חפש מאמרים:
שלום אורח
02.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יעוץ עסקי לעסקים – מיותר או נחוץ?

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/20131373 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בתוך עמי אני חיה ושומעת לעיתים בקרב אנשי עסקים את המשפט הנפוץ: "אני לא צריך יעוץ עסקי, אני יודע מה טוב לעסק שלי ואף אחד לא מכיר אותו יותר טוב ממני". אם אני מתבקשת לענות אז  לרוב תשובתי תהיה: "אתה צודק, אתה בהחלט לא זקוק ליעוץ עסקי, זקוק לו רק מי שמוכן להסכים להנחה שהוא לא יודע הכל על העסק שלו".

בבואי לבחון את השאלה שנשאלת לעיל אני רוצה לספר סיפור על עסק, לא עסק ספציפי שאני מכירה, אלא את סיפורו של כל עסק. נרקם רעיון במוחו של היזם אשר בשלב מסויים מעבירו לפסים מעשיים. הרעיון יתחיל בדרך כלל בתוכנית מפורטת הכוללת השקעה כספית (במידת הצורך), תוכנית שיווקית, קביעת עלויות ומחירי מכירה, מספר עובדים ותקציב שכר, בקיצור – עבודה רבה.

עם הזמן העסק הולך וגדל וזו מחייבת התמודדות קבועה עם הלקוחות, ספקים ועם המתחרים. התחרות לא הופכת את החיים קלים אבל היא בהחלט מאתגרת אותם. בתוך כל זה צריך להמשיך לשמור על רווחיות ועל צמיחת העסק.

מרוץ החיים לא תמיד מאפשר לנו לעצור ולבדוק את המצב. הוא לא תמיד מאפשר לנו להתכוונן  ולהמשיך הלאה. לפעמים יהיו אלו המשברים או התקלות אשר יכריחו אותנו לעצור ולחשוב לאן פנינו מועדות ומה אפשר לשפר ולתקן. אני תוהה האם עסק צריך להגיע למצב כזה ואז לבחון אפשרות לקבלת יעוץ עסקי לעסקים או שמא יכול לחסוך זאת. לצורך כך אשאל את שתי השאלות הבאות:

מתי יעוץ עסקי לעסקים הוא מיותר לעסק?

ברצוני לציין בפניכם מספר מצבים בהם יעוץ עסקי לעסקים לא תורם רבות לעסק ובעצם מיותר:

· כאשר העסק מכיל מספר אנשים בעלי ראייה שונה, מומחיות שונה וזו מובאת לידי ביטוי בעסק, זאת אומרת בעסק יש סיעור מוחות תמידי ופורה אשר מזהה מראש מצבים של משבר ופותר אותם לפני שאלו מתרחשים.

· כאשר קיימת פתיחות מצד בעל העסק לשמוע דעות נוספות מצד העובדים שאינם בהכרח בצוות הניהול. פתיחות זו מאפשרת לבעל העסק לבחון דברים / נושאים שהוא לא זיהה ובכך להתפתח ולצמוח וגם למנוע משבר. בפועל, בעל העסק חי ומתנהל לפי הפתגם "מכל מלמדיי השכלתי".

· כאשר העסק מרוויח, עקומת הצמיחה עולה, יש צבר הזמנות ובנוסף יש פיתוח של מוצרים חדשים ושווקים וקיימת תחושה בקרב כל הרמות בעסק שזה נמצא בדהירה קדימה.

· כאשר בעסק אין משברים, האווירה בקרב העובדים והמנהלים הרמונית, הלקוחות והספקים מרוצים, העובדים באים בשמחה לעבודה ומסיימים אותה בשמחה.

אלו חלק מהמצבים שבהם אני לא מוצאת מקום ליעוץ עסקי לעסקים וזאת כיוון שהעסק פורח. אני  תוהה האם קיים עסק שמקיים את התנאים הרשומים לעיל. אני לא בטוחה.

מתי יעוץ עסקי לעסקים נחוץ לעסק?

בבואנו לבחון את הסוגיה מתי יעוץ עסקי לעסקים נחוץ לעסק אזי אציין מספר "סימנים" אשר נוכחותם בעסק יכולה לרמוז לאפשרות שקבלת יעוץ עסקי יכולה לסייע לעסק.

· כאשר נטוותה תוכנית עסקית בתחילת הפעילות העסקית, הונחו מטרות ויעדים מדידים אך העסק לא משיג אותן ואף רחוק מהן.

· מנגד, גם אפשרות שבו לעסק אין יעדים, אין מטרות או תקציב. ההתנהלות העסקית היא תוך כדי תנועה ללא תכנון וללא הכוונה.

· כאשר יש משבר בעסק, מכירות בירידה וכך גם הרווחים. בעל העסק מרגיש אובד עצות ולא ממש יודע כיצד להמשיך ולאן להוביל את העסק.

· כאשר יש חוסר מוטיבציה בקרב העובדים בעסק, העובדים באים לעבודה ולא לעבוד. יש חוסר רצון להתאמץ ולהשקיע ורובם עושים את ההכרח והנחוץ אבל לא מעבר לזה. האאוירה היא אווירת נכאים לא נעימה.

· כאשר התוצאות העסקיות בסוף השנה לא משביעות רצון ומגמת הצמיחה היא מתונה או אף שלילית ולא ממש יודעים היכן צריך לשפר.

· כאשר רוצים להתקדם ולצמוח אך לא יודעים כיצד להמשיך הלאה ולאיזה כיוון לגדול ולצמוח.

קטונתי מלקבוע לבעל העסק האם יעוץ עסקי לעסקים נחוץ לעסק שלו או לא. כל בעל עסק יבחן את עסק שבבעלותו או בניהולו ויחליט לאיזה כיוון הוא שייך

כותבת המאמר:

חדוה יוסף  יעוץ לעסקים משפחתיים

דוקטורנטית למנהל עסקים בחקר עסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

http://www.fbusiness-consulting.co.il/

E-mail: hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14969 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131835 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131879 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131921 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131692 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131248 צפיות
תהליך קבלת החלטות נשמע לעיתים כנושא כבד ובעל חשיבות רבה בחיינו, אך אם נעצור לרגע ונבחן את הנושא, הרי שנגלה שאנו מבצעים בכל יום עשרות, אם לא מאות, החלטות קטנות וחשובות כאחד.

מאמרים נוספים בנושא ניהול

מאת: עוזי פלגניהול17/05/201610 צפיות
ארגון עסקי בכל גודל, נדרש לבצע שינויים והתאמות במהלך חיו העסקיים. תדירות השינויים וגודלם נגזרים ממטרת השינויים, שאת רובן ניתן לסווג כצורך: בפתוח עסקי, שיפור וייעול תהליכים עסקיים קיימים, התאמות לתנאי התחרות בשוק ועוד. במאמר הנוכחי אתייחס לשני חוקים מתחום הפיזיקה של אייזיק ניוטון, ונבצע דרכם אנלוגיות בתחום הניהול העסקי ונזהה "זיקה בין פיזיקה וניהול עסקי", אך לפני כן נגדיר מספר מושגים מתחום הפיזיקה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201770 צפיות
תוצר ניהולי הוא התוצאה המתקבלת מפעילות ניהולית. תוצר ניהולי המשיג את מטרתו הוא תוצר אפקטיבי ולהיפך, תוצר ניהולי אשר יוצר תוצאה בעייתית, ההופכת בעצמה לבעיה ואף יוצרת בעיות נוספות, הוא "וירוס ניהולי" ברמות חומרה שונות, ובתור שכזה יש לטפל בו למניעת נזק חמור למערכת. "ווירוס ניהולי" לא נוצר בכוונה תחילה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201741 צפיות
הנעת עובדי הארגון העסקי במטרה להשגת בצועים עסקיים משופרים, צריכה להיות אחת המטרות המרכזיות בכל אסטרטגיה ניהולית עסקית, ההשקעה בפתוח עובדי החברה היא אחת ההשקעות החשובות והמשתלמות ביותר לכל ארגון עסקי. לא מספיק שעובדי החברה יהיו משכילים, מיומנים ומנוסים, חשוב שכל הכישורים והתכונות שצוינו, יבואו לידי ביטוי באופן חופשי ושוטף בהתנהלות העובד הבודד והארגון.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201519 צפיות
במאמר זה רוכזו תובנות המתייחסות לסיטואציות שונות בתחומי הניהול. הנושאים מוצגים באופן מטפורי לעיתים באופן אירוני או אבסורדי באנלוגיה לתהליכי הניהול העסקי הנדרשים. בחרתי בדרך זו להציג ולהסביר תהליכים ואירועים בניהול עסקי שקשה היה להסבירם או להבינם, בעקר לחסרי ניסיון ניהולי עסקי.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201428 צפיות
"השער האסטרטגי", הוא השער שדרכו אמורים להיכנס לעסק, תוצרים של החלטות אסטרטגיות כבדות משקל לעתידו של העסק. משמע נדרש שיקול דעת מעמיק לגבי כל מה שנדרש לעבור דרכו. נדרש סוג סינון צפוף שימנע כניסה של מזיקים

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201292 צפיות
עסק הוא מפעל חיים והוא קרוב לליבנו, מאידך בעסק צריך לטפל לא דרך הלב. נדרשת דרך, כלים ותהליכי ניהול מסודרים ושיטתיים. אף אחד מאתנו איננו מושלם ואיננו צריך לדעת הכול. גם אם אנחנו יודעים, קשה לנו לטפל בנושאים הקשורים בנו רגשית, מאחר ואיננו אובייקטיבים כלפי עצמינו וכלפי הקרובים לנו.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201203 צפיות
הדברים הנכונים לעסק הם לא תמיד ובהכרח: הדברים שהמנהל אוהב לעשות, או יודע לעשות, או רוצה לעשות, או יכול לעשות. הדברים הנכונים לעסק הם הדברים הנדרשים והקריטיים לעסק. בלעדיהם העסק יישחק, יתקע או יקרוס.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica