מהם סימנים לסרטן הערמונית וכיצד הוא ניתן לטיפול
מבין הסימנים השכיחים לסרטן הפרוסטטה בולטים ליקויים במערכת השתן. ליקויים אלו מורגשים ע"י המטופל ולכן קל להבחין בהם. יחד עם זאת, שכיחות סרטן הפרוסטטה הולך ועולה עם גיל המטופל, כאשר בד בבד, ללא קשר לקיומו של סרטן זה, שכיחים גם ליקווים בתפקוד המיני ובמערכת השתן.
מה עושים?
ההמלצה הרפואית היא להיות ערניים לכל שינוי במערכות אלו, ובמקביל , החל מגיל 50 ואילך להקפיד להיבדק אצל אורולוג אחד לשנה. בבדיקה שגרתית זו ממשש האורולוג את בלוטת הערמונית ובהתאם לגודלה מחליט על נחיצות ביצוע בדיקות נוספות: בדיקות דם המאתרת קיומו של חלבון SPA המעיד על ממצא סרטני, ביצוע ביופסיה ועוד.בדיקה תקופתית זו מתבצעת דרך הרקטום ואינה כרוכה בכאב. זה המקום לציין כי איתור קיומו של חשד לסרטן הפרוסטטה או וידוא קיומו הלכה למעשה מוקדם ככל האפשר, מעלה בצורה משמעותית את סיכויי ההחלמה ואת החזרה לניהול חיים תקינים.
טיפול בסרטן בלוטת הערמונית:
בהתאם לדרגת הסרטן כך, כמובן, גם הטיפול שניתן. במקרים בהם יש צורך לכרות את בלוטת הערמונית, ישנן קליניקות בהם מתבצעת פעולה כירוגית זו באמצעות רובוט דה וינצ'י. רובוט זה משמש לביצוע התערבויות כירוגיות נוספות, כאשר היתרון המשמעותי של טכניקה מתקדמת זו היא ביכולת לבצע את הניתוח בצורה מדויקת, ללא ביצוע חתכים ארוכים ועמוקים בחלל הבטן, מה שמלווה בקיצור משמעותי של זמן ההחלמה וחזרה לחיי השגרה.
מה הרעיון העומד מאחורי ניתוח רובוטי?
הפצינט שוכב בחדר הניתוחים, כאשר רובוט דה וינצ'י נמצא מצידיו. הרופא המנתח נמצא בחדר עבודה, הממוקם בחדר הניתוח עצמו, והוא למעשה זה שמפעיל את תנועות הרובוט. במלים אחרות, ניתוח רובוטי מתבצע ללא מגע יד אדם, אולם הוא אינו מקבל הוראות אוטומטיות כמו רובוטים אחרים המשמשים אותנו לפעולות היומיום (מכונות כביסה, מדיח כלים וכדומה), אלא מותנה בתנועות ידיו הספציפיות של האורולוג עצמו. קל להבין כי לא כל אורולוג ולא כל מנתח, מנוסה ככל שיהיה, יכול לבצע ניתוח סרטן הערמונית באופן רובוטי. מעבר לידע הרפואי ולניסיון הנדרשים, נדרשת מיומנות ובקיאות מוחלטת בהפעלת הרובוט.