חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

5 המלצות מנצחות לניהול עסק קטן

כלכלת העולם כמו כלכלת ישראל מתבססת על עסקים קטנים. זו לא קלישאה ולא המצאה, זו פשוט עובדה. העסקים הקטנים מניעים את הכלכלה ובעצם מצמיחים אותה. העניין הוא שכ 8% מהעסקים הקטנים הללו נסגרים מדי שנה. במושגים של מדינתנו, מדובר בכ 35,000 עסקים קטנים שנסגרים מדי שנה. אם נבדוק לסיבת סגירתן הרי שנמצא לרוב שזו טמונה בניהול, ניהול לא מספיק מקצועי אשר הביא בסופו של דבר לסגירת העסק.

במאמר זה אני רוצה להביא בפניכם 5 המלצות אשר יכולות לסייע לבעל עסק קטן לנהלו בצורה מיטבית:

סוף מעשה במחשבה תחילה. אין זה חדש ש"הכל מתחיל ונגמר בראש", בחשיבה מקדימה, בתכנון ההתחלתי והבלתי נגמר. אם רוצים להצליח בניהול עסק, גם אם הוא עסק קטן, מומלץ ורצוי שתהיה תוכנית פעולה. זו לא חייבת להיות בהכרח תוכנית כתובה אבל שתהיה ידועה לבעל העסק. כזו שתבנה על בסיס הגיוני, על פי צעדים מדודים ובדוקים כאשר צעד א' מחויב להיעשות לפני צעד ב' ולא להפך. תוכנית שתבנה על בסיס הגיון ולא כזו שנראית כמו מטח יריות באוויר.

תכנון זמנים. מעמסת המטלות בניהול עסק בכלל ובניהול עסק קטן בפרט היא רבה. כמעט בלתי אפשרי להספיק ולעשות הכול לבד. תכנון זמנים במקרה זה היא ההמלצה הבאה. עשה את מה שאתה חייב לעשות עכשיו ודחה את הפחות דחופים. כמובן שנכון הוא להתייעץ ואף להיעזר במידת הצורך כך שלא תבזבז זמן לריק על פעולות שאחרים יכולים לעזור לך בכך. כאשר תעשה זאת תגלה שאנשים ישמחו לעזור: בני המשפחה, חברים, קולגות, לקוחות, ספקים ואפילו מתחרים יכולים לספק מידע, לתמוך כלכלית ולהאיר את עיניך בפרטים שאינך בקיא בהם.

פרסום ויחסי ציבור. עסק קטן צריך לפרסם את עצמו אבל לא צריך להשתמש בהכרח בכלים שבהם משתמשים העסקים הגדולים. שיטת השיווק שבו מבקשים מהלקוחות / ספקים המרוצים להמליץ עליכם בפני אחרים הינה שיטה אפקטיבית וחינמית. כמו כן, הצטרפות למעגל עסקי יכולה להיות אופציה זולה שעדיין מפרסמת את העסק במקום בו הוא נמצא. גם אתר אינטרנט שמביא לקוחות לא חייב להיות בתשלום אלא חינמי. קיימת גם אפשרות ליצירת שיתופי פעולה עם ספקים או עסקים אחרים מתוך מטרה לקדם את שניכם. פרסום הוא חובה לכל עסק, ועסק קטן יכול לעשות זאת בתחכום ובמינימום עלות.

ניהול פיננסי. תחזית רווח והפסד, תזרים מזומנים וכן כמה הכנסות נדרשות לאזן את העסק הקטן הם תנאי בסיסי לניהול עסק בכלל ועסק קטן בפרט. כאשר יוצרים את התחזיות מתחדדות המחשבות ומתחילים ליצור גם פעולות כדי ליישמן. אם בפיננסים עסקינן הרי שרצוי לבחון את גובה הריביות בשוק שמקבלים עבור הלוואות העסק ואת מידת הכדאיות למחזור הלוואות קיימות לפני שעושים פעולה כלשהי. התמקחות עם הבנק להטבה בהחלט יכול לעזר. ניהול פיננסי יעיל כולל בתוכו גם ניהול המלאי בצורה אופטימלית, העמקת הטיפול בלקוחות שלא משלמים וקיצור תנאי אשראי. עצם השליטה במידע הפיננסי בעסק יכולה להועיל ולשפר רבות את המצב הפיננסי של העסק.

האמן בעצמך. גם אם קשה ונראה שזה לא הולך או תקוע אז אל ייאוש. לעיתים מספיק יום אחד לא טוב כדי לשבור את נפשו של האדם. מי מנהל עסק צריך להבין שהוא נכנס למסע מאתגר שלוקח זמן עד שרואים את פירותיו ונחים על זרי הדפנה ועד אז צריך לעמול קשה ובעיקר...להנות מהעשייה. בהצלחה !

כותבת המאמר:

 

חדוה יוסף, יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

מייל hedvajosef@gmail.com

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג http://hedvayosef.blogspot.co.il/

חונכת מטעם מטי

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14983 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131850 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131828 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131891 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131932 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131705 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131387 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211533 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211338 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211198 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211369 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201284 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201217 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201065 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica