השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים. כבר בשלבי הייצור הראשונים מוסף ליין חומר המכונה דו תחמוצת הגופרית והוא מהווה מרכיב בלתי נפרד בכל תהליך ייצור היין בעידן המודרני, כאשר ייעודו המרכזי הוא דיכוי מיקרו פטריות ובקטריות, באמצעות התכונות הנוגדות חמצון שבו. כך נשמרת טריותו של היין לאורך זמן. אחד המרכיבים המרכזיים לשימור איכותו של היין הוא הטמפרטורה. לאחר רכישת היין יש לאכסן אותו במקרר יין כאשר הטמפרטורה המומלצת לשימור במקררי יין לזמן ממושך נעה סביב 15 מעלות צלזיוס.
מקרר היין כאמצעי לשימור היין לאורך זמן
טמפרטורות גבוהות מדי עשויות להזקין את היין בעוד שטמפרטורות נמוכות מדי עשויות ליישן את המבנה המולקולארי הייחודי שלן. כמו כן הפרשי טמפרטורה עשויים אף הם להאיץ את תהליך ההתחמצנות של היין. זו הסיבה מדוע מומלץ מאוד לאחסן בתנאים האקלימיים של הארץ יינות איכותיים במקררי יין. אחד היתרונות המהותיים של מקרר יין הוא הטמפרטורה הקבועה. שינויי טמפרטורה קיצוניים יפגעו בארומה הטבעית של היין. הטמפרטורה האידיאלית לאחסון יין במקררי יין היא בטווח הנע בין 12 ל18 מעלות ליין אדום, ובטווח של בין 8 ל12 מעלות ליין לבן. קיימת אפשרות במקררים הללו לווסת את הטמפרטורה לאזורי קירור בהתאם לאופי היין.
מקרר היין ושמירה על טריות היין לאחר פתיחתו
את מרבית היינות הלבנים מומלץ לשתות בשנתיים הראשונות לאחר ייצורם. כמו כן, גם אם מחזיקים יינות אדומים במקרר יין, את רובם לא מומלץ לשמור מעבר לארבע שנים, ולאחר פתיחת הבקבוק מומלצת שתייתו לא יאוחר משלושה ימים לאחר מכן. רכישת פקק וואקום ייסע ליין לשמור על טריותו עוד מספר ימים נוספים לאחר פתיחתו. בקרב היינות הלבנים קיים מגוון מצומצם של יינות שיתאימו ליישון, ואלה לרוב יינות מזן שרדונה, או מזן ריזלינג העמיד מאוד. בקרב היינות האדומים לעומת זאת, קיימת אפשרות ליישן יינות אשר עברו תהליך יישון מעל לשנה בעץ, וגודלו בתנאי אקלים ייחודיים. טווח היישון עשוי להגיע אף לעשרים שנה ומעבר לזה, במידה ומדובר ביינות איכותיים במיוחד.
תנאי השמירה האופטימאליים של היין
ישנם מספר כללי יסוד הכרחיים על מנת לאחסן ולשמור יין. על היין להישמר במקום קריר, לח ואפל, מומלץ בשכיבה. בנוסף, חייבת להיות לחות יחסית בריכוז של 60% -70% על מנת לשמר את פקק השעם. שימור פקק השעם מפני התפוררות או התכווצות ימנע התחמצנות של היין. במידה ואינכם שומרים את היין במקרר יין, מומלץ לשמור לטווח הארוך בסביבה אפלה תוך הימנעות מחשיפה ישירה לאור השמש. אור חזק מדי עלול לגרום לתהליכי חמצון של היין. כמו כן חובה לשמור על בקבוקי היין במצב של שכיבה. מגע של היין עם פקק השעם, יגרום לפקק השעם להיוותר לח ולהתרחב, ופעולת ההתרחבות תאטום באופן הרמטי יותר הבקבוק. חברת Wine Bar הינה חברה יבואנית המשווקת מקררי יין ומותגים מובילים של אביזרי יין אירופאים למגזר הפרטי ולמגזר העסקי. במידה ויש לכם שאלות בנושא יינות, או שאתם מעוניינים לבצע הזמנה, אנא השאירו כאן את פרטיכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.