חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כמה שוקל האושר

מאת: איילת קלטרדיאטה ותזונה12/12/20091046 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פעמים רבות אנחנו יוצרים את הסיטואציות לאכילה, לכאורה בהיסח הדעת, אבל בעצם הן אליבי לצרכים הנסתרים שלנו לאכילה. ויתכן  שלו היינו מודעים יותר, היינו מצליחים להימנע ממצבים מסוימים, שברור לנו שימלכדו אותנו בזלילה.
למשל, אנחנו ממלאים את מקומות האחסון בבית במיני מאפים, חטיפים, סוגי גלידות חדשות ומצפים מעצמנו לדעת שהם קיימים ובכל זאת להימנע מלאכול אותם. זה קשה ועיתים בלתי אפשרי.

או שאנחנו יוצרים מצבים מזמני אכילה, הגוררים אותנו לתוך זלילות בלתי נשלטות.
ואת תמר, כל פעם מחדש, אני שומעת על ארוחה חברתית שארגנת, ועל כמויות אדירות של אוכל, שהעמסת על הצלחת. לא מסוגלת לוותר על כלום. מנסה ובודקת, מתרגשת מכל גילוי של מטעם חדש. לעיתים שבה וממלאת את הצלחת בשנית, בעוד תוספת, קינוח, סלט.
ואז הכמויות כבר ממש לא נשלטות, ואת כבר ממילא לא מחוברת לאכילה של עצמך, כי לכאורה מה זה משנה 2000 קלוריות או שלושת אלפים?

פעמים רבות אירוע האכילה יכול היה להימנע לו היינו מצליחים לחשוב לפניו, לנסות להרגיש מה באמת אנחנו רוצים, צריכים וחשים באותו רגע מסוים. האם זה באמת רעב? ואם זה אכן רעב, האם זה רעב פיסי אמיתי או רעב רגשי?
לעיתים נדמה שאנחנו חשים רעב, אבל התחושות הללו הן בעצם איתות לצרכים אחרים שלנו, שאנחנו מתקשים לחוש אותם, לגעת בהם, כמו אהבה, ליטוף, חום. ואז אוכל במובן הכי גשמי שלו אין בו כדי להועיל, כי הרעב האמיתי אינו רעב לאוכל.
ואצלך תמר, זה קורה הרבה.
ואת תמר?
מידי לילה, כשכל בני הבית, ישנים, את רובצת על הספה בחדר הטלוויזיה, בוהה בתמונות המרצדות, לא תמיד קשובה, ומנשנשת. מה שיש. זו שעת התרפיה שלך.
את לבד עם האוכל. אף אחד לא רואה, לא שואל.
גם את לא.
ואת אוכלת, לא חושבת, פרוסות לחם קל מרוחות, שרידי חטיפים מלוחים, לעיתים אינך מתעצלת ומחממת את שרידי ארוחת הערב.
רובצת.
את והאוכל.

פעמים רבות אני שומעת אותך אומרת, שמה שמפעיל אותך זה ריחות האוכל, או עצם הידיעה, שבחדר הסמוך מבשלים ארוחת צהרים או אופים רוגלך ובורקסים. ואז בכלל לא משנה אם את רעבה, אם זה טעים, ומה את בכלל רוצה. את אוכלת כי זה נמצא שם, וזה מעורר בך את כל החושים והחשקים, ואז את כמו מסוממת, לא חושבת, לא יודעת ואוכלת.

בחנתי אותך היטב תמר. בגודל, באסתטיות.
אני מוצאת עצמי עסוקה בכך. אילו היית מצליחה להשיל מעלייך, נגיד 20% ממשקלך.
מה היה משתנה? איך היית נראית? מה היה מתגלה מתחת למאגרי השומן הענקיים הללו?
זה אינו סתם שומן. אלו הן שכבות. של מיניות עצורה, איד פראי, שרוחש בך, תאב לפרוץ.
תוקפנות מעודנת בהומור ציני ואולי צביעות מתחסדת, של אישה המנהלת חיים רגילים עם בית חם, עבודה מסודרת, חברים. ומתחת בוחשים יצרים  שאת בוחרת להצניע.
התנהגות זו מאפשרת  לך לחיות בתחומי הסופר אגו המפותחים שבנית במהלך  חייך.
ואיפה אלו מבצבצים?
בבדיחות שאת משלחת לכל עבר, באופן הדיבור שלך, שנותן תחושה שלעיתים את נותנת הופעת "סטנד- אפ" מתמשכת. את השחקן הראשי וגם שחקני המשנה, את מעצבת התפאורה ומכוונת התאורה. והכל בצבעוניות, עסיסיות ומידה מסוימת של פתיינות.

בפנטזיה הכי פראית שלי, הייתי אומרת שלו היית מורידה במשקל, וחוזרת למימדים מזמינים, כלומר נאה, אטרקטיבית, סוערת, היית טובעת במימי הזימה, היית טועמת מכל פלאי גן העדן, שבחומות השתיקה שהקמת על גופך מנעת את כניסתך לתוכו.
היית יוצאת עם אינספור גברים, מתנסה במין פרוע ולעיתים פרוורטי, חותרת אחר חוויות שמביאות אותך עד הקצה, שמעלות את סף הריגוש שלך למקומות סוערים במיוחד.
וראיתי את כל הגודל הזה מתכווץ ומתעדן. את הבטן המשתפלת נעלמת, את הטוסיק הקטן
קורץ בערמומיות ואת הרגליים הרזות בתוך גרבי ניילון. את הסנטר הכפול מתעדן ואת פנייך מחייכות בהקלה. ראיתי את חצאיות המיני עם נעלי הפלטפורמה המצועצעות, את החולצות הצמודות ואת המכנסיים בלי הגומי.
ובעיקר- דמיינתי אותך, אחרת.
ורציתי.
בשבילך.

כמו בצל, כל שכבה שתקולף תגרום לדמעות.
מילא להתקלף, אבל להיוותר עירומה?
בלי הגנות?
זה כבר מסובך יותר.
עירום מזמן קירבה ואינטימיות עמוקים יותר, חודרים, מאיימים.
עירום מסמל שחרור מכבלים, שאולי העטת על עצמך עם השנים.
ואני שואלת את  עצמי, מה נכון לך, והאם יתכן, שלא נכון לך לרדת במשקל?
אני  לא יודעת תמר, עד כמה את יכולה ליצור את השינוי המשמעותי הזה בשלב הנוכחי של חייך. עבור אנשים רבים הרזון מפחיד,  וקשה להם לחוות עצמם רזים, למרות שבפנטזיה, זהו מקום כל כך נכסף.
סביב הרזון יש הרבה מיתוסים, שקשה להתמודד איתם ויש בהם כדי לעורר אימה.
1.נשים רזות נתפסות כקרות, לא מעניקות,עסוקות בעצמן.
2.מצפים מהן להיות מצליחות, מושלמות, ואז לכאורה נלקח האליבי לכישלונות. "זה בסדר
לא להצליח אם את שמנה, אבל אם את רזה, מה התירוץ שלך?"
3.נשים רזות נחשבות מושכות יותר וסקסיות יותר. אבל לא כל אישה מסוגלת להכיל את  
תחושות היותה אובייקט מיני, ועשויים להתעורר אצלה פחדים וחשש מניצול. יש נשים,
שקשה להן להתמודד עם התשוקות המיניות של עצמן, לשים להן גבולות, והיות ורזון  
נתפס כמשדר יותר מיניות, יש ברזון כדי לאיים.
4.הרזון נתפס כמייצר אשליה של כוח ויותר תחושה של חוסר גבולות, המעוררת אימה    
מ"פלישה חיצונית", בלתי נשלטת.
5.הרזון עלול ליצור פחדים מנשים אחרות הרואות בהן מתחרות.
6.מהרזון משתמע וויתור על חולשה, כאב ועצב אשר איש לא יבחין בהזדקקות של נשים
כשהן רזות.

מתוך הספר "כמה שוקל האושר", בהוצאת ידיעות אחרונות

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

איילת קלטר

מנהלת מרכז לטיפול ולימוד שפת האכילה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת איילת קלטר

מאת: איילת קלטרדיאטה ותזונה27/05/101211 צפיות
המרדף האינסופי אחר הרזון וההתעסקות הבלתי פוסקת בדיאטה, מובילים אותנו לחפש את הפתרונות הקלים, אז למה כולם נכשלים? מחקרים הראו שלרב החברות שמפרסמות פתרונות של דיאטה, ולרב גם דיאטה ללא דיאטה, יש מוצרים כושלים. אם דיאטה היתה דבר כל כך מוצלח, אזי לא היינו צריכים להתמודד עם תופעת ההשמנה הרווחת וגוברת בכל העולם. 95% מהאנשים שמנסים דיאטה ללא דיאטה, או דיאטה בכלל, מסיימים אותה כמעט באותו משקל או אפילו עולים במשקל שנה אחר-כך.

מאת: איילת קלטרהשמנת יתר09/01/108917 צפיות
הספר "כמה שוקל האושר" עוסק באשליית הרזון שהעולם המערבי אובססיבי לגביו עד שלא נותר לו אלא לעסוק בדיאטות עד כדי הרעבה עצמית. הספר מביא את סיפורן של מטופלות שגילו במסע אישי את האשלייה האדירה שעומדת מאחורי התעשייה הכלכלית והשתלטנית הזו שנקראת תעשיית הדיאטות.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192114 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181417 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811238 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica