אחד הדברים שיותר נעשה בולט לראות במהלך השנים האחרונות הוא הנטישה של אנשים רבים את הממסד של העבודה בתור שכירים ואת החברות הגדולות במיוחד אל עבר המעבר להיות עובדים עצמאיים אשר דואגים לפרנסה שלהם בכוחות עצמם וללא כל תלות בהנהלה חיצונית.
אנו רואים הרבה יותר שימוש במונח בוטיק אשר מתאר את היות העסקים הקטנים הללו כאלה אשר מביאים ייחודיות שהיא מנוגדת לחלוטין לכל מה שמנסים להעניק עסקים גדולים עד גדולים מאוד אפילו, ועם הבידול הזה אשר מתחיל במילה אחת, מתקדמים להם תחומים רבים של עשייה שכוללים את תחום השתייה. אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
עוברים אל ייצור בוטיק
כולם זוכרים כי עשורים הראשונים להקמת המדינה לא היו יותר מידי אופציות. לא היו יותר מידי עסקים אשר היו יכולים להציע תחרות ממשית וכאשר אנשים היו מבקשים לשתות בירה קרה וטעימה הם היו בוחרים בסוג אחד מבין שניים שכולם כבר למדו להכיר. בפועל? בפועל ישנם סוגים רבים מאוד של בירות אשר מיוצרות על ידי מבשלות גדולות וקטנות בכל רחבי העולם, כאלה שרק בעשור האחרון רואים בצורה מגוונת יותר על מדפי החנויות.
יחד עם אלה ישנם גם עסקים קטנים, עסקי בוטיק אשר עם מיכלי נירוסטה לומדים להכין בעצמם סוגים מיוחדים של בירות שגם מביאות טעימה מרעננת וחדשה של בירה ישנה ואהובה. והיופי של כל העניין הוא בכך שכל אחד מאלה מקבלים תשומת לב רבה ומעגל קבוע של לקוחות שמעניק את הגושפנקא הסופית לצרכים החשובים הללו של חברה עם גיוון וכמה שיותר ממנו.