חפש מאמרים:
שלום אורח
15.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד נעשית הכנת בירה ביתית איכותית

מאת: צילה קלסנריין ואלכוהול09/12/20138691 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אילו חומרים דרושים לכם להכנת בירה ביתית

כדי להתחיל בתהליך של הכנת בירה ביתית עליכם להצטייד בחומרי גלם מתאימים: מים, לתת, כשות, שמרים, תבלינים להוספת טעם מגוון לבירה, וגם מקורות סוכר נוספים. כדי שנבין את החשיבות של כל אחד מהמרכיבים המופיעים ברשימה, נפרט מעט על התרומה של כל אחד מהם לתהליך הכנת בירה ביתית.

מים – רוב הבירות בעולם מכילות למעלה מ-90% מים. הרכב המינרלים המצויים במים משפיע על טעמם, וכתוצאה מכך, טעם הבירה אף הוא יושפע מטעם המים. כעיקרון, מים "רכים" (מופחתי מינראליים) נחשבים למתאימים יותר להכנת בירות לאגר. לעומתם, מים קשים (עשירים במינראליים) נחשבים למתאימים יותר להכנת בירות אייל.

לתת – אם אתם מעונינים לדעת מאיפה מגיע הטעם המתוק של הבירה, את התשובה תמצאו בתהליך שעוברים גרעיני דגן (לרוב שעורה אך לפעמים גם חיטה או דגנים אחרים) שבמהלכו הם הופכים לסוכרים פשוטים המעניקים לבירה את טעמם המתוק.

כשות/כשותית -  כשות/כשותית הינו צמח מטפס ממשפחת הקנאביים, המצוי בעיקר באקלים קר וגשום (מרכז וצפון אירופה, צפון-מערב ארה"ב). שלוש תכונות חשובות מעניקים פרחי הכשות לבירה: יכולת שימור טבעית, ארומה פרחונית ועשבונית ומרירות. לפרחי הכשות יש גם תכונות בריאותיות חשובות מאד, ביניהן, הוא מרגיע ועוזר לעיכול ועוד.

שמרים –  שמרים הינם יצורים חד-תאיים אשר מקבלים את האנרגיות שלהם מסוכר. הם מפרקים את הסוכרים ופולטים אלכוהול (אתנול) ופחמן דו חמצני (CO2). מבחינת תרומתם להכנת בירה, שמרים הינם בעלי השפעה מכרעת על האופי והטעם של הבירה. סוגים שונים של שמרים ישפיעו באופן שונה על בירות שעשויות מחומרי גלם דומים.

תבלינים, פירות ותוספות שונות –  ניתן להשפיע על טעמה הייחודי של כל בירה באמצעות הוספה של תבלינים, פירות וירקות שונים, עשבי תיבול ועוד. לעיתים אפשר לראות בבירות מסחריות תוספת של אלמנטים שונים.

מקורות סוכר נוספים – במדינות רבות בעולם נהוג להוסיף בעת התהליך של הכנת בירות מקורות סוכר נוספים פרט ללתת שעורה. בעיקר נוכל לראות מקורות סוכר כמו אורז ותירס. מקורות נוספים הם שיפון ושיבולת שועל. כל תוספת שאינה לתת שעורה נקראת אדג'אנקטס – ADJUNCTS. מקורות סוכר נוספים יכולים להיות סירופ מייפל, סוכר לבן/חום, סילאן, דבש, דקסטרוז (סוכר תירס/ענבים), לקטוז (סוכר חלב) וסוגים נוספים של סוכר.

על השלבים השונים של הכנת בירה ביתית

התהליך המעשי של הכנת בירה ביתית מתחיל באופן שמתחיל כל בישול, בחימום של מים המיועדים להכנת הבירה. כיצד מתבצע התהליך של הכנת בירית ביתית באופן מעשי:

1. חימום המים לטמפרטורה של 70 מעלות.

2. כשמגיעים לטמפרטורה הרצויה יש להוסיף את גרעיני הלתת הגרוס המצויים בתוך שקית רשת. יש להשרות את הגרעינים במשך 30 דקות.

3. מעלים את הטמפרטורה ל- 80 מעלות. מוציאים את שקית הגרעינים.

4. השלב הבא הינו שלב מכריע במסגרת של הכנת בירה ביתית, והוא שלב ההרתחה. מיד לאחר שהנוזלים הגיעו לנקודת הרתיחה שלהם, יש להוריד אותם מהאש/לכבות את האש, להוסיף להם את רכז הלתת ולהחזיר חזרה את הכלי/להצית את האש, לבישול של שעה נוספת ביחד עם הכשות.

5. לפני תום הרתיחה יש להוסיף כשות לארומה או כל תבלין אחר על פי טעמכם ורצונכם.

6. מקררים את הנוזלים (במהירות) ומעבירים אותם למיכל התססה. בשלב הזה מוסיפים לנוזלים שמרי בירה.

7. תהליך ההתססה נעשה בטמפרטורה של בין 23-16 מעלות והוא נמשך כשבוע.

חשוב ביותר להקפיד על חיטוי וניקיון כל הכלים שמשתתפים בתהליך הבישול.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת צילה קלסנר

מאת: צילה קלסנרפיסול13/02/148726 צפיות
כיצד מצליחה אנדרטה עשויה מאבנים להעביר רגשי אהבה וגעגוע לסביבה? זו שאלה שרבים דנים בה, בעת שהם עומדים נפעמים מול עיצוב ייחודי ומרהיב של אנדרטה עשויה כולה מסלעים ומתכת. האנדרטאות המוצבות היום בבתי קברות רבים בישראל, הן הוכחה שבאמצעות יצירתיות וכישרון אפשר להעביר רגשות גם באמצעות סלעים ומתכת.

מאת: צילה קלסנרגינון22/12/132584 צפיות
מהי המשמעות של עבודת גיזום עצים? ובאילו מקרים מזמינים חברה המעניקה שירותי גינון?

מאת: צילה קלסנראופנה22/12/139712 צפיות
כובעים בארץ הם הרבה מעבר לכובע הצבר. עולם הכובעים מכיל בתוכו סוגים שונים של כובעים, עשויים מחומרי גלם מועטים, אך עם מגוון עשיר של עיצובים ודוגמאות.

מאת: צילה קלסנרשיפוצים15/12/131224 צפיות
מבחינת עיצוב ויופי, מדרגות שיש נחשבות למדרגות היפות והמבוקשות ביותר. מדרגות שיש הן קלאסיות, אלגנטיות ויוקרתיות, ועולות באיכות ובחוזק שלהן על מדרגות עשויות מחומרי גלם אחרים. על מנת להתאים את עיצוב המדרגות לעיצוב החלל הקיים או הנבנה, מומלץ להיוועץ עם אנשי מקצוע, כמו אדריכלי או מעצבי פנים.

מאת: צילה קלסנרבניין ואחזקה - כללי15/12/131098 צפיות
שם נוסף של בנייה ירוקה הוא בנייה בת קיימא. הגדרה נוספת זו קשורה לניסיון של בנייה ירוקה לשמור על תהליכים מסוימים לאורך זמן. בעזרת עקרונותיה המתקדמים של הבנייה הירוקה, אזרחים רבים הרוכשים את בתיהם שנבנו בשיטה זו, יכולים ליהנות מחיסכון בהוצאותיהם במהלך השנים הבאות.

מאת: צילה קלסנרקייטרינג03/12/131540 צפיות
כשאירוע כמו שבת חתן מתרחש, כולם שמחים ונרגשים. בני המשפחה הקרובים, משני הצדדים יגיעו ליום המרגש, ועל ההורים של בעל השמחה, לדאוג שיהיה כיבוד עשיר, טרי וטעים. במיוחד כשמדובר באירוע כמו שבת חתן, כדאי להזמין קייטרינג לשבת חתן בשרי, עם תפריט עשיר במיוחד.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142607 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143002 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144505 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413248 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148229 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148560 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica