החורף הישראלי אולי לא נמשך הרבה זמן, ויש יותר ימי שמש מימי סערה. אבל כשקר - ממש קר, ואנחנו מתכרבלים מתחת לשמיכות פוך ופליז, מצטיידים במעילים, כפפות וצעיפים ומסננים דרך שפתיים כחולות, חשוקות ורועדות: לעזאזל, איזה קורררר....
אנחנו מפעילים רדיאטורים, מזגנים, תנורי אמבטיה כדי לחמם את הבתים, גורבים שני זוגות גרביים ומוסיפים מחממי אזניים ליתר ביטחון. אבל כל זה לא יעזור לנו אם לא נדאג לחמם את הגוף מבפנים, ומה לעשות - סבתא ידעה על מה היא מדברת כשאמרה לנו לשתות מרק חם ולא להסתובב עם ראש רטוב. אז תרופות סבתא בתוספת תזונה טבעית בהחלט יכולות להפוך את ימי החורף הקרים - לקרים קצת פחות.
1. מרקים
אין כמו מרק ירקות חם, ריחני ומהביל כדי לחמם את הבטן ואת הנשמה. לירקות יש ערך מוסף תזונתי, הם עתירי ויטמינים ויש בהם מרכיבים שיעשו לגוף שלנו רק טוב. העמידו סיר על הכיריים, פנקו את עצמכם במרק ירקות כפרי ותראו איך כבר משלב הבישול - אתם רועדים פחות...
2. חליטות תה
לא תמיד יש כוח לעמוד ולהכין מרק. הרי לצורך כך נצטרך להפרד מהשמיכה ליותר מחמש דקות... אז אם אין לכם סבלנות לחתוך, לקצוץ ולחכות, תוכלו לשתות חליטת תה צמחים בטעם שאהוב עליכם. לעיתים קרובות תה צמחים בריא יותר מהתה הרגיל שאנחנו מכירים, מגוון הטעמים הוא רחב וכל אחד יכול למצוא את הטעם שיעזור לו לחמם את הערבים הקרים של החורף.
3. מיתוס האלכוהול המחמם
נהוג לחשוב ששתיית אלכוהול מחממת את הגוף. לא נכון! האלכוהול מרחיב כלי דם שקרובים לפני העור ובכך גורם לאיבוד יותר חום מהגוף לסביבה. שתיית אלכוהול בעצם מאיטה את לחץ הדם, מה שגורם לגוף לאבד חום ולהתקרר.
עוד מיתוסים על אלכוהול
4. צמחים מרפאים ומרגיעים
לפעמים לא סתם קר לנו, ואנחנו לא רק מקטרים על מזג האוויר בלי סיבה - חטפנו איזה וירוס, שפעת או סתם שיעול טורדני שאינו מרפה. למי שלא משתגע על הרעיון של לקחת תרופות, קיימים צמחי מרפא שהמדע המודרני מצא שיש להם השפעה על מחלות רבות, עד כדי כך, שבמכוני מחקר רבים יש מחלקות מיוחדות המתמחות בחקר הרפואה של שבטים פרימיטיביים, במטרה למצוא צמחים היכולים לסייע בריפוי מחלות.
5. גם לעור שלנו קר
כולנו מכירים את תופעת השפתיים היבשות בחורף, וגם עור הידיים לפעמים מצטרף לחגיגה הקפואה. אסור להזניח וחייבים לטפל בקור ויובש על השפתיים. ניתן לעשות זאת באמצעות שימוש בשפתון אלו ליפ, שהוא מקלון עזרה ראשונה ומכיל אלוורה, פרופוליס, חוחובה ומסנני קרינה.
כתבה: אורנה גזית