו או בעת היותו מתפטר כדין מפוטר או כמוסכם בהסכם עבודה. תשלומי פיצויים מגלמים בתוכם את רכיב העמלות (בחישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים), ואת רכיבי השכר הקבועים, גם כאלה שלא נכנסים תחת הקטגוריה "שכר בסיס". עם זאת, פיצויים אינם משולמים עבור פרמיות, מענקים, בונוסים, החזרי הוצאות, משכורת 13 ותוספות מותנות. הכלל הבסיסי הינו (למעט במקרה של מתפטר בדין מפוטר), שעובד מפוטר בלבד, זכאי לפיצויי פיט

מאת: רונית בילרדיני עבודה14/03/181516 צפיות
חוק פיצויי פיטורים קובע, כי עובד אשר פוטר ממקום עבודתו לאחר שנת עבודה זכאי לפיצויי פיטורים מהמעביד. כמו כן, קובע החוק, כי בנסיבות מסוימות זכאי עובד לתשלום פיצויי פיטורים אף לאחר התפטרותו מעבודה. (הרעת תנאים, התפטרות לצורך טיפול בילד, מעבר מגורים לצורך עבודתו של בן הזוג ועוד).

מאת: tiloniדיני עבודה07/09/172060 צפיות
לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965"

מאת: שירה אלהדיני עבודה20/12/161895 צפיות
במסגרת עבודתו, זכאי העובד לזכויות שונות, כגון חופשה שנתית, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ועוד.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה01/08/162799 צפיות
אישור מרופא תעסוקתי המורה כי אין העובד מסוגל לחזור לעבודתו הקודמת, או מצב הזהה לה, וזאת בשל תפקוד לקוי של אחד מאברי הגוף. עובד הסובל מבעיות בריאותיות ומציג מסמכים מרופא מומחה, המציין את הלקות בכושר עבודתו ומגבלותיו הרפואיות בעבודתו. עובד הסובל ממגבלה בריאותית ומבצע עבודה אשר אינה מתאימה ליכולותיו הרפואיות עקב מצב בריאותי לקוי.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה02/06/163476 צפיות
החובה לשלם שכר בחגים לעובדים, עולה מתוקף צו ההרחבה להסכם המסגרת במגזר העסקי. בהתאם לכך, עובד חודשי ועובד שכר (בתנאים הרשומים להלן) זכאים לשכר רגיל, אף בימים אשר לא עבדו בהם בשל היותם ימי מנוחה בחגים.

מאת: אבי דוידידיני עבודה23/05/163593 צפיות
בקצרה על הרעת תנאים בעבודה לאלו המחליטים להתפטר ולאלו המחליטים להישאר במקום העבודה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica