חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מחולל מהפיכה של ממש!

אחד החוקים הכי משמעותיים מבחינה פיננסית עבור בעלי עסקים רבים (אך גם שכירים או מובטלים) נחקק ב 2019 והביא מהפכה של ממש בנקודה רגישה עבור רבים – צבירת חובות והדרך להתמודד איתם או עם הגעה למצב של פשיטת רגל.

אף אחד לא רוצה להגיע למצב של פשיטת רגל, בטח לא אנשים שמתנהלים בתום לב היישר אל "הר של חובות" שאין להם שליטה עליו ולא יכולים לצאת ממנו עכב התנהלות כלכלית כושלת או טעות עסקית כזו או אחרת ובעיקר מתקשים להתמודד עם המצב כיוון שיש נגדם גבייה של הוצאה לפועל, עיקולים או הגבלות בבנקים וגופים שונים.

החוק החדש שנקרא חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נועד לעצור את מחול השדים ולאפשר לחייב ולנושים שלו להגיע לפתרון הוגן (עד כמה שניתן) עבור שניהם כדי לסגור את החובות הללו ולאפשר לחייב לשוב לחיים נורמטיביים כפי שהיה בעבר וללא כתם של "פשוט רגל" על כל המשתמע מכך.

מהו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי?

החוק החדש מאפשר לפנות לבית המשפט, בין אם החייב פונה או אחד מהנושים שלו, באמצעות עורך דין חדלות פירעון בחיפה, בתל אביב או בכל מקום אחר ולבקש להכניס אותו להגדרה של חדל יכולת פירעון חובותיו וככזה הזקוק לשיקום כלכלי (פירוש החוק).

התנאי לקבלת צו חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא חובות מעל 150 אלף שח ובעיקר ההוכחה שמדובר בתום לב שהוביל לחובות ולא מעשה פלילי עם כוונת זדון כלשהי.

במידה ויש צו כזה אז מתחילים הקפאת הליכים מול החייב כדי שלא יתנהלו נגדו תהליכי גבייה או עיקולים כפי שציינו קודם לכן ובמקביל איתור וריכוז כל הנכסים וההון שברשותו, בין אם בארץ ישראל או מחוצה לה, על מנת שאפשר יהיה לאמוד את היכולת שלו להחזיר את חובותיו לנושים השונים.

ברגע שיש את כל המידע הנדרש מועבר הכול לבית המשפט המטפל בתיק זה ומוגשת הצעה של בית המשפט להסדרי חוב בין החייב והנושים על סמך היכולת שלו להחזיר את החוב בתשלומים, לעתים עד 36 תשלומים, וזאת תוך כדי חישוב דמי מחייה שיוותרו לו ולמשפחתו במהלך התקופה של החזר החובות.

אם ההצעה לא עוברת ערעורים או התניות אחרות הרי שמתחיל תהליך של החזרת החוב לנושים (חלק מהחוב בד"כ) עד לסיום ההחזר. בגמר התהליך מקבל החייב הפטר חוב שאומר למעשה שהוא נקי מחובות וחוזר למעגל החיים "הרגיל".

מדוע יש התחשבות כה רבה בחייב על ידי בית המשפט?

בית המשפט מבין כיום שמריבת המקרים של צבירת חובות היא עכב התנהלות כלכלית כושלת ולאו דווקא מטרה פלילית. על כן חשוב לאפשר לחייבים להחזיר את חובם כמה שניתן מבלי לגרום להם לקריסה כלכלית כוללת שפוגעת לא רק בהם אלא פעמים רבות גם בבני המשפחה והסביבה החברתית שלהם.

כאשר מאפשרים לחייב לנקות חובותיו ולהשתקם כלכלית, הרי שהוא חוזר לתרום לחברה גם במישור הכלכלי וגם הנושים עצמם נהנים לקבל לפחות חלק מכספם בזמן סביר ולא כמו בעבר בתהליכים שנמשכו שנים ארוכות מאוד ובמקרים רבים עם מצב בו החייב כלל לא מסוגל להחזיר חובותיו ואפילו לא חלק מהם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עידן שלומן

מאת: עידן שלומןקניות 25/07/214107 צפיות
תושבי המדינה נהנים לאחרונה משפע של אפשרויות חדשות לרכישת מתנות מיוחדות. הטכנולוגיה החדשה של עולם הצילום הגיעה בסערה לישראל ומאפשרת פיתוח תמונות והדפסה שלהן כמעט על גבי כל מוצר שתעלו בראשכם. על כך במאמר שלפניכם.

מאת: עידן שלומןחוק ומשפט - כללי19/08/20686 צפיות
נקלעתם לחובות שלא באשמתכם (או שכן...) אבל באמת בתום לב? אתם לא יודעים כיצד תוכלו להחזיר את החובות הללו לנושים השונים (בנקים, חברות אשראי, ביטוח, ספקים וכן הלאה)?

מאת: עידן שלומןדיני עסקים12/07/201143 צפיות
ב 15 לספטמבר 2019 חוקק אחד החוקים החשובים ביותר בשנים האחרונות בכל הנוגע לכלכלה בישראל. מדובר על חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שמחליף את התהליך של "פשיטת רגל" כפי שהיה קיים במשך עשרות שנים וגרם נזק רב לחייבים, לנושים ולמערכת המשפט בישראל.

מאת: עידן שלומןתחבורה ורכב - כללי24/05/205453 צפיות
במידה ואתם תושבי קרית מלאכי ואתם מעוניינים להתנייד בקלות אתם מוזמנים לעשות זאת באמצעות מונית ספישל שניתן להזמין 24 שעות ביממה.

מאת: עידן שלומןבניין ואחזקה - כללי24/05/201285 צפיות
מוצר שתמצאו בכל בית ישראלי ונחשב אחד החיוניים ביותר הוא המזגן הביתי. קשה לדמיין את החיים המודרניים שלנו ללא מזגן בקיץ או בחורף וכאשר יש תקלה במזגן רובנו ממהרים להזמין טכנאי מזגנים שיגיע כמה שיותר מהר לתקן את המזגן המקולקל. הבעיה שלא תמיד יש טכנאי מזגנים מומלץ שפנוי להגיע באותו היום או אפילו למחרת לשירותי תיקון מזגנים ובחודשי הקיץ הלוהטים טכנאי המזגנים הפופולאריים תפוסים לפחות שבוע ימים מראש. אז מה הפתרון ?

מאת: עידן שלומןשיפוצים28/01/201726 צפיות
חשמלאים מספקים כיום קשת שירותים רחבה ביותר שנוגעת לאספקטים שונים בכל עבודת שיפוצים בבית שלכם, בין אם מדובר בשיפוץ יסודי של כל הבית או ריענון של מערכת החשמל הביתית.

מאת: עידן שלומןנדל"ן ומקרקעין23/11/191158 צפיות
כל קבלן שיפוצים יודע שענף הבניה איננו פשוט והתחרות גבוהה על כל פרויקט, בעיקר כיום שיש אתרים המדרגים בעלי מקצוע שונים, אפליקציות שמאפשרות העברת הפניות עבודה למנויים משלמים ובכלל סף הכניסה איננו גבוה וכל מי שקנה ארגז כלים וצבע דירה לקרוב משפחה יכול להתהדר בתואר קבלן שיפוצים.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211753 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica