פקודת פשיטת הרגל חלה על חייב , אשר חפץ להגיש בקשה , לבית המשפט של פשיטת רגל , הוא בית המשפט המחוזי , בשבתו כבית משפט לפשיטת רגל . במסגרת הבקשה לפשיטת רגל צריך החייב למלא טפסים אשר מהווים תצהיר מאושר על ידי עורך דין , בטפסים הוא ממלא פרטים על פרטיו האישיים , פרטים על בני משפחתו , על נכסים , על נכסים אשר הועברו לאחרים , על חובות להוצאה לפועל , על חובות לנושים אחרים , על מניות , על חשבונות הבנק שלו ועוד פרטים נוספים ואחרים. לטפסיי הבקשה לפשיטת רגל מצרף החייב תצהיר פשיטת רגל , אשר אמור לשקף את חובותיו , גובהה חובותיו והכנסותיו, וכן על דרך יצירת החובות. התצהיר הוא למעשה לב הבקשה לפשיטת רגל , בהתאם לתצהיר ולבקשה נבדק עניינו של החייב , מן התצהיר למד בית המשפט לפשיטת רגל , כמו גם המנהל המיוחד , ונציגו של הכונס הרשמי , וכן גם הנושים , על גובהה חובותיו של החייב , על הנושים בזכות קדימה של החייב , ועל נכסיו של החייב.
תצהיר חייב בפשיטת רגל
היות והתצהיר המכונה תצהיר חייב בפשיטת רגל , הוא לב ליבה של הבקשה לפשיטת רגל , והוא בעל משקל מיוחד כמו גם נפקות מיוחדת , על חייב לכלול בו פרטים לגבי חובותיו , נושיו , נושיו המיוחדים , ודרך יצירת החובות . לעניין דרך יצירת החובות הפרטים אשר נכללים בנושא זה צריכים להיות ראשית פרטים אמיתיים ומדויקים , שכן מקום בו הפרטים אותם מציין החייב הם לא מדויקים הדבר עשוי ,ואף יכול להוביל למסקנה כי החייב חסר את תום הלב הנדרש , לעניין ניהול הלכי פשיטת הרגל. על החייב לציין בצורה מפורשת כאמור איך נוצרה הסתבכותו הכלכלית ,אם המדובר בדרך יצירה חובות ,מאחר והחייב ניהל עסק ,סיפק לגורם אחר סחורה ולא קיבל את התמורה בעד הסחורה , מה שקרוי בלשון העם עוקץ , חשוב מאוד לציין את הדברים שכן הדבר מעיד על דרך יצירת חובות והסתבכות שלא הייתה בשליטת החייב , והדבר יכול לסייע לחייב עת הוא מגיש בקשה להפטר . המטרה בהגשת בקשה לפשיטת רגל היא להביא את החייב למצב בו הוא יופטר מחובותיו דבר שיש בו לסייע לחייב בכך שהוא יהיה יכול לפתוח למעשה דף חדש "להתחיל מחדש" מבחינה כלכלית.
תום לב
חייב המגיש בקשת פשיטת רגל נדרש להוכיח לבית המשפט כי הוא בעל תום הלב הנדרש , הן לעניין דרך ניהול עסקיו , הן לעניין דרך יצירת החובות , והן לעניין דרך ניהול הליכי פשיטת הרגל . מצב בו החייב נמצא כי הוא לא ממלא אחר דרישת תום הלב הנדרשת ממנו באחד מן המקרים , בדרך יצירת החובות , בדרך ניהול עסקיו , ובדרך ניהול הליכי פשיטת הרגל הדבר יכול להוביל לכך שבקשתו של החייב לפשיטת רגל תימחק . מה הוא תום הלב בניהול עסקים. ניהול עסקים לעיתים כרוך בסיכונים מסוימים מקום בו החייב ניהל את עסקיו שלא בתום לב משמעותו כי החייב נטל על עצמו סיכונים לא סבירים לדוגמא לקח אובליגו נוסף כאשר היה ברור כי לא יכול יהיה להחזיר את הכספים שהוא חייב. תום לב בדרך יצירת החובות , הדוגמא הכי טובה לחוסר תום לב היא יצירת חובות מקום בו ברור שהחייב לא יהיה יכול לכסות אותם, לדוגמא פיזור שיקים. תום לב בדרך ניהול הליכי פשיטת הרגל , למעשה הוא אי מילוי הדרישות הבסיסיות אשר נדרשות מן החייב בהליך פשיטת הרגל, לאמור אי תשלום הכספים לקופת הכינוס ,וגם אי הגשת הדוחות במועד או בצורה לא תקינה לאמור לא ממוסכמים.