דימוי הגוף שלנו מהווה חלק מהזהות העצמית של כל אחד מאיתנו, ומרכיבים אותו שלושה גורמים עיקריים: חשיבה, תפיסה ורגש.
הדרך בה אנו חשים כלפי גופנו, הדרך בה אנו משווים אותו לגוף האחרים ושילוב אידיאלים תרבותיים - משפיעים על דימוי הגוף.
כשמדברים על דימוי גוף, הכוונה היא לדרך בה אנחנו מעריכים את גופנו ואיך אנו חושבים שאחרים מעריכים אותו.
הפרעות אכילה - איפה זה מתחיל?
בעשורים האחרונים , הפכו ההתעסקות בדימוי גוף ומודעות לגוף ולצורתו לנושא שיחה והתייחסות מרכזיים בחברה המערבית. זה נמצא בעיתונים, בטלוויזיה, בפרסומות. מכל מקום אנו מקבלים את המסר שרזה זה יפה, מצליח, כשרוני, יותר טוב, יותר נכון. שהעולם שייך לרזים. ומכאן לעד להפרעות אכילה המרחק קצר.
הפרעות אכילה מתבטאות באכילה לא סדירה, אכילת יתר, בולמוסים וכיוצא בזה מצד אחד, כשבצד השני של הסקאלה נמצאות דיאטות רעב, הקאות, שימוש בחומרים משלשלים וכו'.
90% מהנשים בגילאי 15 עד 64 רוצות לשנות את הופעתן ובדרך כלל את משקלן
בתקופה בה נוצר קונפליקט בין הסגידה לרזון ובין שפע האוכל הבלתי נתפס, אחד מכל 30 מבוגרים הוא בעל משקל יתר ולוקה בהפרעת אכילה חמורה, (פי 4 יותר מאשר בשנת 1999).
דימוי גוף, כאמור, מושפע מגורמים חברתיים ותרבותיים.ככל שאנו נותנים לסטנדרטים החברתיים יותר משקל, כך תהיה לחברה השפעה רבה יותר על דימוי הגוף שלנו. ואכן, בחברה המודרנית, במדינות המפותחות, קיים לחץ חברתי עצום לגבי דימוי גוף הקשור באופן ישיר למשקל וצורת גוף.
יותר ויותר צעירים בעלי משקל עודף ודימוי גוף נמוך עושים מאמצים קיצוניים לרדת במשקל ליעדים הלא הגיוניים שמציבה המדיה, באופן לא כל כך מפליא - לא מצליחים להגיע אליהם, מה שגורם -בנוסף לדימוי הגוף השלילי שכבר יש להם - להערכה עצמית נמוכה.
יש דרך להתגבר על זה. רוצים לדעת עוד? בואו לקרוא: דימוי גוף והפרעות אכילה