פציעות ספורט באות לידי ביטוי פעמים רבות בכאבים במפרקים. כאשר כאבי ברכיים נפוצים מאוד בקרב ספורטאים מקצועיים וחובבנים.
כל אימון גופני אשר מביא עמו מאמץ משמעותי חושף אתכם לפציעות ספורט ושחיקה של המפרקים.
על כן, במטרה להגן על המפרקים יש לבצע את האימונים בהדרכת איש מקצוע תוך שימוש באביזרים הנכונים.
כך למשל, שימוש בנעליים מתאימות, משטחי אימון וגיוון בתרגילים, יוכל לצמצם את העומס על מפרקי הברכיים ולמנוע או לצמצם את הכאבים.
כיצד ניתן להימנע מכאבי ברכיים?
תחילה, יש לציין כי כאבי ברכיים הם תופעה שגרתית מאוד. פעמים רבות, מדובר בכאב נורמלי ואף צפוי.
אל הרופא כדאי לגשת כאשר הכאב אינו חולף מעצמו או חוזר פעם אחר פעם. אבחון נכון של מקור הכאב נחוץ למניעת החמרה או נזקים בלתי הפיכים.
יש לתת התייחסות רצינית לכאב, לאתר את מקורו ולפעול בהתאם להנחיות הרופא.
כאבי ברכיים נובעים ברוב המקרים משחיקה של הסחוס בברך. כאשר השחיקה חמורה, יופיעו כאבים בכל תנועת הליכה קלה של הברך.
במטרה למנוע את שחיקת הסחוס ואז הכאבים הנלווים אליה, יש להקפיד על ביצוע פעילות גופנית קבועה וסדירה. את האימונים יש להרכיב מפעילות אירובי לצד תרגילים מיוחדים המיועדים לחיזוק אותם שרירים אשר עוטפים את הברך.
כאבי ברכיים בעקבות עומס יתר
פעילות גופנית אינטנסיבית מעמיסה על כל מפרקי הגוף ובעיקר על הברכיים. כאשר מופיעים כאבי ברכיים בקרב מתאמנים צעירים ובריאים, הגורם לכך הוא כמעט תמיד עומס יתר.
בקרב מתאמנים מבוגרים, מקור הכאב יוכל להיות גם שחיקה ושאר תהליכים ניווניים. במטרה לצמצם את העומס על מפרקי הברך ולמנוע את הכאב כדאי יהיה להימנע ככל הניתן ממאמץ גופני פתאומי.
את דרגת הקושי של האימונים יש להעלות באופן הדרגתי. תרגילי חימום בתחילת כל אימון יסייעו גם כן למנוע את הכאבים ולרכך את העומס.
התופעה פחות נפוצה בקרב ספורטאים, אך יש לציין כי משקל עודף מהווה מקור ראשי לכאבי ברכיים בכל גיל.
שמירה על משקל גוף תקין משמעותית למניעת נזקים בלתי הפיכים למפרקי הברך. כמו כן, נציין כי ישנה משמעות רבה לבחירת נעלי ספורט מתאימות לכל אימון.
כך למשל, יש לנעול נעלי ריצה או הליכה, נעלי כדורסל, נעלי כדורגל ונעליים עם מדרסים. התאמה מקסימלית בין סוג האימון וצרכי כף הרגל, תמנע כאבים.