מקרר יין מיועד לשמירת יינות שאת/ה מעוניינים לשתות בתוך שנה או שנתיים, וגם ליישון לטווח ארוך עבור אספנים בעלי מגוון יינות גדול.
מקרר יין לא קונים כל חודש , לכן חשוב להבין את הפרמטרים הנכונים לרכישה. במאמר זה נפרט את המשתנים שצריך לקחת בחשבון בבחירת מקרר יינות.
כמות בקבוקים
אחד המרכיבים הדומיננטיים בבחירת מקרר יין הוא כמות הבקבוקים לאחסון. ניתן לקבוע כלל אצבע, תחשוב/י על מספק ותכפיל בשניים. לקוחות רבים שרוכשים מקרר של 12 בקבוקים, ומאחסנים בו 10 יינות שיש להם. חודש לאחר מכן, לאחר שחזרו מביקור ראשון ביקב עם קרטון של 12 בקבוקים, אין להם מקום אחסון. לכן המלצתנו החמה להכפיל את המספר.
מידוף
קיימים שני סוגי מידוף פופלאריים: מידוף נירוסטה ומידוף מעץ. מידוף מתכת יעיל יותר ומעבי את הקירור בצורה טובה יותר. מידוף עץ נחשב בעיני רבים ליוקרתי יותר.
דלת
קיימים שני סוגי דלתות: דלת זכוכית ודלת אטומה. דלת זכוכית ניתן לראות את בקבוקי היין ולהשגיח עליהם מקרוב. בדלת אטומה מצד שני הבידוד טוב יותר. בדלתות זכוכית כדאי לוודא שהדלת מוגנת קרינת UV.
ויברציות
מקררי יין המשווקים בארץ נחלקים לשני סוגים. מקררים העובדים בטכנולוגיה טרמו אלקטרית ע"י שימוש במוליכים למחצה, וכאלו שעובדים בטכנולוגית דחיסה הותיקה, הקיימת גם במקררים מטבח ביתיים ותעשייתים. מקררים בשיטת מדחס נוטים לרעידות, בייחוד בכניסה וסיום מעגל קירור.טלטול של היין מזיק לו לאורך זמן. לכן יש לבדוק שלמקרר יש מנגנון נגד ויברציות.