פינוי כביסה פנאומטי, לשמירה על היגיינה מקסימאלית במינימום זמן
כמות הכביסה המזוהמת שמתכבסת מידי יום בבתי החולים היא עצומה. למותר לציין כי אין מדובר ב"כביסה סטנדרטית" אלא בכביסה, שמכורח המציאות, דורשת הרתחה וחיטוי. פינוי כביסה בדרך המסורתית, לפיה אחיות מעשיות עורמות את הכביסה , מרכזות אותן לתוך עגלות שנמצאות בפרוזדור, ומשנעות אותן לעבר חדרי הכביסה, תוך שהן חולפות על פני המטופלים המאושפזים, גם אורכת זמן רב, וגם מחבלת בשמירה על היגיינת המקום ועל בריאות הפציינטים. שינוע כביסה בדרך זו מלווה בריחות רעים ופגיעה באסתטיקה. זה המקום לציין כי מטופלים בעלי מערכת חיסונית נמוכה במיוחד חשופים עוד יתר לנזקים בריאותיים בגין חשיפה או קירבה לחיידקים הנמצאים על כביסה זו. מערכות שינוע פנאומטי בבתי חולים הונדסו, בין השאר, גם לצורך מענה יעיל ובריא יותר לטיפול שוטף בכביסה.
כיצד עובד המנגנון הזה?
בכל קומה בבית החולים ישנו פיר, שמיועד להשלכת כביסה מלוכלכת. אין צורך להעמיס כביסה על פני עגלות, להמתין עד שהן תמלאנה, ובינתיים לסבול מריחות לא נעימים ושהייה בקרבת מקור זיהום. אותה כביסה שמושלכת לתוך הפיר נופלת, פשוטו כמשמעו, עד לקומת המרתף- שם ממוקמים חדרי הכביסה. ישנם בתי חולים הבנויים באופן כזה, המצריך קליטת הכביסה ואיסופה בקומת המרתף ושינועה לעבר חדרי הכביסה עצמם. כך או כך, באמצעות מערכות פנאומטיות שמשתמשות בקרונות חשמליות כל תהליך פינוי הכביסה והעברתו לעבר חדרי הכביסה הוא יעיל יותר, מהיר יותר, חוסך בכוח אדם ומפנה ידיים עובדות לטיפול בחולים ולמתן מענה לצרכיהם, וכמובן מונע מהם כל מגע או קירבה לאותו מקור זיהום: ערמת כביסת בית חולים מלוכלכת.
האם פינוי כביסה פנאומטי מיועד אך ורק לשימושם של בתי חולים?
אין ספק שמערכת שינוע זו מייעלת מאוד את הטיפול בכביסה בבתי החולים , בפרט שבמקרה זה מדובר לא רק בערמות כביסה בלתי פוסקות אלא גם בשילוב של כביסה מזוהמת וקירבה של אנשים חולים. שילוב שיכול להיות קטלני. מנגנון שינוע זה יכול להיות יעיל ביותר גם בבתי מלון או בגופים נותני שירות מסוג זה העובדים עם נפח כביסה גדול. מעבר להגברת האסתטיקה של המקום, מדובר, כאמור, בחיסכון עצום של כוח אדם ושעות עבודה, או במילים אחרות, בניצול נכון ומושכל של משאבים.