חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מחלות גידוליות - קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראסרטן15/11/20091570 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים: 

 1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף. 

2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.

 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140                            
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר הישראלי - http://www.healthnfit.org/index.php
* אתר הדיאטות עיצוב וחיטוב הגוף: http://www.dietme.co.il/   

תזונה בריאות ודיאטות (דיאטה) : http://www.2all.co.il/Web/Sites/diet-kobi/

http://blogerim.co.il/bodybuilding

דיאטות, הרזייה וחיטובים: http://blogerim.co.il/kobi

תחרויות מרי ישראל ופיתוח גוף (בודי בילדינג): 

מחלות גידוליות - קובי עזרא

גידול- באופן כללי מחלקים את הגידול לשפיר וממאיר , המינוח סרטן מתייחס לגידול ממאיר CANCER - מאליגמי, ראשית יש לדעת על המידע הגנטי הקיים בתא. יש לנו שני סדרות של כרומוזומים שהם לא שווים בגלל שלאחד מגיע מהאם והשני מהאב - הגן ליצירת אלבומין חייב להיות שווה בגלל שהוא חיוני לחיים והגן לצבע העיניים יכול להיות שונה - בגלל שהוא לא חיוני לחיים. המידע הגנטי הוא מידע ליצירת חלבונים ,ב-DNA מעתיק את ה-DNA , הריבוזום קורא את ה-RNA ואז יוצר ח' אמינו חלבונים.

מדוע התא מתחלק?

1) בכדי להתרבות ולגדול ,

2) להתרבות ולהחליף תאים מתים,

3) חידוש רקמות כמו מע' נשימה-רירית וכו'.

4) כדי לאפשר התמיינות של התאים.

גורמים שקובעים את קצב החלוקה הם:

•1)      המידע הגנטי- לכן תאים שונים מתחלקים בקצב שונה, ישנם תאים כגון המוח שלא מתחלקים ולעומת זאת ישנם תאים שמתחלקים בצורה מאוד מהירה כגון: רירית המעי והעור- רק חלק מהמידע הגנטי מבוטא - הגנים המיוחדים שמופעלים בכל תא הם אלה שקובעים את חלוקתם.

•2)      דרישות הרקמה: התא יכול להתאים את עצמו למצב, בקרה בעזרת הורמונים או חומרים כימיים אחרים המכונים גורמי גדילה-בקרה גנטית דינמית.

•3)      תהליך גידולי נובע מהפרעה באיזון לתהליך החלוקה, שגורמת לחלוקה מהירה של תאים ברקמה מסוימת.

גורמים לגידול:

א) עישון- סרטן הריאה, פה, לוע, וושט, שלפוחית השתן, ערמונית.

ב) קרינה רדיואקטיבית או טיפול קרינתי בסרטן שיכול לגרום לסרטן, קרני ה- UV יכולים לגרום למלנומה -בגלל שזהו אזור חשוף. גז הרדום גם פולט קרינה, מיקרוגל. ואלקטרומגנטיות - בעוצמה גבוהה.

ג) חומרים כימיים: יכולים להיות בתזונה, אלכוהול גורם לסרטן הלוע, הגרון ,הכבד ועוד, חומרים כימיים שנמצאים בתעשייה, חלקם תרופות (בעיקר תרופות כימותרפיות).

ד) וירוסים: המידע הגנטי של הוירוס חודר ומתלבש על המידע הגנטי של התא וע"י כך הוא יכול להפעיל גנים  מזרזי חלוקה או לדכא גנים מעקבי חלוקה - וירוס  הפטיטיס C ו-B , סרטן באיבר המטרה-בכבד, וירוס HPV  (יומן פפילומה וירוס)  יבלות וירליות, באזור צוואר הרחם,הגרון (דרכי הנשימה) אך 5 וירוסים מסרטנים  ממשפחה של מאות. הוירוס שגורם למחלת הנשיקה גורם פוטנציאל  מסרטן-בא  לידי ביטוי באפריקה ובמזרח הרחוק. לוקמיה לעיתים היא מצב \ נגרם  מוירוס TLV  קרוב של האיידס.

ה) גנטיקה - תורשה - מוטציה שקיבלנו בתורשה מהורינו או משיבוש בתהליך העוברי או בתהליך מיקרי. הם גורמים לביטוי מוגבר של גנים מזרזי חלוקה (גידול,אונקו-גנים) או עיקוב של גנים מעקבי חלוקה.

•·         ישנה מע' גנים נקראת מע' תיקון DNA  שיודעת לתקן DNA , מוטציה במ"ע התיקון יגרום לכמה סוגי סרטן, ישנם מס' מקרים בהם התורשה הגנטית דומיננטית ביותר, מספיק גן אחד הנגרם בתורשה לפריצת הסרטן.

כשל חיסוני: תמיד ישנם בגוף התחלה של גידולים ומע' החיסון מזהה ומטפלת, מזהה ומחסלת- גידול הוא למעשה כשל של מע' החיסון. קל וחומר שמדובר במע' חיסון כושלת נרכשת או מולדת , סטרס : הוא פוגע במערכת החיסון.

•·         הקובעים העיקריים של סוג הגידול הם: סוג ההפרעה הגנטית. גורמים נוספים: מע' החיסון תפקודה ובקרה חיסונית. כשיש גידול שפיר ואנו מגרים  אותו אז ישנה יכולת העברה לממאיר.

•·         יש הטוענים שגידול שפיר היה אמור להפוך לממאיר, אך מע' החיסון עצרה אותו.

•·         שפיר (בנינגני) ממאיר-סרטן,מאליגני, ההבדל בין שני המצבים העיקרי הוא שליחת גרורות

•·         התהליך הסרטני-הוא מהיר ואלים יותר ואיבוד התפקוד התאי גדול יותר. התא הבילגני- יש לו יכולת התמיינות.

•·         גידול שפיר אחד שונה מהשני, אך הדבר החשוב יותר הוא בגידול ממאיר- כלומר ניתן לומר שהגידול בו שפיר או ממאיר + תת כותרת כגון: שפיר לפני הממאירות.

 

גרורות נשלחות במס' דרכים :

א) פיזור דרך הדם או כל רקמה,

ב) הלימפה מנקזת נוזלים מהרקמות והעברת תאים, צינורית הלימפה חדירה יותר

ג)פיזור מקומי- כתוצאה ממגע נקודה .

ד) פיזור אנושי: כמו ביופסיה, בעת כריתת גידול , חלק מהתאים נשפכים ויכולים ל"הדביק" תאים אחרים.

•·         הפיזור: הוא לא אקראי- הפיזור ספציפי לסרטן- לפי סטטיסטיקה ניתן לדעת על סרטן מסוים שיגרום לסרטן, במקום אחר לדוגמא סרטן הפרוסטטה- לעצמות, מעי גס-לכבד.

•·         הגרורה נאמנה למקורה - כלומר לפי הביופסיה של הגרורה ניתן לזהות מאיפה הגידול הגיע, המראה הוא לפי מקור הגידול.

•·         התהליך השכיח ביותר בכבד הוא גרורה - בגלל שהכבד סובל מגידולים מטסטטיים - כאיבר מרכזי.

•·         הבחנה: על פי הקליניקה. יכול להיות שהתופעות הקליניות יאחרו לבוא. באופן כללי ירידה במשקלו- הגידול מפריש חומר שגורם לפרוק רקמות בגוף וגם הגידול גודל ודורש יותר, חולשה, אנמיה ממושכת, תת תזונה וחוסר תאבון לאורך תקופה של חודשים לא מוסבר, גושים בגוף , כגון: גידולים שקיימים בשד, בסחוס וכו'. כתמים שומות שגדלות , הכוונה למלנומה, התייחסות לצבע, סדרות השוליים, במרקם, כלימה שמהווה אסימטריה.

דימומים באזורים שונים בגוף- מע' עיכול,מע' מין אצל אישה , שינויים בהרגלי היציאה וכו'.

הקאות,צרידות או שיעול טורדני ללא סיבה ברורה, שינויים נירולוגיים כגון: טשטוש ראייה, כאבים בעצמות - בלוקמיה.

•·         לכן עושים בדיקות סקר בכדי לא להגיע למצב מאוחר - לאחר גרורות עושים סקר

א) במחלות גידול שכיחות

ב) שיש אפשרות לטפל אם מגלים מוקדם

ג) שיש בדיקה מדויקת כגון: משטח PAP לצוואר הרחם,

ד) כשהגידול איננו פורץ במהירות גבוהה מידיי + בדיקת סקר: שד, צוואר רחם, קולון - כל אדם מעל גיל 65, לאוכלוסיות סיכון עושים בדיקה תקופתית.

•·         צורות הבחנה

א) בדיקות הדמיה- רנטגן. CT,MRI , אולטרסאונד, מיפוי איזוטופים (עצמות,תירואיד וכבד) ב) הסתכלות אל תוך חללי הגוף- אנדוסקופיות למיניהם כגון: גסטרוסקופיה,

ג) בדיקת דם, ישנם מרקרים הנמצאים בדם לסרטנים מסוימים כגון: CEA- למעי הגס, PSA - לפרוסטטה וכו'. יחד עם זאת השימוש בהם לאבחון מאוד מוגבל עקב ספציפיות נמוכה, אך משתמשים באותם סממנים בכדי לעקוב לאחר התפתחות ונסיגת הגידול.

ד) הבחנה רקמתית (ביופסיה),

3 מטרות :

1) אבחון - שפיר או בממאיר הוא באופן כירורגי- אך משאירים גרורות .

2) טיפול קרינתי - הוא מקומי, אך פוגע גם ברקמות בריאות ולכן יש לנו סכנה לגידול משני. ההקרנה פוגעת ב-DNA , בעיקר ב-DNA שנמצא בחלוקה - בעיקר בתאי הגידול, לעיתים עושים הקרנות קבועות- פשוט שותלים בגוף שפורפרת .

3) טיפול כימותרפי - טיפול סיסטמי בתרופות שחלקן טבעיות וחלקן סינטטיות, כאשר המחנה המשותף העיקרי שלהם הוא פגיעה ברקמות של חלוקת התאים.

4) טיפול כימותרפי מקומי-בגלל שאין אפשרות לעלות במינון התרופה - ע"י הזרמת התרופה לאזור הגידול.

5) טיפול חיסוני (אימוני):

א) ריגוש מע' החיסון: לוקחים ביופסיה של תאי הגידול והחיסון ומפגישים אותם מחוץ לגוף- במבחנה ולאחר מכן מחזירים את תאי החיסון לגוף-הם כבר מכירים את תאי הגידול וכך תוקפים אותם,

ב) את מע' החיסון ע"י אינטרפרון או אינטרלוקימים, שמאיצים תגובה חיסונית,

ג) הוצאת רקמת הגידול, לאחר תהליך מסוים להכניסה חזרה ואז הגוף (מע' החיסון) מכירה ופועלת כנגדם.

ד) כל מיני אופציית: לדוגמא בפרוסטטה היפרטרמיה מעכבת את התפתחות הגידול.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201660 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191635 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/131916 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/131607 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה01/08/131677 צפיות
דיאטת אטקינס: ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום. דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטת אטקינס. התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/04/131860 צפיות
מחקר על השפעות של דיאטה ללא פחמימות על פי מחקרים תצפיתיים תוכננו רופאים ומדעני תזונה, נמצאו ביצועים גופניים בלתי תקינים הם נפוצה אך אינם מחייבים תוצאה של דיאטת דלת פחמימות או דיאטה ללא פחמימות. אך יחד עם זאת, שימוש טיפולי בדיאטות קטוגניות לא צריך לחייב הגבלה מכל עבודה פיזית או פעילות גופנית, עם הייחודיות שהיכולת האנאירובית היחידה היא מוגבלת, כגון הרמת משקולות. במקרה זה, בשל רמות הגליקוגן הנמוכים בדיאטה קטוגנית, ספורטאים תחרותיים קשה עד כדי שאינם מסוגלים לעקוב אחרי זה סוג של דיאטה. בשנת 1939 שני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה03/04/131651 צפיות
מיץ טהור מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, מיץ צם לעתים קרובות להשתמש בחוקן או משלשלי צמחים או מים מלוחים בתקופת צום יעילים לסלק פסולת מהמעיים והמעי הגס. שיטה נוספת להשגת אפקט זה כרוך קליפות פסיליום בערבוב עם המיץ הטבעי. בגלל שפסיליום אינו נספג לגוף, אך הוא סופח נוזלים באופן משמעות, כך הוא יוצר את העיקר הנחוץ כדי להקל על פינוי.

מאמרים נוספים בנושא סרטן

מאת: amirdadon90סרטן21/03/171943 צפיות
אין ספק שאחת מהמחלות המטרידות ביותר בעידן שבו אנחנו חיים זו מחלת הסרטן על כל גווניה השונים.

מאת: ravivorסרטן25/02/153519 צפיות
צריכים לעבור בדיקת קולונוסקופיה? רגע לפני כדאי לדעת שיש שני סוגים עיקריים של בדיקות - הרגילות והווירטואליות. על ההבדלים בין הסוגים במאמר שלפניכם.

מאת: רונית מיכאליסרטן12/11/142531 צפיות
האפשרות לקבל מרשם קנאביס רפואי והסגולות הטובות הרבות של החומר מעוררות עניין בקרב מטופלים רבים. אם הנכם סובלים ממחלה קשה הכרוכה בכאבים חזקים, אבדן תיאבון ושאר תסמינים התואמים את סגולות הריפוי של הקנאביס כדאי לפנות לרופא המטפל לבירור זכאות למרשם קנאביס רפואי ושימו בו למטרה הקלה בכאב ותסמיני המחלה. כאן תוכלו למצוא מידע שימושי אודות קנאביס רפואי.

מאת: ניר נתנזוןסרטן28/09/143086 צפיות
סרטן העור הוא תופעה נפוצה ההולכת ומתפשטת ברחבי העולם. החור באוזון במקביל לעלייה בזמן הנופש והחופש שנובע מעלייה באיכות החיים, מובילים יותר ויותר אנשים להיחשף לשמש בצורה יותר ויותר רחבה.

מאת: Shiraסרטן17/06/145126 צפיות
מחלות עור הן חלק מענף הדרמטולוגיה ברפואה שמתעסק במחלות עור שונות. העור הוא החלק הגדול ביותר בגוף, והוא מהווה את המעטפת החיצונית לשמירה על הגוף כולו. העור בנוי משלוש שכבות שונות. הראשונה מכונה אפידרמיס, האמצעית מכונה דרמיס והשכבה התחתונה מכונה היפודרמיס. מחלות העור הנפוצות ביותר הן אלה שפוגעות בשכבה העליונה. בשכבה זו יש את הכמות הגדולה ביותר של פתולוגיות, מכיוון ששכבה זו חשופה לעולם החיצוני, שממנו מגיעות רוב הסיבות למחלות העור השונות.

מאת: יוסי קרמר סרטן15/02/149102 צפיות
לוקמיה. מהי הסיבה ללוקמיה? לוקמיה היא תופעה פיזיולוגית שמטרתה השמדה עצמית פנימית לשם מימוש הרצון למות. לוקמיה מחולקת לשתי תופעות פיזיולוגיות, אחת שנפוצה בקרב הילדים הנקראת לימפוציטית ואחת שנפוצה אצל מבוגרים הנקראת מיאלואידית. המשך במאמר...

מאת: eli levyסרטן21/11/138870 צפיות
מבין הסימנים השכיחים לסרטן הפרוסטטה בולטים ליקויים במערכת השתן. ליקויים אלו מורגשים ע"י המטופל ולכן קל להבחין בהם. יחד עם זאת, שכיחות סרטן הפרוסטטה הולך ועולה עם גיל המטופל, כאשר בד בבד, ללא קשר לקיומו של סרטן זה, שכיחים גם ליקווים בתפקוד המיני ובמערכת השתן.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica