חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פאנל בנושא "הדרך האורגנית" ביין - תערוכת TecEnology 2010

מאת: הילה איליין ואלכוהול25/01/20101082 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
מאת: הילה איל 18.1.10

     

 תערוכת הציוד והטכנולוגיות עבור ענף היין בישראל, נערכת משך יומיים – 17-18 בינואר בין השעות 12:00-20:00 במרכז הכנסים של מלון כפר המכביה, רמת גן. אבי בן-עמי, בעלי חברת "סטודיו בן-עמי" מארגן את התערוכה, המתקיימת אחת לשנתיים, וזו לה הפעם הרביעית. השנה, לצד התערוכה, החליט אבי להוסיף פן ייחודי ומשלים – פאנל פתיחה בנושא "הדרך האורגנית".

  אבי מציין כי השנה מציגים בתערוכה 25 נציגים מחו"ל. הרעיון הכללי הוא להציג לאנשי המקצוע בעולם היין (יקבים ובעלי כרמים) את מגוון סוגי הציוד בייצור יין (חביות אלון ושבבי עץ מסחטות ומכבשים, מיכון קליטת ענבים, משאבות, פקקים, בקבוקים, קווי מילוי ובקבוק, בתי דפוס לתוויות ועוד). ציוד שמתאים למגוון סוגי היקבים – מגדולים ועד קטנים. אם כי, הרלוונטיות היא בעיקרה ליקבים הבינוניים והקטנים, שכן היקבים הגדולים מגיעים לתערוכות ולספקים גדולים בחו"ל באופן עצמאי. הכניסה אינה כרוכה בתשלום, ובכך מעודדת את קהל היעד – מעובדי הייצור ועד מנכ"לים, להגיע ולהתרשם. מניסיון עבר, מעריך אבי שכ-300-400 מבקרים מגיעים להתרשם מדי יום.   גם השנה, לצד הציודים המסורתיים, וראוי לציין שכ-80% מהמציגים משתתפים בתערוכה מאז היווסדה, התגלו כמה חידושים, שכוללים חביות גדולות במיוחד ומזקקות אלכוהול.   רחמים לביא, אחד ממציגי התערוכה, מציע ציוד ליין למגוון היקבים. הוא יסד את החברה בשנת 2003 ואל התערוכה הוא מגיע מתוך כוונה לפגוש לקוחות פוטנציאלים חדשים, שכן "עבודה ברוך השם לא חסרה". רחמים מציין שאין הרבה גופים שקונים ציוד יין והתחרות היא קשה. בעיקר כאשר יש חברות המורידות מחירים עד כדי הפסד. הוא החליט לנקוט בדרך אחרת – מיקוד בציוד איטלקי – הכי טוב שיש ויבוא בלעדי של אותו ציוד לארץ.   "הדרך האורגנית" – דעות והגיגים   המשתתפים: אורי חץ – יינן יקב שאטו גולן ומנחה הפאנל; צדוק שלמה – כורם ראשי יקבי רמת הגולן (נציג יקב גדול), עמנואל דסה – מבעלי יקב בשן (יקב המייצר יינות אורגניים), גבי סדן – בעלי יקב קטן בגליל ונרי להד – מנהלת איכות בחברת אגריור (חברה המאשרת ומפקחת על גידולים אורגניים בארץ, לרבות כרמים ויין).   היין הוא מוצר מותרות   אורי חץ ציין בפתיחת הפאנל את היוזמה הברוכה של אבי בן-עמי והודה על ההזדמנות לשתף את הקהל בנושא. "הכוונה היא להציג את הדעות בעניין, גם אם במסגרת פאנל קצר יחסית. זו יריית הפתיחה (טעימה ראשונה) ואני מקווה שמכאן אנשים יצאו לדרכם האורגנית".   יקב שאטו גולן, מגדל כרם אחת אורגנית משנת 2004/5 המהווה כשישית ממה שאנו קולטים ביקב. מנקודת הראות האישית של אורי, הרעיון האורגני קשור לתפיסת קיימות – כל מה שעושים בארץ והוא בעל השפעות מצטברות על המערכות האקולוגיות. לכל אקט של חקלאות יש השפעות על הסביבה – חלקן טובות וחלקן לא. "הראייה שלנו ארוכת טווח – כיצד להיטיב עם עתידנו. כל מה שאנו עושים בכרם (ריסוס, השקיה וכו') הוא בעל השלכות אותן עלינו להבין ולדעת לעשות את האריתמטיקה ביחס להשפעות הסביבתיות".   תמצית דבריו: בתוך המתמטיקה הכללית, היין הוא מוצר מותרות ויש להסתכל עליו ככזה. לא יתכן, לדעת אורי, שנכביד על המערכת האקולוגית לשם ייצור מוצר מותרות.   הפקת לקחים מהגידול האורגני   צדוק: מבחינה אסטרטגית, אנו ביקבי רמת הגולן משתדלים להיות ירוקים ומגיני סביבה. בשנת 1993 הוחלט לעשות ניסיון בגידול כרם אורגני בכרם אורטל. החלקה שנבחרה היתה קטנה ולאחר תהליך שנמשך כמה שנים, החלטנו לעבור לחלקה גדולה, תוך הבנה שבחלקה קטנה הגידול האורגני הוא יותר קשה ומורכב. כך, בשנת 1997/8 ניטעה החלקה האורגנית, בשטח 120 דונמים בכרם אודם. בהמשך היא הורחבה ב-80 דונמים נוספים. הכל, תוך ליווי ייעוץ מקצועי מחו"ל. יש ליקב גם קשר חוזי עם כרם נוב בדרום רמת הגולן, שבו כ-150 דונם אורגנים וכן חלקה בת 30 דונם של היקב ביונתן.   "לקחים רבים שהפקנו מהגידול האורגני", מציין צדוק, "יישמנו גם בגידולים הרגילים. כך למשל, ביחס לדרך יישום הקומפוסט או דרך ההדברה, ללא ריסוס, של עש אשכול".   הקשבתי קשב רב, ובראייה שלי  זה יתרונו של יקב גדול שיכול לנסות ולהרחיב את היישומים והדרכים המתאימות לייצור, לכלל הכרמים וברמות סיכון נשלטות.   חקלאות  חושבת ומתחשבת   גבי: "אני מציג כאן במעמד של כורם, ולא בעלי יקב. כבעלים של יקב ושל כרמים, לאורך כל השנים קיימת ההתלבטות האם לגדל אורגני או לא. זו היתה מנת חלקי בשנים האחרונות. סמנטית. מדגישים את ההבדל בין אורגני לקונבנציונלי, אך ברגע שאנו מיישמים את הדרך האורגנית (לפחות חלקה), גם בשיטות הגידול הקונבנציונליות (כפי שאף סיפר צדוק מיקבי רמת הגולן), הגידול כבר לא קונבנציונלי".   לסיכום תפיסת העולם שלו, מוסיף גבי שלדעתו אנו צריכים חקלאים וייננים חושבים. כל הזמן אנו עוברים ייסורים והמסגרת בין הגידול האורגני לגידול הקונבנציונלי לא תמיד ברורה. התשובות אינן מוחלטות והן מורכבות ועלינו להתמודד איתן כדי ש"נתייסר עד הסוף".   לא כל החקלאות יכולה להיות אורגנית אך היא כן יכולה להיות יותר מתחשבת בתפיסה המרכזית של הקיימות. בפרט יש לזכור שבחלק גדול מן המקרים הגידול האורגני אינו מסוגל להתמודד עם כל הבעיות שנוצרות, ואז, כדי להבטיח המשך גידול כרם בר-קיימא, עלינו לנקוט באמצעים משלימים.   הסבלנות משתלמת   עמנואל: "מעבר למה שכבר נאמר, כמה מילים על הפן האורגני. בשנת 2000, יחד עם שותפי – אורי – עשינו ניסיון לגדל כרם אורגני בשטח כ-20 דונמים – בעיקר כגימיק שיווקי". עמנואל עצמו מגדל אורגני כבר 15 שנים.   "כיום – לא רק שאני יודע שזה עובד, אלא בקיץ האחרון נטענו 150 דונם אורגניים חדשים. גידול אורגני הוא נושא בעל הרבה רגישויות ובעיות. זו דרך מגבילה ויש להיות מודע לכך מראש. זהו הגבול הדק: מצד אחד לקבל תווית של מוצר אורגני ומצד שני – אמרה אגואיסטית של הכורם שלא רוצה לסכן את עצמו, בפרט כשאין אפשרות לנקוט באמצעים קונבנציונליים (בגלל התחייבותו לעצמו וללקוחותיו).   "כיום בהקשר של הכרמים שלנו, אנו נותנים תשובה כמעט לכל הבעיות. לדעתי אפשר לגדל אורגני אך זה מצריך להיות קשוב יותר לכרם ובפרט כשאין פתרון מרגע לרגע. שלוש שנים נדרש למעבר מגידול קונבנציונלי לגידול אורגני ומי שמקבל החלטה שכזו חייב להיות משוכנע בדרך. אני אישית "לא אתאבד למען אורגני", אך בינתיים זו דרך שמוכיחה את עצמה ויש לה ביקוש.   עניין של הגדרה   נרי: "חברת 'אגריור' קיימת מאז שנת 2000 והוקמה על ידי הארגון לחקלאות אורגנית תוך מטרה לתת אישורים אורגניים מוסמכים ולפקח על יישומים בהתאם לכללים ותקנים בינלאומיים. 'אגריור' מוסמכת בין היתר מטעם משרד החקלאות בארה"ב (והחוק האורגני שלה), ה-EU והארגון האורגני הבינלאומי. בישראל ישנם לפחות חמישה יקבים עם קו אורגני וכרמים.   כמה מילים על יין אורגני: כל עוד אין ביין שימוש ב-SO2, היין יכול להיות אורגני, כמו כל מוצר אחר. הבעיה – לא מוכרות דרכים לייצור יין ללא ה-SO2.ההתלבטות בנושא זה היא ברמה העולמית. הארגון העולמי הגדיר רמות מותרות של SO2 על מנת להכיר ביין כאורגני. בישראל, לצערנו, יש אמנם חוק אורגני (משנת 2005) ותקנות ליישומו (מספטמבר 2009) אך בהעדר מענה לנושא ה-SO2, אין לנו בארץ הגדרה ליין אורגני המאפשרת מתן תווית יין אורגני.   בארה"ב אמנם יש חוק, אך גם הוא הסתבך עם עניין ה-SO2, עד שלפני כשנתיים ניתנה הנחיה שיין יכול להיות עם SO2 ובלבד שלא יחרוג מ-100 PPM. ליין כזה קוראים יין מענבים אורגניים אך לא יין אורגני.   הדוברים סיימו את הצגת תפיסת עולם והגיגיהם והקהל – ייננים (נעמה מועלם מיקב דלתון, ערן פיק מיקב צרעה, רוני וברי ססלוב מיקב ססלוב, אבי פלדשטין מיקבי סגל), כורמים והעוסקים בייצור יין, החלו לשאול שאלות – בעיקר שאלות מקצועיות ומעשיות.   הרעיון של פאנל עוד לפני הסיור בתערוכה, בהחלט יוצר ערך מוסף למבקרי התערוכה, ומעורר השראות ומחשבות, גם ברמה הפילוסופית (כפי שהציג אורי – שאלת הקיימות) וגם ברמה המעשית – ובעיקר בעולם היין. אף אני יצאתי מלאה השראות בנושא האורגני, ובפרט נהניתי מפתיחת הצוהר לעוד נישה ייחודית בעולם היין על כל מורכבותה.   פרטים נוספים על התערוכה באתר סומלייה: http://www.sommelier.co.il/ פורסם בפורטל היין הישראלי: www.israelwines.co.il
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הילה איל

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הילה איל

מאת: הילה איליין ואלכוהול08/02/101462 צפיות
הילה איל הוזמנה לבית "איש הענבים" לטעום ממבחר יינות ישראל שיושקו במסגרת תערוכת היין הבינלאומית ISRAWINEXPO 2010 בסימן "יינות ישראל עם הפנים לעולם". התערוכה תתקיים במרכז הירידים והקונגרסים, תל אביב בין התאריכים 9 - 11 פברואר 2010. זו הזדמנות טובה להיחשף אליהם לראשונה – מידע מפורט ורשמי טעימה לפניכם

מאת: הילה איליין ואלכוהול08/02/102265 צפיות
עם צאת מהדורת 2010 של מדריך היינות של מבקר היינות דניאל רוגוב, פנתה רשת החנויות "דרך היין" לרוגוב וביקשה ממנו לדרג את עשרת היינות הטובים ביותר בשנה החולפת. בעקבות זאת, ארגנה "דרך היין" ללקוחותיה אירוע טעימה של היינות, מלווה בהדרכה מקצועית של צוות החנות.

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101770 צפיות
מהם 5 יינות ישראל שנחרתו אצלי לשנת 2009 וסיכום קצר על עולם היין הישראלי בשנה זו.

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101422 צפיות
קורס היין של מכללת רמת גן - סיקור שעור בנושא מיקרוביולוגיה של היין. שעור ממלא בהבנה ובהשכלה ולצדו הנאה מחברה טובה וכמובן יין לצדה.

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101082 צפיות
מיהם האנשים החברים בפורומים של חובבי יין לטעימה יינות? על הפורום של אסף ושרון - מיהם אנשיו ואיך הם הצליחו לעורר "סערה בכוס יין" בעקבות טעימה שערכו לאחרונה.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413308 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica