חפש מאמרים:
שלום אורח
22.02.2025
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

היתרים למערכות סולאריות ליצור חשמל


היתרים למערכות סולאריות ליצור חשמל

חוזר מנכ"ל משרד הפנים 6/2009

ב' באייר תשס"ט 26 באפריל 2009

דברי הסבר לתקנות היתר לעבודה מצומצמת בדבר טכנולוגיית פוטו – וולטאית

בעקבות החלטת הממשלה מיום 20/2/2008 בדבר התייעלות אנרגטית, הוקמה ועדת מנכ"לים לקביעת תוכנית ליישום ההחלטה. במסגרת המלצות הביניים של ועדת המנכ"לים, הומלץ כי משרד הפנים, בהתייעצות עם משרד התשתיות והמשרד להגנת הסביבה, יגבש הקלות רגולטוריות לעידוד בנית מבנים מודעי אנרגיה עבור מתקנים המיועדים לאפשר ניצול יעיל של אנרגיה. ההקלות יתייחסו לנושאים כגון זירוז הליכי תכנון וטיפול בהיתרי בנייה, פטורים מאגרות וכו'.

ב- 1/7/2008 נכנס לתוקפו הסדר של רשות החשמל לייצור חשמל לצריכה עצמית ולהעברת עודפים לרשת באמצעות מתקנים קטנים בטכנולוגיה פוטו-וולטאית. זאת, במסגרת השגת יעדי הממשלה לקידום ועידוד השימוש באנרגיה מתחדשת במשק החשמל הישראלי.

הסדר זה מיועד לצרכני חשמל בעלי מתקנים פוטו-וולטאיים המשמשים לצריכתם העצמית.

ההסדר יחול הן על צרכני מתח נמוך והן על צרכני מתח גבוה, אולם קיימת מגבלת הספק: לצרכנים בתעריף ביתי למגורים, יותרו מתקנים בהספק מותקן בודד שלא יעלה על 15 קילו-ואט לצרכנים אחרים, יותרו מיתקנים בהספק מותקן שלא יעלה על 50 קילו-ואט.

תנאי ההסדר האמור תקפים עד להשגת 50 מגה-ואט במצטבר בפריסה ארצית, או עד לסוף שנת 2014 לפי המוקדם מביניהם, כאשר תעריפי רכישת עודפי החשמל משתכנים מעת לעת .

כדי לבחון את האפשרות להקל ולקצר את הליכי אישור המתקנים האמורים, המליצה המועצה הארצית בישיבתה מיום 6/1/09 על מתכונת הרישוי המוצעת בתקנות הנדונות.

על פי התקנות המוצעות, הליך רישוי מתקנים פוטו-וולטאיים על גג מבנה קיים יהיה באמצעות הגשת בקשה להיתר לעבודה מצומצמת. בדומה להליך הרישוי הנדרש לדוד שמש. הנחת היסוד בבסיס התקנות היא כי מתקנים אלה, המשמשים לצריכה עצמית, דומים בחזותם למערכת הקולטים של דוד שמש, וכי לוחות אלה מותקנים על גג המבנה.במידה שמדובר בגג משופע, מונחים הלוחות ישירות ובצמוד לגג: במידה שמדובר בגג שטוח, מונחים הלוחות בצמוד לגג באופן שאיננו בולט מהמעקה.

לבקשה להתקנת מתקן פוטו-וולטאי יש לצרף תוכנית גג, חזיתות, חישובים סטטיים ואישור בכתב של מהנדס חשמל מוסמך בדבר התנאים להתקנת המתקן הפוטו-וולטאי, ולפי דרישת מהנדס הוועדה המקומית – גם מסמכים לעניין מניעת סינוור הנובע מהמתקן האמור.

בנוסף, מאפשרות התקנות להעביר את הבקשה למסלול הליך הרישוי הרגיל מטעמים מיוחדים. יצויין כי תקנות אלה אינן חלות על בקשה להיתר להתקנת מתקנים פוטו-ווטלאיים על גג מבנה המיועד לשימוש .

התקנות הומלצו לחתימת שר הפנים במליאת המועצה הארצית לתכנון ולבנייה בישיבתה מיום 6 בינואר 2009.

חוזר מנכ"ל משרד הפנים 6/2009

ב' באייר תשס"ט 26 באפריל 2009

תקנות התכנון והבניה (היתר לעבודה מצומצמת) (לתיקון), התשס"ט – 2009

בתוקף סמכותי לפי סעיף 265 לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 (להלן – החוק), ולאחר התייעצות עם המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, אני מתקין תקנות אלה:

תיקון תקנה1

1. בתקנה 1 לתקנות התכנון והבניה (היתר לעבודה מצומצמת) התשס"ג – 2003 (להלן התקנות העיקריות).

1) ההגדרה "היתר" יבוא:

"חישובים סטטיים" – כהגדרתם בתקנות הבניה.

2) אחרי ההגדרה "מחסן טרומי פריק" יבוא:

"מיתקן פוטו-ווטלאי" – מערכת לייצור חשמל לצריכה עצמית והזרמת עודפים לרשת החשמל, הממירה ישירות אנרגיה סולרית לאנרגיה חשמלית".

תיקון תקנה 2 בתקנה 2 לתקנות העיקריות -

תיקון תקנה 2 בתקנה 2 לתקנות העיקריות -

1) במקום פסקה (3) יבוא "(3) הצבת קולטים ודוד שמש":

2) בסופה יבוא:

)"14) התקנת מיתקן פוטו-וולטאי על גג מבנה קיים".

תיקון תקנה 3

3. בתקנה 3 (א) לתקנות – העיקריות, אחרי המילים "הוגשה בקשה להיתר" יבוא "להתקנת מיתקן פוטו – וולטאי או".

תיקון תקנה 4

4. בתקנה 4 לתקנות העיקריות, בסופה יבוא:

"(7) לבקשה להתקנת מיתקן פוטו-וולטאי – צירף תנית גג, חזיתות, חישובים סטטיים ואישור בכתב של מהנדס חשמל מוסמך בדבר התנאים להתקנת המיתקן הפוטו-וולטאי, ולפי דרישת המהנדס גם מסמכים לעניין סינוור הנובע מהמיתקן האמור".

תיקון תקנה 5

5. 1) בתקנה 5 לתקנות העיקריות, אחרי סעיף קטן (א) יבוא:

"(א)1 – בגג משופע – המיתקן מונח בצמוד לגג, ככל הניתן, ובכיוון שיפוע הגג,

בגג שטוח – המיתקן אינו בולט ממעקה הגג.

2) על גג המבנה נותר מקום להתקנת כל המיתקנים האחרים הנחוצים על גג

המבנה, לרבות מערכת סולרית לאספקת מים חמים כנדרש בתקנות הבניה".

6. תחילת של תקנות אלה 30 ימים מיום פרסומן.

_____________ התשס"ט 2009 )


שליחה לחבר שליחה לחבר

כל המידע המוצג במאמר הנו מידע כללי בלבד שנכתב על דעת כותב המאמר בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או תחליף לו ו/או חוות דעת משפטית ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות והנו חלקי בלבד ולא ממצה. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים ו/או המצורפים להם. כל המסתמך על המידע הכלול במאמר זה בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מכותב המאמר כל אחריות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
קלינגר בנימין יועץ בכיר לתכנון בנייה ורישוי נייד 0523-888813
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בנימין קלינגר

מאת: בנימין קלינגרמוסדות שלטון25/07/233412 צפיות
הרבה לקוחות מגיעים למשרדינו לאחר שקבלו צו הריסה למצללה או גגון שחשבו בתמימות רבה שבנייתה אינה דורשת היתר בנייה . כן "חוק הפרגולות" תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה קיבל תוקף והרבה עבודות פטורות מהיתר. ההנחיות די ברורות אך הרבה אזרחים לא מודעים למדניות העיריה או המועצה המקומית שצריכים להצמד אליה. כן ויש גם את תוכנית העיצוב הסביבתית .

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון25/07/233481 צפיות
התהליך מחייב אותנו לעבור מספר שלבים עד לקבלת ההיתר. השלב הראשון הוא בדיקת מידע, שלב בו אנו בודקים מול המועצה המקומית האם בכלל קיימת אופציה לתוספת בניה מצד המועצה המקומית ואגף השיכון והבינוי.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/233618 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגריזמות עסקית13/12/223549 צפיות
ידוע כי בנייה בשטחים המשותפים בבית משותף, תתאפשר רק בהסכמת 75% ומעלה מכלל דיירי הבניין בבית המשותף, וזאת עפ"י חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969. אך מה הדין כאשר דיירים הרחיבו את דירת הגג שלהם תוך ניצול שטח המוצמד לדירת גג זו על חשבון השטח המשותף של הבית המשותף, בלא הסכמה של 75% מכלל דיירי הבית המשותף? ודוק – האם הצמדתו של שטח משותף לדירה, מקנה לבעלי הדירה זכות בנייה בשטח זה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומנהל20/11/223219 צפיות
קיבלת התראה על קנס מינהלי? בנית ללא היתר? חשוב לדעת את החוק בעניין קנסות מנהליים ,קנס קצוב ובעניין שימוש שלא ע"פ היתר הבנייה. חשוב גם לדעת שעומדים בפנייך מספר אםפשרויות בכדי לצמצם את ה"נזק" ולהמנע מקנס מינהלי. וגם אם קיבלת קנס מינהלי עדיין יש מה לעשות- לא סוף פסוק!

מאת: בנימין קלינגרדמוקרטיה ושלטון18/11/223283 צפיות
הרפורמה בתכנון, רישוי ובניה במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה קבעה לוחות זמנים לתהליכי רישוי שונים עבור רשות הרישוי ומכון הבקרה וזאת במטרה לקצר, לייעל ולפשט הליכי רישוי בניה. לצורך כך וכחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, בשנת 2016 הושקה מערכת רישוי זמין של מנהל התכנון המאפשרת הגשת בקשה להיתר בניה באופן מקוון. תהליך הוצאת היתר בניה לא אמור לארוך זמן רב לפי זמני המערכת, אך בפועל פרק הזמן מתארך כתוצאה מהתנהלות לקויה של הועדות ו/או של המבקש. במאמר זה נציג את פרקי הזמן המפורטים בחוק ואת פרקי הזמן המיושמים במציאות עד לקבלת היתר בניה. נציין שהזמן הממוצע היום לקבלת היתר בניה על פי לשכת האדריכלים הוא מעל שנתיים וחצי, הזמנים הרשומים מטה הם הזמנים של משרדים אשר מומחיותם היא הוצאת היתרי בניה. משרד קלינגר בנימין הינו המשרד היעיל ומהיר ביותר בקבלת היתרי בנייה.

מאת: בנימין קלינגרמו"מ16/11/222862 צפיות
דירת מגורים בראי העליון שדחה את עתירת רשות המסים פה אחד-פסיקה זו מחזירה עשרות אלפי דירות מגורים בישראל להיכנס לגדר דירת מגורים, על פי הפרשנות של החוק במשך עשרות בשנים, לפיה מבחן העל בחוק מיסוי מקרקעין הוא מבחן השימוש, ולא קיומה של תב״ע מתאימה או רישום בטאבו. העליון (14.11.2022), גם הפעם, אישר את החלטת ועדת הערר ודחה את ערעור המדינה בעניין שטיין (ע״א 1073/20): הסוגייה המרכזית שנדונה האם דירת מגורים המשמשת למגורים, ואולם אין לה היתר מתאים כחוק לשימוש למגורים, חרף שימוש בה למגורים ובידיעת העירייה, האם בעת מכירתה ניתן לקבל בגינה פטור ממס שבח או חישוב לינארי מיטיב במסגרת סעיף 48א(ב2) לחוק?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182113 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152412 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151708 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151788 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131866 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131845 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131907 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica