חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות ישראל עם הפנים לעולם - לקראת תערוכת Israwinexpo, בפברואר 9-11

מאת: הילה איליין ואלכוהול08/02/20101462 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

אלפי בקבוקי יין, מוכרים וגם חדשים, יימזגו אל הכוסות בשלושה ימים של עונג לחיך, בתערוכת היין הבינלאומית ISRAWINEXPO 2010, המתקיימת כל שנתיים. התערוכה תתקיים השנה, בין התאריכים 9 – 11 בפברואר 2010 במרכז הירידים והקונגרסים בת"א.

מטרותיה המרכזיות של התערוכה: ליצור מפגש ישיר בין אנשי היין מישראל והעולם, לפתוח ולהרחיב את חשיפת עולם ותרבות היין ולהציג חידושים ומגמות בפני הקהל הרחב בישראל במטרה לקרבו לעולם זה. עשרות יקבים ייקחו חלק בתערוכה ובניהם יקבי כרמל, יקבי רמת הגולן, יקב הרי גליל, יקבי בנימינה, יקבי ברקן, יקבי רקנאטי, יקב תשבי, יקב דלתון, יקב טפרברג 1870, יקב ויתקין, יקב טוליפ, יקב צ'ילאג, יקב אדיר, יקב צרעה, יקב אלכסנדר, יקב גבעות, יקב ססלוב, יקב שילה, יקב אבידן, יקב ציון ועוד.

יומה הראשון של התערוכה, ה-9 בפברואר, יוקדש לאנשי תעשיית היין.  ביום זה, יתקיים אירוע הפתיחה ל –ISRAWINEXPO המציע מפגש בינלאומי של תעשיית היין, יצרנים, יבואנים, קניינים מישראל ומחו"ל, עיתונאים, משקיעים, אנשי רכש, כל אנשי תעשיית ההסעדה ומקבלי החלטות בתחום.

ביומיים הבאים, 11-10 בפברואר, תפתח התערוכה את שעריה לקהל הרחב ולאוהבי היין. בימים אלו יוכלו המבקרים לפתוח חלון לתרבות עולם היין ותעשיית היין בישראל, להשתתף בפעילויות שונות, לטעום ממיטב היינות מישראל והעולם, תוך מתן דגש לתוצרת הישראלית ולהיחשף לחידושים בתחום היין. עוד בתערוכה, שדירת גורמה ובה מוצרים ממיטב תוצרת הארץ, שמני זית של גשור, מוצרי הזיתים של LIVEO, מסיק ואוליה, יבואני קפה ובניהם קופי טים, גבינות מהמחלבות אדיר, משק יעקבס, גבינות באשר, הליקרים של ענת ועוד הפתעות קולינאריות.

בימים אלו יתקיימו שתי סדנאות בתשלום לקהל הרחב, הסדנה הראשונה, סדנת מבוא לעולם היין, תתקיים ביום ד' 10.2.10 בשעה 19:00, סדנה בת שעתיים המעניקה ארגז כלים שימושי לטעימת יין ולהכרת התחום. סדנה נוספת, תתקיים ביום ה'  11.2.10 בשעה 18:00, זהו מפגש המציע טעימה על ציר הזמן, ובו טעימת יינות אדומים על ציר הזמן מבצירים שונים בהנחיית ייננים בכירים מהארץ, היינן הראשי יקבי רקנאטי גיל שצברג, ייננית יקבי ברקן עירית שנק בוקסר ויינן יקבי בנימינה אסף פז. חוויה מרתקת למעוניינים להעמיק ולהעשיר את הידע בעולם היין.

התערוכה מאורגנת ע"י מרכז הירידים והקונגרסים בשיתוף עם מגזין "יין, גורמה ואלכוהול", "איש הענבים" והמכון הישראלי לייצוא ולשת"פ בינלאומי ובחסות משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה.

כרטיס הכניסה לתערוכה יעלה 60 ₪ ויכלול  10 קופוני טעימת יינות, ניתן לרכוש מראש כרטיס במחיר מיוחד של 49 ₪ באתר התערוכה.  למידע נוסף ולהרשמה, אתר התערוכה: israwinexpo.fairs.co.il

בהיות התערוכה מופנית לקהל יעד רחב ומגוון – אנשי מקצוע לצד קהל שותי יין, היה מהווה אטרקציה ליקבים לחשוף ולהשיק יינות חדשים, ממגוון הסוגים – יינות יומיומיים ויינות מורכבים ומיוחדים.

לקראת התערוכה הוזמנו לבית איש הענבים, לטעום ולהחשף לראשונה למספר יינות – כולם יינות ישראל – שהשקתם צפויה במהלך התערוכה.

הצגת היינות והטעימה נעשתה על ידי עידן עוז – מדריך יין מקצועי מבית איש הענבים.

יינות ישראל, מציין עידן, עברו במהלך השנים האחרונות תפנית משמעותית. כיום אנו מוצאים יינות ישראל לא רק מסוג "היינות הגדולים" שמבקשים להיות "הכי טובים", אלא גם יינות לצריכה יומיומית – יינות טובים ומהנים לשתיה לא רק בארוע מיוחד או באופן חד פעמי, אלא לצירכה יומיומית ולהנאה. זו התקופה בה אנו נמצאים בבחינת ענף היין הישראלי.

דבר היינן ורשמי הטעימה:

מתוך מגוון היינות שקיבל צוות המארגנים, בחרו עידן וצוות איש הענבים מספר יינות אותם טעמנו. עלי לציין שהמבחר – מגוון סגנונות, מורכבות וזנים, לצד השילוב של יינות יקבים קטנים וגדולים, משקף את יכולתה של תעשיית היין בישראל לפנות לקהל רחב וליצור מותגים מבוקשים גם לשתיה יומיומית וגם לשתיה מיוחדת ומורכבת. מי שרגיל לשתות יינות מורכבים יתקשה להתחבר ליינות היומיומיים, אך זו לא אינדקציה לכך שהיין לא טוב, אלא פשוט הוא מתאים לקהל אחר. ההזדמנות להציע בתערוכה כזו סקלה רחבה תאפשר לכל אחד למצוא את מבוקשו בין המבחר הרחב שיוצע.

יקב רימון,  Refreshing יין רימונים מבעבע קלות

יין רימונים מבעבע קלות ומכיל 16% אלכוהול, מתאפיין  בגוון ורדרד של שקיעה ונותן בקרירותו קונטרסט מרשים לתחילת ימי החורף.

היין על טהרת הרימון הוא פיתוח ייחודי של יקב הבוטיק "יקב רימון" מכרם בן זמרה ומושק לראשונה  החודש בישראל ארה"ב אירופה ויפן.המלצת ההגשה של יינן היקב היא ללגום כוס של יין ריפרשינג בליווי שתי קוביות קרח.

מחיר מומלץ לצרכן: 59 ₪.

רשמי הטעימה: היין מעורר ענין בעיקר בגלל "הקטע" של הרימונים. עם זאת, יש בו משהו שונה ולמרות אחוז האלכהול הגבוה יחסית ל"מרענן" הוא מתאים לאקלים הישראלי. ארומת הרימונים החזקה, אטרקטיבית בעיקר לחובבי רימונים.

יקבי רקנאטי, יסמין לבן 2009

צוות איש הענבים בחרו להציג לנו דוקא יין מסדרת הבסיס של היקב (אשר מייצר יינות בארבע סדרות שונות)  - סדרת יסמין. בסדרה זו שני יינות, יסמין אדום ויסמין לבן - יינות לא זניים אשר לא שהו בחביות.

יסמין לבן 2009 נעשה משילוב של ענבי סוביניון בלאן עם מעט ענבי אמרלד ריזלינג שנבצרו בכרמי היקב בבנימינה ובעמק יזרעאל. היין מרענן מאוד ולו ארומה של פירות לבנים,פרי טרופי ואניס.

יסמין לבן מומלץ כאפריטיף או בשילוב עם מנות עוף, דג, סלטים, ומאכלים איטלקיים. יש לקרר היטב לפני השתייה ולאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל.

מחיר: 39 ₪

רשמי הטעימה: יין לצריכה יומיומית פשוט וקל (לטעמי פשוט מדי) ובכלולתו בעל אף מאוזן ועשוי נקי. יין חצי יבש שעשוי לתת מענה לשתיה מיידית, ללא חיפוש מורכבות ועומק. לקנות ולשתות.

יקבי ברקן, שיראז, ברקן רזרב  2006  Shiraz Barkan Reserve

עשוי מענבי שיראז שהבשילו בכרם בהרי ירושלים. אופי הקרקע מכתיב לכרם יבולים נמוכים באופן טבעי והתוצאה: אשכולות שחורים ומרוכזים של ענבי שיראז מלאי טעם. אל אלה  נוספו גם ענבי שיראז מכרם חולדה. 

תהליך יצירת היין: מסורתי במכוון, למיצוי פוטנציאל הענבים ויכולתם להפך ליין שיעמוד בציפיותינו. התסיסה: במיכלים סטטיים קלאסיים, בסיוע זני שמרים, העוזרים למיצוי מיטבי של המרכיבים הטבעיים של צבע וארומה ולמיצוי מרכיבי מרקם, התורמים לרכות ומלאות היין. היין שהה על קליפותיו במשך ארבעה שבועות.

שילוב הענבים מכרם חולדה תרמה להפיכת היין לשחור ודחוס במיוחד עד שמייד תויג כמרכיב עתידי ביין הרזרב. התחוור לנו שבמקרה זה השיראזים מראש ההר ומרגליו הם "זוג משמים". השיראז ההררי אצילי: באופן שדומה ליינות סירה מצפון עמק הרון שבצרפת. היין מחולדה עשיר, כבד ומרוכז, מזכיר מעט יינות שיראז אוסטרליים.

היישון בחביות אלון ממקורות שונים, חציין חדשות, ויתרתן משימוש שני ושלישי. להימנעות ממיסוך הפרי המקורי של היין, תקופת היישון נמשכה 14 חודשים. לאחר תקופת ייצוב קצרצרה במיכל, היין בוקבק לאחר תהליכי זיכוך וסינון מינימאליים. היין בעל 14% אלכהול.

התוצאה: יין המבסס את מעמד השיראז כאחד מהבולטים בסדרת "רזרב" של היקב. ליין גוון אדום-סגול עמוק וצעיר. באף ארומות אופייניות לשיראז כגון פרי שחור מתובל, דובדבן אדום ופלפל שחור, עם רמזים לסיגליות; כל אלו משולבים היטב בנגיעות אלגנטיות של וניל ועץ ארז אשר תרמו חביות האלון.

בחיך: טעמים עזים של פרי שחור ואדום מתובל וחריף מעט, עטוי בטאנינים רכים אך מוצקים. לפרי ליבה מתקתקה ומענגת אך רחוק מריבתיות, ונוספת לו לווית-חן מינראלית, כמו גם חמיצות עדינה המחדדת את הטעמים. זהו יין מרוכז ומהודק, בעל רובדי טעם ומורכבות הדורשים מעט סבלנות והעמקה כדי לעמוד על טיבו. היין מוכן לשתייה כעת, אך רצוי בשלב זה למזוג אותו לדקנטר כשלוש שעות בטרם יוגש. יישון של מספר שנים בתנאים נאותים יאפשר ליין להתרכך ויוסיף למורכבותו.

מחיר: 70 ₪

רשמי הטעימה: יין שמייצג Value for Money, כפי שיקבי ברקן נוטים לעשות. יין לא מתנשא ולא מתיימר, טוב לארוחה מלאה. האף – עץ חריף (אולי מעט יותר מדי) ואלון טרי. היין עדיין צעיר ולא שהה מספיק זמן בבקבוק. כדאי לחכות איתו זמן מה לפני שתיה.

יקב טוליפ, סירה רזרב Syrah Reserve 2007

יין שקיבל הכרה הן בישראל והן מחוצה לה כיין בעל איכויות יוצאות דופן. מיוצר מענבי סירה איכותיים מהכרם הצפוני שבכפר יובל ליד מטולה. יין בסגנון צרפתי, עוצמתי ומרגש שיושן תקופה ארוכה בחביות. לבלנד הסופי נוספו השנה 10% קברנה סוביניון.

הענבים נבצרו בבציר ידני והובלו בקירור ליקב, שם הם רוסקו וקוררו ל-°14 לביצוע השריה קרה למשך 3 ימים. בתום ההשריה הותסס התירוש בעזרת שמרים אשר הותאמו במיוחד למיצוי ארומות האופייניות לזן הסירה. בתום התסיסה הופרד הנוזל החופשי (Free Run) מהיין הסחוט למנוע מרירות ביין.

היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי (90%) ואמריקאי (10%) לקבלת עושר טעמי עץ ותבלינים. לפני הביקבוק עבר סינון גס בלבד לשימור טעמיו.

זהו יין מרשים בעל צבע סגול-  בורדו עמוק וצפוף האופייני לזן זה, ארומות בולטות של פירות שחורים, טעמי וניל וקרמל, עפיצות בשלה ורכה והוא בעל סיומת ארוכה ונעימה.

יין עוצמתי שילווה בצורה מושלמת מנות כגון גבינות עשירות ובשרים צלויים. אחוז אלכוהול  15.0%,  תאריך בציר :3.9.07, תאריך בקבוק: 4.3.09,

מחיר היין לצרכן: 95 ₪  

רשמי הטעימה: בטעימה שניה, לאחר מעל מחצית השעה מפתיחת הבקבוק היין מתגלה בכללותו כמאוזן שיתאים בעיקר לקהל מחפשי מורכבות ומבקשי אך עם הנאה נטו מיין לצד ארוחה. בטעימה הראשונה דוקא בלטה ריבתיות יתר ופחות ה"ספייסיות" האופיינית לזן הסירה. לצד אחוז האלכהול הגבוה, היה חסר האיזון. סגנון העשיה אמנם צרפתי, אך לכיוון יותר של טעמי עולם חדש, עשוי להמצא כמבוקש גם בקרב חובבי יין בעולם ואף בישראל.

יקב דלתון, זינפנדל זינפאנדל 2007

היין מענבי מזן זינפאנדל מכרם ספסופה שלמרגלות הר מירון. הענבים נבצרו ברמת הבשלה גבוהה. היין הותסס על קליפותיו במשך 8 ימים ולאחר מכן נסחט וסיים תסיסה במיכל נירוסטה. עם תום התסיסה עבר תקופת התיישנות של שנה בחביות עץ אמריקאי חדשות, שהוסיפה לו ניחוחות מעושנים ווניל.

היין מתאפיין בצבע סגול כהה, כמעט שחור. זהו יין בעל משקל גוף כבד וטאנינים מוצקים. על האף מורגשים ניחוחות של שזיפים, פטל, קינמון ווניל. בפה מורגשת תחושת מתיקות הפרי ומרקם קטיפתי.

מתאים להגשה עם מנות עשירות טעמים. בגלל עוצמת הטעמים שלו הוא יכול להתמודד יפה עם מנות מתובלות היטב, כגון סטייק פילה מפולפל.

מומלץ להגשה בטמפרטורה של 16-18 מעלות.

מחיר מומלץ לצרכן: 120 ₪

רשמי הטעימה: אישית לא הצלחתי להתחבר ליין ולזן הזינפנדל, אך זו שאלה של טעם אישי גרידא. זהו יין שמייצג יכולת של יקב לייצר, אפילו בסדרות נסיוניות, דברים "מענינים" – בעיקר למחפשי טעמים חדשים ולא שגרתיים. זהו זן עתיר סוכר ובליווי 15% אלכהול יתאים לקהל יעד מסוים.

יקב טפרברג 1870, קברנה סוביניון רזרב 2007

100% ענבי קברנה סוביניון. בעל צבע אדום עמוק, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער שחורים, דובדבנים, שוקולד ועץ אלון אלגנטי. בפה היין מאוזן, עגול, עשיר מאוד ובעל מבנה מלא עוצמתי, הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה.

הענבים נבצרו משלושה כרמים ייחודיים בטופוגרפיה ובאקלים הררי - בגבהים מעל 650 מטר מעל פני הים, בתנאי אקלים הרריים, בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית.

הענבים נבצרו מכל כרם בנפרד, בבציר ידני וסלקטיבי. לאחר ריסוק עדין, עם ההגעה ליקב, הועברו הענבים למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. מכאן, הוספו שמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 28 מעלות. בסיום התסיסה היין עבר השרייה על הקליפות למשך שמונה ימים. עם סיום ההשריה, נסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית לייצב ולרכך את היין.

בסיום התסיסה המאלולאקטית היין עבר לישון בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך שנעשה לכל כרם בנפרד. בתום היישון בחביות ובחירת הבלנד הסופי, היין בוקבק והמשיך להתבגר למשך 6 חודשים נוספים לפני הוצאתו לשוק. היין טוב לשתייה מהוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עימו.

מומלץ להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלי בשר עשירים או תבשילי קדרה מבושלים על אש קטנה.

לכבוד תערוכת ISRAWINEXPO 2010, ישיק יקב טפרברג 1870 לראשונה בתולדותיו יינות בבקבוקי מגנום. יין קברנה סוביניון 2007 ויין מרלו 2007 מסדרת טפרברג רזרב . יינות אלו יהיו היינות הראשונים אותם בחר היקב להשיק במהדורה מיוחדת של בקבוקי 1.5 ליטר.

מחיר יין בבקבוק של 750 מ"ל – 99 ₪. מחיר יין בבקבוק מגנום - 220 ₪.

רשמי הטעימה: יין בסגנון מודרני, בעל מתיקות מדומה גבוהה וחמיצות נמוכה. מרשים לראות את כברת הדרך שעבר היקב ויינותיו מאז מיתוגו החדש. דבר שבא לידי ביטוי גם ברמת המחירים אך גם באיכות המתקבלת לצדם. יין קברנה סוביניון עשוי כהלכה.

Winery 72 , א ל ד - קברנה-מרלו- שיראז 2007

יקב 72, יקב בוטיק חדש בגליל העליון משיק את אל"ד 2007, המשלב בין קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. התיישן בחביות עץ אלון צרפתי 18 חודשים, במהלכם ספג טעמים וניחוחות ייחודיים מהחבית, התעדן והשתבח. לאחר הביקבוק, עבר עוד מספר חודשי יישון בבקבוק. היין נגיש לשתיה אך בעל יכולת להתיישן ולהשתבח בבקבוק במשך 8-10 שנים נוספים, בתנאי אחסון נאותים.

היין שמתקבל מתוך הבלנד הוא בעל טעם מלא, מיושן, עשיר,פירותי, מתובל, רך, רענן מאוזן הרמוני עם סיומת ארוכה ומרשימה.

מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18-20 מעלות. מתאים למנות בשריות קלות וכבדות, עדינות ומתובלות צלויות ומבושלות או עם גבינות קשות, בשלות איכותיות ומיוחדות.

השם יקב 72, הינו למעשה ע"ב שמות, מושג המהווה לפי הקבלה, מפתח לשפע מזל וברכה, שלמות ואושר. צירוף האותיות אל"ד, לפי הקבלה, הוא "אנא למדני דתך".

בעלי היקב הם משפחת נחמיאס, מבעלי יקב רימון.  גובהם הממוצע של כרמי היקב הוא כ 780-870 מ' מעל פני הים,  והבציר ידני ולילי.

מחיר מומלץ לצרכן : 180 ₪.

רשמי הטעימה: יין שמפגין מורכבות של ארומות וטעמי פרי אדום ופרי שחור – טריות וחמצמצות. אף פירותי ולצידו ארומות וניל. זהו יין שכלל אינו יומיומי. בעלי יקב רימון מציגים יכולת עשיית יין אמיתי ולא רק מרימונים ואף זכו על כך לאחרונה בהכרה מרשימה בתחרות הטרה וינו. למרות מחירו – מעט גבוה בעיני ובפרט ליקב קטן שאך זה מתחיל את דרכו, זהו יין שיהיה לי כיף לחזור ולשתות בליווי ארוחה להתרשמות חוזרת ולחוויה שמעבר לטעימה קצרה.

יקב בן חיים, מרלו רזרב 06'

יין אדום יבש, לשימור ארוך שנים  מענבים מכרמי היקב, אזור הגליל העליון, על הר מירון.

היין התיישן במשך 26 חודשים בחביות עץ אלון מובחרות. 50% אלון צרפתי חדש.

יין אלגנטי, עשיר בארומות, גוף מעודן, ימשיך להתפתח במהלך ההתיישנות בבקבוק, במשך שנים רבות.  3,000 בקבוקים בלבד.

הרכב: 85% מרלו, 10% קברנה פרנק, 5% פטי סירה.

אלכוהול: 14.4%

מחיר במשך תקופת ההשקה : 130 ₪.

רשמי הטעימה: כמיטב המסורת של היקב – גם יין זה "צבר זמן חבית" ארוך במיוחד. עם זאת – היין כלל לא מריח עץ והמרלו הוא שדומיננטי בארומות ובטעם – פרי אדום בשל וטעם רך וקטיפתי, אך עוצמתי עם גוף בינוני-מלא. מורגש שהיקב מנסה ל"משוך" את יינותיו יותר לכיוון המודרני והקל אל מול יינותיו הקודמים. גם יין זה אינו נועד לשתיה יומיומית ורצוי לחכות איתו מספר חודשים, לפחות, לפני שתיה.

יקב אדיר - קברנה סוביניון פלטו 05

יקב אדיר – של משפחות רוזנברג ואשכנזי ממושב כרם בן זמרה הצליח להוכיח איך אפשר להוציא יין טוב, מיקב קטן וחדש, בהסתמך על שנות הנסיון הארוכות של המשפחות כבעלי אדמות וכרמים. הענב הוא חומר הגלם ובעל הבמה והיינן בעיקר צריך לדעת לא להרוס. היקב עלה לכותרות בעקבות זכייתו המפתיע בתחרות "טרה וינו 2008" – יין פלטו 2005 קיבל את תואר היין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008. משם, המשיך היקב לקטוף שבחים בתחרויות ותערוכות שונות בארץ ובעולם.

פלטו 2005: סדרת הדגל של היקב. יין אדום יבש המיוצר מ- 92% קברנה סוביניון ו-8%  ענבי  שירז. יין עגול ומאוזן להפליא, פירותי ומורכב עם "אפטר טייסט" ארוך בניחוחות של פירות יער, שזיפים בשלים ומגוון עשיר של תבלינים. יין מורכב לאניני טעם. 14.2% אלכוהול.

כרם בן זימרה שוכנת חלקת הפלאטו, בגובה 870 מטרים מעל לפני הים. עם "טרואר" אופטימאלי, הפלטו משלב את האדמה, האקלים וזני הענבים המיטביים. השם "פלטו" מגיע מהמילה "צלחת" בלטינית. סדרה שנבצרת מחלקה ייעודית בצורת צלחת וזוכה לתנאי אקלים וקרקע אופטימאליים.

מחיר מומלץ לצרכן: 180 ₪

רשמי הטעימה: זהו יין בעל מורכבות ומעורר ענין רב. היה מעט קשה למצות את ההתרשמות עם פתיחת הבקבוק, אך זהו יין ראוי להערכה – בפרט לזן הקברנה סוביניון שמתגלה במיצוי פרי מיטבי, ולצדו ליווי הארומות המתובלות של השירז.

יקבי בנימינה - גוורצטמינר רזרב בציר מאוחר 08'

סדרת בנימינה רזרב - 100% גוורצטרמינר. הכרם במדרון בזלתי עם אחוז גבוה של טוף אדום הממוקם בשולי רמת דלתון בגובה 800 מטר מעל פני הים. קרקע בזלתית עשירה במינרלים ומנוקזת היטב.

הבציר: היין הוכן במסורת ייצור יינות הקינוח מאזורי יין מסורתיים כמו אלזס והריין. הענבים (מאשכולות נבחרים) נבצרו בסוף עונת הבציר, ברמת הבשלה גבוהה: סוכר, ארומות וחמיצות גבוהים כתוצאה מהצטמקות הענב.  במקביל, על חלק מהאשכולות התבססה פטריית הבוטריטיס סינראה, האחראית ל"הריקבון האציל” - המזרזת את איבוד הנוזלים וריכוז מרכיבי הענב מחד ויצירת ארומות מישניות להגברת מורכבות ועצמת הטעמים מאידך.

ייצור היין: לאחר הפרדת הגרגירים מהאשכול נסחט התירוש הסמיך והועבר לשיקוע טבעי במכל מקורר.

התקבלה כמות מיץ מצומצמת יחסית. לאחר שיקוע טבעי הועבר המיץ לתסיסה קרה ואיטית מאוד שנמשכה כחודשיים. בסופה, הוכן היין למילוי בבקבוקים לאחר תהליכי סינון קפדניים. היין המשיך להתבגר בבקבוק כשנה לפני יציאתו לשיווק.

רשמי טעימה: בעל צבע צהוב – מוזהב, ארומה מורכבת ועשירה של פרי טרופי- בעיקר ליצ'י, אשכולית אדומה ומי וורדים. איזון מדוייק בין רמת הסוכר הגבוהה שנותרה בו לרעננות הטבעית. סיומת עשירה וארוכה מאוד עם פרי ופרחוניות בולטים.

יתאים במיוחד כאפריטיף מרענן ויוקרתי ללוות מנות עדינות, קלאסיות כמו כבד אווז קונפי על טוסטים או סלט אנדיב, גבינת רוקפור ואגוזי מלך קלויים.

יש להגיש את היין צונן  מאוד, בין 6-8 מעלות צלסיוס.

מחיר לצרכן : 85 ש"ח

רשמי הטעימה: יין מאוזן בין חמיצות למתיקות, כפי שאני מעדיפה – לא מתוק מדי ולא שמנוני מדי. יתאים כאפרטיף או לקינוח ורק יותיר טעם נעים של עוד.

כאמור, יינות אלה יושקו במסגרת תערוכת ISRAWINEXPO 2010 וזו הזדמנות טובה להחשף אליהם לראשונה.

פורסם באתר: www.israelwines.co.il

הילה איל

פברואר 2010

 



תגיות המאמר: יין, הילה איל


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הילה איל

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת הילה איל

מאת: הילה איליין ואלכוהול08/02/102265 צפיות
עם צאת מהדורת 2010 של מדריך היינות של מבקר היינות דניאל רוגוב, פנתה רשת החנויות "דרך היין" לרוגוב וביקשה ממנו לדרג את עשרת היינות הטובים ביותר בשנה החולפת. בעקבות זאת, ארגנה "דרך היין" ללקוחותיה אירוע טעימה של היינות, מלווה בהדרכה מקצועית של צוות החנות.

מאת: הילה איליין ואלכוהול25/01/101083 צפיות
TecEnology 2010 , התערוכה המקצועית לתעשיית היין בישראל, נפתחה בפאנל בנושא "הדרך האורגנית". הילה איל השתתפה, סקרה את הדעות וההגיגים של המשתתפים וכולם יצאו מלאי השראה לסייר בתערוכה

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101770 צפיות
מהם 5 יינות ישראל שנחרתו אצלי לשנת 2009 וסיכום קצר על עולם היין הישראלי בשנה זו.

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101422 צפיות
קורס היין של מכללת רמת גן - סיקור שעור בנושא מיקרוביולוגיה של היין. שעור ממלא בהבנה ובהשכלה ולצדו הנאה מחברה טובה וכמובן יין לצדה.

מאת: הילה איליין ואלכוהול19/01/101082 צפיות
מיהם האנשים החברים בפורומים של חובבי יין לטעימה יינות? על הפורום של אסף ושרון - מיהם אנשיו ואיך הם הצליחו לעורר "סערה בכוס יין" בעקבות טעימה שערכו לאחרונה.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413308 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica