מה אתם יודעים על פצעים? פצעים הם למעשה פגם ברקמה חיה שלכם. טיפול בפצעים פתוחים, זה למעשה טיפול באיבר או רקמה שנפגעה ממכה של כיסא, שולחן או אפילו תאונה- כאמור, זה למעשה גורם חיצוני שלא תמיד יש לנו שליטה על כך. מה ההבדל בין פצע עם פתח לבין פצע בלי פתח? יש כמה סוגים של פצעים והם למעשה פצעים פתוחים או פצעים סגורים. במאמר הבא נסביר על כך בהרחבה.
טיפול בפצעים פתוחים
כאמור, טיפול בפצעים פתוחים או התייחסות לפגמי עור חשופים, מתכוונים בעיקר לשפשוף, כן אחד כזה שפגם בשכבת העור הראשונית. חשוב לציין כי במקר הנ"ל אין חדירה לשכבה שמתחת לעור. במסגרת זו אפשר לדבר גם על פצע עם חתך- הוא חודר אל שכבות העור ומשאיר שוליים חלקות. אשר נגרם תרחיש של פצע שמקורו בסכין או דקירה, מדברים על חפץ חד ואורך ומכאן שקשה לדעת עד כמה עמוקה החדירה של הסכין או החפץ החד. פצע קריעה הוא פצע ללא שוליים ובמקרים הללו העור עלול להתנתק מסביבתו. במסגרת של פצעים פתוחים, ניתן לדבר גם על פצעים שמקורם מעיכה, זו למעשה פגיעה ברקמות העמוקות יותר. פצע של ירייה מקורו פגיעה ברקמות העמוקות אף הוא והוא יכול לא פעם לגרום לשני פתחי פצע- כאמור, יציאה וכניסה.
כיצד להתמודד עם פצע פתוח?
במסגרת של טיפול בפצעים פתוחים או ריפוי של נגעים שפוגמים ברקמה, ראוי לנקות ולשטוף את המקום עם הרבה מים. את העור יש לנקות מסביב לפצע, לחבוש בקלות כך שתהיה חבישה נושמת ולא מעיקה על הפצע. חשוב לציין, חבישה אטומה תהווה מקום טוב יותר לחיידקים ומכאן שצריך לתת את ההדגשים המתאימים. מתי יש לשים לב? כאשר יש אודם או נפיחות לרבות חום, כאמור, חום הוא דבר שתמיד נותן את אותותיה של הדלקת העלולה לסכן את כל הגוף. אם יש מהפצע הפרשה מוגלתית, גם זה מחייב הסתכלות. ריח לא טוב מהפצע, הוא הדבר הנוסף וכך גם חום וצמרמורות. אז אם הגוף לא מאותת נכון, זה למעשה הרגע בו חשוב להקשיב ולפעול.