העולם הקולינרי בישראל הופך להרבה יותר מקצועי ואיכותי כאשר בבתים ישראלים רבים כבר לא מסתפקים בסטים בסיסיים של כלי בישול, אפייה והגשה שלהם, אלא בציוד מודרני מעוצב שמוסיף לחוויה עצמה.
המטבח הביתי הישראלי עבר מהפכות רבות במרוצת השנים ובעיקר ניתן לציין את המעבר שלו ממטבח בסיסי שעיקרו אספקה של מזון לבני הבית, תוך כדי שימוש בכלי בישול והגשה בסיסיים, לבנים וחסרי עיצוב ייחודי, לכזה שהוא מרכזו של הבית ומציע הנאה רבה הן בעת הבישול והאפייה והן בעת ההגשה לשולחן והאכילה עצמה והכל הודות לכלי בישול והגשה מעוצבים ופרקטיים במיוחד.
העולם הקולינרי הישראלי כבר לא מסתפק במחשבת אחת גדולה, שני סירים גדול וקטן, כל אלו מנירוסטה וסט של צלחות לבן עם עיטור כלשהו ולצדו סט כוסות שקופות. כיום מדובר על מגוון מחבתות בגדלים שונים בכל מטבח, סדרת סירים, רובם בעלי עיצובים או גוונים שונים ובעיקר סטים מושקעים של צלחות וכוסות, אם על בסיס זכוכית שקופה או צבעים בגוונים שונים. כל אלו נועדו להעניק הנאה גם בעת בישול האוכל במטבח באמצעות כלי בישול צבעוניים שכאלו וגם בעת ההגשה לשולחן הסועדים באמצעות כלי הגשה שמשלימים את החוויה המעוצבת עם ייחודיות.
כלי בישול מודרניים כוללים בין השאר סט מערכות סירים ומחבתות בעלי צבעוניות רבה ובעיקר מבוססים על אלומיניום העמיד בחום גבוה עם ידיות סיליקון נוחות לאחיזה ויכולת עמידה בחום גבוה גם כן. כמו כן החלק הפנימי של כל אלו הוא נון סטיק כך שאין חלקי מזון הנדבקים אליהם במהלך הבישול.
כלי הגשה מודרניים כוללים התאמה של הכלי למאכל המוגש בו ממגשים חמים (פלטות) המאפשרים שמירה על חום הבשר במרכז השולחן, דרך כלי אידוי לכופתאות וכדומה ועד מעמדים שונים בצורת המאכל הקשור אליהם ממעד לגלידה, לעוגה או לנקניקיה בלחמנייה ועוד.
חשוב לציין כי בישול בסיר צבעוני או של נירוסטה, אינו שונה במיוחד בתוצאה הסופית שלו, אך בישול הוא הרבה מעבר לבישול עצמו. מדובר על חוויה מעוררת חושים וכלי מטבח איכותיים בעלי עיצוב ייחודי ובעיקר צבעוניות מוסיפה לכל חוויה. אותו הדבר בכלי הגשה. ניתן להגיש את המזון בכל צלחת או מגש אך כאשר יש התאמה בין המאכל שהוכן והגשה ספציפית המתאימה עבורו, החוויה הקולינרית הופכת גדולה יותר.