תחום נזקי הגוף עוסק רובו ככולו בתביעות פיצויים בגין פגיעות הנובעות מתאונות שונות. קטגוריות התאונות העקריות הן תאונות דרכים, תאונות עבודה, רשלנות רפואית ותאונות שאינן שייכות לקטגוריות אלה.
בכל מקרה של תביעה בגין נזקי גוף יש צורך בחוות דעת רפואית. זו צריכה לכלול את מהות הפגיעה, היקפה (כמותית – באחוזי נכות), תקופת השפעתה (זמנית או לצמיתות), וכמובן, חוזק הקשר הסיבתי בין נסיבות התאונה והפגיעה. בדרך כלל תוגש חוות הדעת מטעם התובע, אשר יגיש מסמך משפטי שיכין עד מומחה המקובל על בית המשפט, - רופא, מן הסתם. זאת למעט במקרה של תאונת דרכים, אז ימנה בית המשפט מומחה מטעמו להכנת דין וחשבון כזה.
נזקי הגוף, כפי שמוגדרים על פי החוק, כוללים גם פגיעות נפשיות הנובעות מהפגיעה, אשר ניתן להוכיח ולהעריך את היקפן, בדיוק באותו אופן, על ידי אנשי מקצוע מתאימים מתחום הפסיכולוגיה / פסיכיאטריה.
מובן שמבין הנושאים בתחום, המורכב יותר הוא עניין הרשלנות הרפואית. כאן יש להוכיח את הרשלנות, היינו את חוסר הסבירות שבהתנהלות איש הרפואה מול הנפגע, ביחס להתנהלותו המצופה נוכח הנסיבות הספציפיות של המקרה. גם כאן יש להוכיח כמובן את הקשר הסיבתי בין התנהלות זו לבין הפגיעה. והמקרה המורכב עוד יותר, נכון גם לשאר המקרים של נזקי גוף, הוא העניין הנפשי-רגשי, שדורש גם הוא הוכחת קשר סיבתי והערכה כמותית של מהות ומידת הפגיעה.
מבחינת תביעת הפיצויים, לכל קטגוריית פגיעה יש מנגנון פיצויים שונה. בתאונת דרכים, למשל, החוק מטיל את האחריות לפגיעה על הנהג שברכבו נפגע אדם (כולל הוא עצמו), או על נהג הרכב שבא במגע פיזי עם מי שנפגע. אין החוק מתייחס כאן למידת האשמה של האחראי. האחריות היא לצורך קביעת היעד הישיר של תביעת הפיצוי. האחראי וחברת הביטוח שלו. זאת כדי לוודא שכל מי שאירע לו נזק גופני בתאונת דרכים, תהיה לו כתובת לתביעת פיצויים. על פי החוק קיימת אף קרן ממשלתית, שתפקידה לפצות נפגע בתאונת דרכים בה לא ניתן להשית את האחריות על אדם מסוים, כמו במקרה של תאונת פגע וברח, או במקרה שלא ניתן לקבל את הפיצוי מחברת הביטוח של האחראי לפגיעה. למשל אם החברה בתהליך של פירוק, או אם היא יכולה לפתור עצמה מתשלום הפיצויים כי השימוש ברכב התבצע בניגוד לתנאי הפוליסה.
במקרה של תאונת עבודה, ישנן כמה אפשרויות תביעה, חלקן אף לא חופפות, וניתן לתבוע אותן בנפרד. ביטוח לאומי הוא האחראי הישיר לפיצוי הנפגע. מעבר לפיצוי עבור אובדן ההכנסה שנגרם, יתכן ויש חבות מעביד, מה שהופך אותו ליעד אפשרי לתביעה נוספת. על המעביד חלה החובה לוודא באופן אקטיבי בטיחות בסביבת העבודה, ומוגדר בחוק מה מצופה ממנו בעניין זה. לעיתים קיימות פוליסות ביטוח נוספות, אם מטעם המעסיק ואם מטעם הנפגע עצמו, המאפשרות, בקרות מקרה הביטוח, תשלום נוסף.