הלהיט הנוכחי בעולם סדנאות הבישול הולך יד ביד עם מגמת הטבעונות המתעצמת. כולם מדברים על טבעונות וגם רוצים להתנסות, לטעום ולחוות את האוכל הטבעוני בעצמם – לא משנה אם הם טבעונים מתחילים, שוקלים מעבר לטבעונות מוחלטת, או רק מתעניינים בנושא. באופן כללי, מדובר בעניין פשוט למדי – ויתור על כמה חומרי גלם והתבססות על תזונה שכולה על טהרת הצומח – ללא בשר, דגים, חלב, ביצים ודבש, אבל עם שפע ירקות, פירות, דגנים, קטניות, עלים, אגוזים וגרעינים.
אבל אחרי שמבינים את העיקרון הבסיסי והפשוט הזה – מכאן הדרך ללימודי בישול טבעוני הולכת ומסתעפת. ישנן סדנאות בישול טבעוניות פרקטיות במיוחד, שלומדים בהן איך לבשל אוכל ביתי, קליל, מהיר ופשוט לארוחות היומיומיות. סדנאות כאלה בדרך כלל יכללו עבודה עם חומרי גלם זמינים ומוכרים שניתן לרכוש בכל סופר, ולהכין מהם ממרחים, סלטים, תבשילים וגם קינוחים. סדנאות כאלה מומלצות מאד לטבעונים מתחילים, אבל גם למתעניינים, צמחונים ומפחיתי צריכת מוצרים מן החי. גם טבעונים ותיקים ימצאו בהן עניין, כדי להרחיב את מגוון המנות וללמוד טיפים ועצות איך לבשל בקלות אוכל ביתי וטעים.
סדנאות בישול נא לעומת זאת, כבר נועדו יותר לטבעונים רציניים, שהסיבה העיקרית שלהם להתעניינות בטבעונות נובעת ממניעים בריאותיים. לתפיסת התזונה הטבעונית (RAW) מזון מחומם ומבושל מאבד את רוב הערכים התזונתיים שנמצאים בו וכך לומדים בסדנאות כיצד להכין ארוחות שלמות מבלי להזדקק לבישול כלל, מקסימום לחימום עדין או ייבוש של חלק מהמרכיבים. סדנאות כאלה לרוב יכללו שימוש באביזרי מטבח מיוחדים כמו בלנדרים משוכללים ומכונות ייבוש ויעשה בהן שימוש בחומרי גלם מיוחדים ונדירים יותר, שנחשבים בריאים במיוחד. מי שזה נשמע לו קצת יותר מדי, יכול להסתפק בסדנאות בישול בריא טבעוני, שלא חייב להיות כולו נא אבל שם דגש על ערכים תזונתיים, הימנעות מטיגון ושימוש בסוכר, לעיתים גם ללא קמח או גלוטן בכלל.
הטבעונות לא פוסחת גם על אוהבי המתוק – גם לכך מוקדשות סדנאות אפייה וקונדיטוריה על טהרת הצומח, בהן לומדים המשתתפים כיצד להכין עוגות, עוגיות, קינוחים וגם מאפים מלוחים, בלי להזדקק בכלל לחמאה, חלב וביצים, שמהווים את יסודות הקונדיטוריה הלא-טבעונית. בסדנאות לומדים באילו תחליפים ניתן להשתמש כדי להגיע לתוצאות מרהיבות וטעימות לא פחות מאלה שמכילות מוצרים מן החי, דבר שאינו מסובך בכלל ברגע שלומדים את החוקים והכללים של האפייה הטבעונית.
ואם כל זה לא מספיק, תמיד נחמד להשתתף בסדנת העשרה מיוחדת, לעיתים עם שפים אורחים, שמתמקדות במטבח בינלאומי מסויים ומתאימות את המתכונים הספציפיים שמאפיינים אותו לתזונה טבעונית למהדרין. כך למשל אפשר למצוא סדנאות בישול טבעוניות הודיות, איטלקיות, תאילנדיות ועוד.
לעוד מתכונים טבעוניים בבלוג "טבעוניות נהנות יותר".