שולחן ביליארד, מקצועי או חובבני, הוא שדרוג רציני לכל חובבי הז'אנר, וכל מי שאוהב לשחק סנוקר או ביליארד בוודאי ישמח לגלות כי שוק זה פעיל, שוקק ונגיש מאוד בישראל, ומזמין את אוהבי המשחק ליהנות משולחן פרטי למשחק ביליארד בבית.
בחצר, בחדר המשחקים, בסלון או במרתף, יותר ויותר ישראלים בוחרים לשדרג את הבית שלהם ואת חיי היום יום עם המשחק המרתק, מחדד המחשבה והקואורדינציה - הביליארד, עם שולחן ביתי משלהם.
ניתן להכניס הביתה שולחן מקצועי לגמרי, במידה, כמובן, ויש לכם את המקום להכיל אותו, או שולחן בגודל אחר, בהתאם לצורך ולמרחב בבית או בחצר.
בחירה של שולחן ביליארד
אפשר לענות על השאלה איך בוחרים שולחן ביליארד בדרכים רבות, שכן השאלה מורכבת מתתי-שאלות, אך בסופו של דבר, זה מסתכם בתובנות הבאות:
1. כמה מקום יש לכם לשולחן?
2. כמה אתם אוהבים את המשחק? (כלומר האם אתם מתכננים לשחק כל יום, בסופי השבוע או מדי פעם)
3. מה התקציב שלכם?
עם התשובות לשלוש שאלות אלו תוכלו לגשת למלאכת בחירת השולחן האולטימטיבי לביליארד, שולחן מקצועי או חובבני, שיתאים לצרכים שלכם, למרחב שלכם, ולתקציב שלכם. מגוון השולחנות למשחק הביליארד בארץ מפתיע, ואתם עלולים למצוא את עצמכם מול התלבטות קשה - באיזה שולחן לבחור.
מדידות והתאמות
הצעד הראשון, או התשובה הראשונה שאתם צריכים להפיק נשענת על מדידות, כמובן. בדקו כמה מרחב יש בחדר או בחלל בו אתם רוצים להניח את השולחן. זכרו, בשולחנות ביליארד יש עוד אלמנטים המשפיעים על המרחב - לא רק השולחן עצמו.
נוחות התמרון והעבודה עם המקל משפיעים על איכות המשחק ועל ההנאה. כל מי ששיחק סנוקר על שולחן במיקום גרוע וללא מספיק מרחב יודע, אחד הדברים המתסכלים ביותר הוא למצוא את עצמכם ניגשים למכה בלי מקום מתאים לזרועות ולמקל.
רהיטים, קירות, ואפילו תמונות על הקיר - הכול צריך להילקח בחשבון כאשר מודדים את המרחב לשולחן החדש שלכם. מעבר לזה, המרחב אותו אתם רוצים להקדיש והתקציב הם כבר החלטות שנשענות על אופי הבית שלכם ודרך החיים שלכם.