חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

רשלנות רפואית - פגיעה באוטונומיה של הגוף

יעל (שם בדוי) קצינה בצה"ל בגיל 35 הגיעה לבית החולים בעקבות חשש לגידול ממאיר בצוואר הרחם. הרופא המטפל ערך מספר בדיקות ובהן גילה כי הגידול התפשט לכל עובי צוואר הרחם ולפיכך לא היה מנוס, אלא לבצע ניתוח אשר הוביל לכדי כריתת כל הרחם.

יעל טרם הביאה ילדים לעולם בשלב הזה, ולכן המשמעות של ניתוח שכזה הייתה עבורה משמעותית וחמורה ביותר, לא כל שכן מקום שקיימות אפשרויות רבות אחרות טרם ביצוע ניתוח של כריתת רחם, על כל המשתמע מכך.

בעקבות התוצאה הטרגית הזו החליטה יעל להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד בית החולים והצוות המטפל.

התביעה הוגשה בבית המשפט המחוזי ונטען בה כלפי בית החולים, כי היה על הרופא לנסות ולמצות את כל הפתרונות האלטרנטיביים האחרים הקיימים במקרה של גידול בצוואר הרחם, בטרם החליט לבצע את האופציה הקיצונית ביותר, כדוגמת הקרנות או הסרת הגידול עצמו.

בנוסף לכך, הצוות הרפואי לא נתן ליעל הסברים על ההליך הרפואי המורכב שאותו היא עומדת לעבור ואת ההשלכות שיהיו לכך על חייה. כך גם לא הוצגו בפני יעל חלופות לטיפול בגידול. אמנם יעל חתמה על כתב  הסכמה, אך היה זה כתב הסכמה מאוד כללי, ללא פירוט מספיק כדי שיהיה בו את המידע המהותי לעניין ההחלטה באם לבצע את הניתוח או לא.

טענה חשובה נוספת שהעלתה יעל לעניין רשלנות רפואית היא כי בשל העובדה כי היא טרם הביאה ילדים לעולם, הרי היה על בית החולים להציע לה את האפשרות של הקפאת ביציות. שכן, יעל חזרה ודרשה בפני הצוות הרפואי את החשיבות הרבה שיש עבורה בהבאת ילדים לעולם שהם צאצאיה הביולוגים ולכן הייתה כאן התעלמות מוחלטת מבקשתה בעצם ביצוע הניתוח להסרת הרחם.

יעל ביקשה כי בית המשפט יפצה אותה על הנכות ממנה היא סובלת, הנזק הפיזי והנפשי שנגרם לה בעקבות הסרת הרחם, על כך כי תאלץ להביא ילדים לעולם דרך פונדקאית ויהיה עליה לשאת בעלויות הרבות הכרוכות בכך. כמו כן דרשה יעל פיצוי בגין הנזק שנגרם לה במציאת בן זוג והצורך לעזוב את תפקידה הצבאי ולפרוש מהשירות הצבאי, שכן הפרופיל שלה הורד למינימום.

מנגד, נטען על ידי הצוות הרפואי כי הטיפול שניתן ליעל היה סביר בהתאם למקובל ולא הייתה כל רשלנות רפואית, שכן, הבחירה בכריתת רחם על פני טיפולי הקרנות הייתה שלה בלבד. עצם העובדה כי היא עדיין בחיים ויכולה לתפקד באופן מלא מלמדת על כך שהניתוח הצליח ומאפשר לה המשך של חיים נורמאליים.

בית המשפט המחוזי דן בכל טענות הצדדים כפי שאלו הובאו בפניו בהתייחס לחוות הדעת של המומחים משני הצדדים והגיע למסקנה כי הטענה לעניין רשלנות רפואית לפיה אילו היו בוחרים באלטרנטיבה של הקרנות על פני ניתוח להסרת הרחם, יעל הייתה יכולה להרות, אינה מתקבלת. שכן, הוכח באמצעות המומחים כי בשני המקרים לא הייתה יכולה יעל להרות ולכן טענה זו נדחתה.

עם זאת, פסק בית המשפט המחוזי פיצויים בגין רשלנות רפואית על סך של חצי מיליון ש"ח הואיל והצוות הרפואי לא הסביר באופן ברור ליעל את האלטרנטיבות שישנן ולפיכך נפגעה האוטונומיה שלה כמטופלת להחלטה איזה טיפול היא רוצה לעבור. חשוב לדעת - זכותו של החולה לקבוע איזה סוג של הליך רפואי הוא רוצה לעבור ואין לצוות הרפואי את הזכות לקחת את האוטונומיה החיונית הזו ממנו, במיוחד כאשר מדובר בטיפול רפואי של הסרת הרחם, שיש לו השפעה ומשמעות גורלית עבור כל אישה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלמוג-שפירא משרד עורכי דין

ייצוג והופעה בתי המשפט בתחום של תביעות ביטוח ונזיקין, לרבות רשלנות רפואית

עקבו אחרינו בפייסבוק - www.facebook.com/AS.LawOffices

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין

רשלנות רפואית הפכה לעילה פופולרית בשנים האחרונות. בחלק מהמקרים, מן הסיבות המוצדקות. הגם שמשרדנו מייצג לקוחות פרטיים חשוב לנו להביא בפניכם גם מקרים מהפסיקה בהם לא התקבלה טענת הרשלנות על ידי החולה. חשוב לדעת - לא כל נזק נובע עקב רשלנות רפואית. עיינו ולמדו. קריאה מהנה.

רשלנות רפואית בהריון - איך בוחנים ? מה עושים ? בכתבה הבאה סקרנו עבורכם בקצרה את הנושאים המרכזיים בנושא משפטי רגיש זה. מדריך מקוצר מאת עורכי הדין אלמוג-שפירא

מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית

מאת: עורך דין ירון מויאלרשלנות רפואית26/07/172326 צפיות
מערכת המשפט הישראלית מורכבת משלוש ערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט שלום. לצד אלו ישנן מספר ערכאות מקבילות: בית המשפט לעניינים מנהליים, בתי משפט למשפחה, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט לעניינים מקומיים ועוד. מורכבות מערכת המשפט ותחומי הסמכויות השונים של כל ערכאה מחייבת עורכי דין להתמקצע בתחומי משפט מסוימים, בכדי שיוכלו לספק ללקוחותיהם שירות מקצועי מתוך היכרות התחום באופן מעמיק על כל רבדיו.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית14/12/161847 צפיות
הדרך הנכונה להגיש תביעה ולדרוש פיצוי כספי בגין רשלנות רפואית בלידה היא לפנות למשרד עורכי דין עם ניסיון מעשי בטיפול בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בלידה... קרא עוד

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית28/03/161838 צפיות
מה חשוב להכיר ולדעת כדי לבחור נכון עורך דין רשלנות רפואית? מעבר לניסיון, יש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

מאת: עו"ד אסף אודיזרשלנות רפואית14/03/161853 צפיות
מהי רשלנות רפואית? מה הן הסיבות בגינן ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגוף הרפואי המטפל ומה הן תביעות הרשלנות הרפואית הנפוצות ביותר בישראל? כל מה שבאמת צריך לדעת על רשלנות רפואית בשורות שלפניכם.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית07/10/152874 צפיות
לא מעט מקרים של רשלנות רפואית חמורה הסתיימו במוות של המטופל. מיהו התובע בתביעת רשלנות רפואית במקרה כזה? על אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים? על כך במאמר שלפניכם.

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית21/07/152148 צפיות
חברת הביטוח והמוסד הרפואי מעוניינים לחתום על הסכם פשרה כאשר הם יודעים שהתביעה תתקבל בבית המשפט. האם כדאי לחתום על הסדר פשרה?

מאת: אלעד שניררשלנות רפואית25/03/152125 צפיות
לא כל מקרה של רשלנות רפואית גורר פיצוי כספי. עם זאת, מעניין לבדוק כיצד נקבע גובה הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית בלידה ומה עלול להשפיע עליו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica