האם ידעת כי חוק זכויות החולה נחקק על מנת להגן עלי ועליך מפני טעויות של רופאים ומקרי רשלנות רפואית? כל אחד מאיתנו נזקק לעיתים לטיפול רפואי במסגרת קופת חולים, בתי חולים או במרפאות פרטיות המציעות טיפולים אסתטיים ורפואת מומחים.
הסיבה לפניה לקבלת טיפול רפואי פחות חשובה, מה שחשוב להבין הוא כי הבריאות ושלמות הגוף שלנו אינם הפקרות. כל אחד ואחת מאיתנו זכאים לקבל טיפול רפואי נאות, אחראי ומקצועי - ושוב, הסיבה לפניה לקבלת טיפול רפואי אינה משנה מעצם העובדה שהרופא והצוות הרפואי חייבים להעניק טיפול רפואי ברמה מקצועית, תוך שמירה על קוד אתי ומקצועי חד משמעי.
לצערינו הרב, לא אחת המציאות שונה. מקרי רשלנות רפואית מתרחשים בשעה שהרופא או איש הצוות המקצועי טועה בהפעלת שיקול דעת ובמקרים חמורים לא פחות בעת מתן טיפול רפואי רשלני, כזה החורג מדרך הפעולה המקובלת והראויה בעולם הרפואה המודרנית. המבחן העיקרי שבו נעשה שימוש על מנת להכריע בשאלת הרשלנות הנו מבחן הרופא הסביר.
בתי המשפט בישראל וכמה עשרות עורכי דין העוסקים בתחום מכירים ונפגשים מדי יום במקרים של רשלנות רפואית הנובעת מהפרה חמורה של חוק זכויות החולה על סעיפיו השונים. תביעות אלה נוגעות למקרים שבהם נגרמו נזקי גוף משמעותיים, עד כדי נכות קבועה ברמות משתנות ובמקרים חמורים - אף במקרי מוות.
חוק זכויות החולה עומד ומגן על זכויותיך ואם את או אתה חשים כי הזכויות שלכם הופרו במהלך טיפול רפואי, שגרם לנזקים ופגיעות גוף קשות, אל תהסס/י לפנות לקבלת יעוץ משפטי מקצועי, אצל עורך דין מנוסה העוסק בתחום.