חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הצגת ראיות חדשות בפני קצין התגמולים

שיטת הספר הפתוח , בחוק הנכים תגמולים ושיקום

אחד מעקרונות היסוד של שיטת המשפט בישראל , היא עקרון סופיות הדיון. עקרון סופיות הדיון משמעותו היא כי משמצא התובע את זכויותיו הדיוניות , ומשהפסיד בדינו , אין הוא יכול לשוב ולפנות באותו עניין שוב לאותה ערכאה שיפוטית באותו נושא , שכן בעניינו של אותו תובע מתקיים מה שקרוי מעשה בית דין.

מעשה בין דין הוא למעשה מחסום , אשר  לא מאפשר לתובע אשר הפסיד בדין , להביא את עניינו שוב ושוב לבית המשפט , וזאת מתוך מטרה  להגביל את האפשרות כי תובע טרדן יבוא שוב ושוב באותו עניין שכבר דנו בו בפני ערכאה שיפוטית כזאת או אחרת.

עקרון זה מתקיים בכל שדות המשפט והוא אחד מאבני היסוד העקיריות של כל מערכת משפטית אשר שואפת בבסיסה לאזן בין הזכויות הדיוניות של התובע ושל הנתבע תוך מניעת אפשרות מן התובע להטריד שוב ושוב את הנתבע ואת המערכת  השיפוטית.

עקרון סופיות הדיון לא מתקיים בעניינם של אלה הבאים בתביעות בפני אגף השיקום  קצין התגמולים. לאמור יש ואפשר ואפילו נדחתה תביעתו של התובע בפני בית משפט יכול הוא לבוא שוב עם אותה תביעה אל קצין התגמולים ולבקש ממנו לדון בעניין או בהחלטתו מחדש. התנאי היחיד לדיון מחדש הוא שקצין התגמולים רואה שקיימת ראיה חדשה כזאת שלא עמדה בפני קצין התגמולים בשעה שהוא נתן את החלטתו הקודמת בעניינו , ו/או בשעה שבית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום  נתנה עת נדון עניינו של אותו תובע בפני קצין התגמולים.

ראיה חדשה מה היא ?

הפסיקה פרשה באורח נרחב את משמעות הביטוי ראיה חדשה. המונח ראיה חדשה פורש ככל  ראיה אשר לא עמדה בפני קצין התגמולים עת הוציא תחת ידו את החלטתו הקודמת. במה דברים אמורים בדרך כלל ראיה חדשה היא חוות דעת, אשר שופכת אור אחר על מצבו של התובע , או תצהיר עד אשר יש בו כדי לתאר נסיבות עובדתיות אחרות אשר לא היו בפני קצין התגמולים עת הוציא זה את החלטתו הקודמת.

למי טובה שיטת הספר הפתוח ?

למי שנדחתה תביעתו

שיטת הספר הפתוח טובה לכל נכה שנדחתה תביעתו , והיום מבקש להביא למצב כי יערך דיון חוזר באותה התביעה. לאמור נכה שהגיש תביעה בגין חבלה או מחלה אשר חלה בה בזמן השרות הצבאי, והתביעה לא הוגשה בצורה מקצועית , ולאחר שאיש מקצוע עורך דין ורופא בוחן את הדברים עולה האפשרות כי יש אפשרות מעשית כי אותו נכה יוכר כנכה צה"ל לאחר דיון מחודש בתיק .

למי שהוכר בקשה סיבתי של החמרה

ישנם מקרים בהם מכיר קצין התגמולים בנכים ככאלו שהשרות הצבאי החמיר את מצבם ולא גרם לו. לרוב הכרה מעיין זו נפוצה בפגיעות על רקע נפשי , או במחלות כאלה ואחרות , יאמר על אתר כי ההכרה בנכים אשר שרתו בצבא כמי שנכותם הוחמרה היא בדרך כלל לא נכונה וחסרת בסיס משפטי.

נכים אלו יכולים לבקש מקצין התגמולים לעיין שוב בהחלטה להכיר בהם בקשר סיבתי של החמרה ולא של גרימה , ועל ידי כך להביא למצב בו ההכרה בהם תהפוך מהחמרה לגרימה דבר אשר יביא במישרין לעלייה באחוזי הנכות שלהם , וכן לעליה בזכויות אשר מועונקות להם מקצין התגמולים .

ערעור לבית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום

מקום בו נדחתה תביעתו של תובע , לדיון מחדש במסגרת סעיף 35 לחוק הנכים תגמולים ושיקום יש בידו אפשרות , לפנות בערעור בפני בית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערעורים לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום.

י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

כותב המאמר הנו עורך דין אשר מתמחה ביצוג אנשי כוחות הביטחון , חיילים שוטרים , סוהרים , נגד קצין תגמולים .

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עורך דין גיא בית און

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי01/11/151537 צפיות
המאמר סוקר את הוראות אגף השיקום העוסקת בזכאות לתג"מ 2 ותג"מ 6

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי26/02/141494 צפיות
המאמר סוקר את נושא פגיעות הראש ופגיעות הראש האורגניות וייצוג הנפגעים בפני הוועדה הרפואית.

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי07/11/131253 צפיות
המאמר מתאר את אגף השיקום אחריותו ופעולתו של האגף ביחס לנכי צה"ל ולמשפחות שכולות.

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי07/11/131286 צפיות
המאמר סוקר את ההבדל בין אחוזי הנכות הזמניים לאחוזי נכות הקבועים אשר ניתנים לנפגע על ידי וועדה רפואית של אגף השיקום במשרד הביטחון

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי07/11/131348 צפיות
המאמר סוקר את נושא אחוזי הנכות ודרך קביעתם על ידי הוועדה הרפואית כמו גם את היתרון שייצוג על ידי עורך דין בפני וועדה רפואית .

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי07/11/131209 צפיות
המאמר סוקר את אחוזי הנכות הנפשיים , אשר באפשרותה של ועדה רפואית , לתת לנכה צה"ל אשר עומד לבדיקה רפואית לפניה לצורך הערכת נכותו .

מאת: עורך דין גיא בית און חוק ומשפט - כללי07/11/131073 צפיות
המאמר סוקר את הליך פשיטת הרגל ,על כל שלביו והיבטיו לעניין חייב בפשיטת , לרבות שלב הגשת הבקשה , קבלת צו כינוס , הכרזה על החייב כפושט רגל , וחובותיו של החייב במסגרת ההליך .

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica