אבקת חלבון הכרחית עבור כל אדם אשר מבצע פעילות ספורטיבית והיא נועדה לחידוש העור, השיער, העצמות ושרירי הגוף. בנוסף, חלבון מסייע ביצירת הורמונים ואנזימים ולכן הכרחי לתחזוקה השוטפת של הגוף. כתוצאה מכך, במצבים של מחסור בכמות חלבונים הגוף מאבד את יכולתו לתקן רקמות בגוף.
בתזונה היום יומית (דגים, בשר, עוף, טונה, חלב ועוד) ישנה כמות מוגבלת של חלבון אולם ספורטאים זקוקים לכמות גדולה בהרבה ממה שניתן להשיג מהמזון ולכן משלימים את כמות החלבון היומית באמצעות אבקת חלבון ועוד סוגים של תוספי מזון לספורטאים.
אבקת חלבון מכילה ריכוז גבוה של חלבון (78%-94%), וריכוז נמוך של שומנים ופחמימות, יתרונותיה העיקריים הינם: פירוק מהיר במיוחד של החלבונים בגוף, ספיגה מוגברת והתאוששות מהירה וטובה יותר של השריר לאחר פעילות מאומצת.
קיים בשוק מגוון רחב של אבקות חלבון כאשר השכיחה ביותר היא אבקת מי גבינה (אשר מופקת בחלב) מכיוון שהיא בעלת הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר ביחס לשאר סוגי החלבונים הקיימים. אבקת חלבון מי גבינה מחזקת את המערכת החיסונית מכיוון שיכולה לעלות בצורה משמעותית את רמות נוגד החמצון גלוטתיון בגוף. יתרה מכך, חלבון מי גבינה מסייע להפרשה הטבעית של הורמון הגדילה החשוב מאוד לבניית השרירים.
אבקת חלבון מי גבינה מתמוססת במהירות במים ולכן ניתן להכין משקה אבקת חלבון בקלות.
מומלץ לצרוך אבקת חלבון מיד בסיום האימון ובכל בוקר. לאחר אימון הגוף זקוק לחלבון באופן מיידי על מנת לבנות את השריר, ויכולת הספיגה המוגברת של הגוף מתרחשת רק כשעתיים לאחר תום האימון. בנוסף, אבקת חלבון בטוחה לחלוטין לשימוש ומאושרות על ידי FDA- מנהל המזון והתרופות.